MVC

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »
Steen

steen

02/01/2010 23:58:00
Quote Anchor link
Beste PHP'ers,

Ik heb van de volgende site een MVC-pattern (of wat het ook precies moet voorstellen gedownload):
http://www.phpro.org/tutorials/Model-View-Controller-MVC.html
(het .tar.gz bestand bevat alleen geen .htaccess, de code staat op de site)

Nu wil ik dit uitbreiden met een database, maar wil ik de sql scheiden uit de controller (model). Hoe moet nu bijvoorbeeld een indexModel.class.php er uit zien?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:47:56
 
Steen

steen

04/01/2010 14:43:00
Quote Anchor link
bump
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

04/01/2010 15:00:00
Quote Anchor link
Vind je vraag onduidelijk. en betreft

Quote:
Hoe moet nu bijvoorbeeld een indexModel.class.php er uit zien?
[/qoute]


hoort dit niet onder aanvragen of vacatures. Je moet zelf wel met een opzetje anders komen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bas IJzelendoorn
 
Jelmer -

Jelmer -

04/01/2010 15:20:00
Quote Anchor link
Je model is meer een naam om een deel van je code aan te geven. Alle code die je gebruikt om in essentie te doen wat je wilt doen is je model. Alle code die daaromheen nodig is, zoals het afhandelen van forms, het genereren van queries, het omzetten van forumposts in HTML, is dat niet. Je model is je business logic, en eigenlijk dat wat je hele applicatie zou zijn als je direct PHP code zou kunnen lezen en uitvoeren en geen website eromheen nodig zou hebben.

Dus je hebt geen indexModel, omdat index een onderdeel is van het weergeven, en niet van dat wat je wilt weergeven.

Bij een gastenboek bestaat je model bijvoorbeeld uit een class Bericht, en een class Berichten_Store. Dit zijn de enige twee classes die beschrijven hoe daadwerkelijk berichten in het gastenboek komen, en hoe die berichten eruit zien.

Dus de hamvraag is meer: Wat wil je maken?
 
Steen

steen

04/01/2010 15:22:00
Quote Anchor link
Nee dit is écht geen vacature =). Ik zou graag willen weten hoe ik zo'n pattern uit zou moeten breiden. Er is alleen een database class gegeven, maar niet het gebruik daarvan. Nu zou ik de sql-code gescheiden willen hebben (een Model), maar ik weet niet precies hoe ik dit aan zou moeten pakken.
 
Henk PHP

Henk PHP

04/01/2010 17:21:00
Quote Anchor link
@Jelmer, in die classes Bericht en Berichten_Store kunnen wel queries zitten toch? ookal zijn ze het model?
 
Mr D

Mr D

04/01/2010 17:28:00
Quote Anchor link
De queries naar je database voer je op een plek uit, de queries voor het opslaan en ophalen van berichten voer je allemaal uit in je Berichten_Store. Als je Berichten_Store bijvoorbeeld een method getAll() heeft voert deze method de query uit en returnt vervolgens en ArrayObject of een gewone array van Bericht objecten
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr D
 
Henk PHP

Henk PHP

04/01/2010 18:07:00
Quote Anchor link
Mr D schreef op 04.01.2010 17:28:
De queries naar je database voer je op een plek uit, de queries voor het opslaan en ophalen van berichten voer je allemaal uit in je Berichten_Store. Als je Berichten_Store bijvoorbeeld een method getAll() heeft voert deze method de query uit en returnt vervolgens en ArrayObject of een gewone array van Bericht objecten

Maar de Berichten_Store kan dus wel een query (naar de database) uitvoeren?
 
Jelmer -

Jelmer -

04/01/2010 20:41:00
Quote Anchor link
Ja. Bericht kan niet een query uitvoeren, want dat is voor bericht niet een verantwoordelijkheid. Berichten_Store heeft een database-verbinding nodig om te kunnen werken, want berichten opslaan en ophalen is wel zijn verantwoordelijkheid.
 
Steen

steen

04/01/2010 21:08:00
Quote Anchor link
Hoe zou ik dat script verder moeten gebruiken wanneer ik bijvoorbeeld, het simpelste voorbeeld dat er zo'n beetje bestaat, een nieuwssysteem wil maken?
 
Jelmer -

Jelmer -

04/01/2010 21:15:00
Quote Anchor link
Kijk even in de OOP categorie van dit forum (zolang die nog bestaat) want daar staan tal van topics in waarin in en anderen uitgebreid voorbeelden geven. Zeker van de afgelopen twee weken.
 
Steen

steen

04/01/2010 21:21:00
Quote Anchor link
Dat is voor mij een beetje het probleem, als er zoals die link bovenaan een duidelijke basis (met een voorbeeldje voor een nieuwssysteempje of mini-blog ofzo) zou zijn zou ik dit verder kunnen uitwerken voor grotere systemen. Alleen nu heb ik die link, alleen is het model niet compleet. Zou iemand misschien de moeite kunnen/willen nemen om dat script verder te verwerken (niet compleet, maar één of twee functies ofzo) zodat het mij duidelijk wordt. Dan zal ik het complete systeem aan de libary toevoegen als het klaar is.
 
Jelmer -

Jelmer -

04/01/2010 22:26:00
Quote Anchor link
Je kan heel simpel beginnen. Je maakt in je database een tabel met nieuwsberichten aan en zet er vast wat nieuwsberichten in.

Vervolgens maak je de class die een nieuwsbericht representeert. Eigenlijk is dit niet veel meer dan een veredelde array waarvan alle keys alvast bekend zijn :) Maar dit is programmeren in objecten, en arrays gebruik je dan alleen nog om lijsten mee te schrijven ;)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
class News_Item
{
    public $id;
    
    public $title;
    
    public $content;
    
    public $pubDate;
}

?>

De properties komen eigenlijk direct overeen met de kolommen van je database-tabel.

Mooi, nu heb je de records in de database, en het vormpje waarin die records gegoten moeten worden. Daarvoor de News_Store:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
class News_Store
{
    protected $pdo;
    
    public function __construct(PDO $pdo)
    {

        $this->pdo = $pdo;
    }

    
    public function findAll()
    {

        $stmt = $this->pdo->query('SELECT id, title, content, pubDate FROM news_items');
        
        // dit zorgt ervoor dat je News_Item objecten terugkrijgt
        // van PDO, compleet ingevuld en wel. Later zal dit wss
        // niet meer kunnen omdat je News_Item class ingewikkelder
        // wordt, maar voor nu is het heerlijk kort :)

        $stmt->setFetchMode(PDO::FETCH_CLASS, 'News_Item');
        
        return $stmt->fetchAll();
    }

    
    public function findById($id)
    {

        $stmt = $this->pdo->prepare('SELECT id, title, content, pubDate FROM news_items WHERE id = :id');
        
        $stmt->bindParam(':id', $id);
        
        $stmt->setFetchMode(PDO::FETCH_CLASS, 'News_Item');
        
        return $stmt->fetch();
    }
}

?>

Nu kan je je controller vullen. Bijvoorbeeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php

// (wat een stomme naamgeving, classes met een kleine letter
// beginnen? Dat is zooo not done!)

class NewsController extends baseController
{
    public function __construct($register)
    {

        parent::__construct($register);
        
        $this->news_store = new News_Store($this->register->db);
    }


    public function index()
    {

        $news_items = $this->news_store->findAll();
        
        $this->register->template->news_items = $news_items;
        
        $this->register->template->show('news_index');
    }

    
    public function item()
    {

        $news_item = $this->news_store->findById($_GET['id']);
        
        $this->register->template->news_item = $news_item;
        
        $this->register->template->show('news_item');
    }
}

?>


Snapie?
 
Mr D

Mr D

05/01/2010 12:47:00
Quote Anchor link
@Jelmer mooi voorbeeldje. Maar om het even wat moeilijker te maken ;). Wat als je ook de mogelijkheid hebt om ook bij elk nieuwsbericht reacties te plaatsen. En je wilt bijvoorbeeld bij elk nieuwsbericht alleen de laatste 5 reacties tonen.

In je template wil je dan waarschijnlijk zo iets doen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? foreach ($news_item->getLatestComments(5) as $comment): ?>

hier wat html
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? endforeach ?>


En dan voor je News_Item een method setCommentStore(Comment_Store $store) zodat elk nieuwsbericht zelf zijn laatste reacties kan ophalen via de Comment_Store. Dit is zo ongeveer de manier waarop ik dit zou doen. Maar ik ben benieuwd of er betere manieren zijn en hoe jij dit oplost? :)
 
Jelmer -

Jelmer -

05/01/2010 23:47:00
Quote Anchor link
Lijkt mij een prima manier :)

Ik denk dat je inderdaad de News_Item wel kan koppelen aan de comments. Mocht je dat niet willen, dan kan je altijd nog iets doen a la $comment_store->getLatestForNewsItem($news_item, 5). Want comments zijn wel afhankelijk van nieuws, maar andersom niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.