[MVC(CI)] Model vs view

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

01/05/2013 19:10:29
Quote Anchor link
Zoals de meesten van jullie inmiddels weten werk ik daar waar mogelijk met één query.
Nu heb ik het zo, dat in het model het resultaat wordt omgezet in een array per item.
Mijn gevoel zegt dat dit de juiste manier is, maar ik vraag me af of mijn gevoel goed is.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:06:08
 
Wouter J

Wouter J

01/05/2013 19:18:21
Quote Anchor link
Goed, dit wordt een beetje een onwennig reactie, omdat ik normaal gesproken met Symfony2 en doctrine2 werkt. Waarin je praat over Entities (bijv. Author) en Repositories (bijv. AuthorRepository), ik ga ervan uit dat Repository ong. gelijk aan een Model is.

Maar wat ik dus altijd zou doen is een object teruggeven in de Model. Je zet een database result om in een object. Mocht je functies hebben als findAll*(), dan geef je een array met objecten terug.
 
Erwin H

Erwin H

01/05/2013 19:22:40
Quote Anchor link
Los van het framework (ik neem aan dat je CodeIgniter gebruikt ivm de CI) is wat mij betreft het zo dat het model de data ophaalt en het in een standaard formaat teruggeeft aan de controller, of direct aan de view. Dat betekent dat het de taak is van het model om eventueel verkregen data om te vormen naar het standaard formaat als dat niet het geval is. In elk geval zou de view niet meer moeten gaan bedenken hoe de data in elkaar steekt, die moet gewoon een databrok krijgen waar mee gewerkt kan worden.

Hoe precies je databrok eruitziet is volgens mij aan jou, hoewel daar dan mogelijk je framework bij komt kijken. Ik ken niet genoeg van CI om daar iets zinnigs over te zeggen. In mijn eigen framework gebruik ik een resultset container die er altijd voor zorgt dat de data eenvoudig door de view kan worden verwerkt. Die container wordt gevuld door het model en soms zijn daar enige stappen voor nodig om de data er op de juiste manier in te krijgen.

Tenzij ik je vraag niet goed begrepen heb natuurlijk....
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

01/05/2013 19:32:31
Quote Anchor link
Ik weet niet precies hoe doctrine werkt, maar volgens mij zitten er niet zoveel verschillen in met de db classes van CodeIgniter.

Maar wat is jouw motivatie dan om een object c.q array van objecten mee te geven?
Puur om in de OOP gedachte te blijven?

Toevoeging op 01/05/2013 19:42:50:

@Erwin, ik had jouw reactie nog niet gelezen.
Maar je hebt me goed begrepen, en ik denk wat bij jou de container is, is bij mij de controller die dan weer wat doorgeeft aan de view)
Gewijzigd op 01/05/2013 19:43:26 door Ger van Steenderen
 
Bart V B

Bart V B

01/05/2013 21:50:41
Quote Anchor link
Nu houd ik niet zo van hifi wifi taal, maar database met codeigniter is eenvoudig.
Wat ik altijd doe is het volgende:

model
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

class some_model extends CI_Model
{
  function
GetUser( $id )
  {

     $Ssql = "SELECT foo, bar FROM table WHERE id = '". $this->db-> escape_str($id)."' ";

     return $this->db->query($Ssql);
  }
}

?>


Controller
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

class foo extends CI_Controller
{
   public function index()
   {

      $this->load->model('some_model');
      $data['user'] = $this->some_model->GetUser($this->uri->segment('2'));
      $this->load->view('user_view', $data);
   }
}

?>


De view
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php foreach( $users->result() as $row ) : ?>
<p><?php echo $row->foo; ?></p>
<p><?php echo $row->bar; ?></p>
<?php endforeach; ?>


Dus eenvoudig gezegd je controller geeft wat in het model staat door aan je view.

EDIT:
paar typos in de code.
Gewijzigd op 01/05/2013 21:53:39 door Bart V B
 
Wouter J

Wouter J

01/05/2013 23:04:40
Quote Anchor link
Quote:
Maar wat is jouw motivatie dan om een object c.q array van objecten mee te geven?
Puur om in de OOP gedachte te blijven?

ja, dat ook. Maar ook omdat je dan extra methods kunt toevoegen en zo toegang krijgt tot dingen die niet in de DB staan, zoals fullname terwel de DB alleen firstname en lastname bevat.
Gewijzigd op 01/05/2013 23:05:52 door Wouter J
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

02/05/2013 08:41:32
Quote Anchor link
De situatie is als volgt:
Ik heb bv product A, dit product is beschikbaar in diverse kleuren, iedere kleur heeft zijn eigen image(s) en beschikbaarheid qua afmetingen (afhankelijk van de voorraad).
De opdrachtgever wilt dat als een bepaalde kleur gekozen wordt de plaatjes van die kleur getoond worden en de beschikbare maten voor die kleur, indien mogelijk zonder het opnieuw inladen de pagina.
Dit is overigens allemaal gelukt, maar ik heb het nu zo dat ik in het model zelf het resultaat van de query doorloop, ombouw naar een werkbaar geheel en dan teruggeef naar de controller.
De vraag is of dat de juiste werkwijze is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.