[MVC(CI)] Model vs view

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

01/05/2013 19:10:29
Quote Anchor link
Zoals de meesten van jullie inmiddels weten werk ik daar waar mogelijk met één query.
Nu heb ik het zo, dat in het model het resultaat wordt omgezet in een array per item.
Mijn gevoel zegt dat dit de juiste manier is, maar ik vraag me af of mijn gevoel goed is.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 19:31:54
 
Wouter J

Wouter J

01/05/2013 19:18:21
Quote Anchor link
Goed, dit wordt een beetje een onwennig reactie, omdat ik normaal gesproken met Symfony2 en doctrine2 werkt. Waarin je praat over Entities (bijv. Author) en Repositories (bijv. AuthorRepository), ik ga ervan uit dat Repository ong. gelijk aan een Model is.

Maar wat ik dus altijd zou doen is een object teruggeven in de Model. Je zet een database result om in een object. Mocht je functies hebben als findAll*(), dan geef je een array met objecten terug.
 
Erwin H

Erwin H

01/05/2013 19:22:40
Quote Anchor link
Los van het framework (ik neem aan dat je CodeIgniter gebruikt ivm de CI) is wat mij betreft het zo dat het model de data ophaalt en het in een standaard formaat teruggeeft aan de controller, of direct aan de view. Dat betekent dat het de taak is van het model om eventueel verkregen data om te vormen naar het standaard formaat als dat niet het geval is. In elk geval zou de view niet meer moeten gaan bedenken hoe de data in elkaar steekt, die moet gewoon een databrok krijgen waar mee gewerkt kan worden.

Hoe precies je databrok eruitziet is volgens mij aan jou, hoewel daar dan mogelijk je framework bij komt kijken. Ik ken niet genoeg van CI om daar iets zinnigs over te zeggen. In mijn eigen framework gebruik ik een resultset container die er altijd voor zorgt dat de data eenvoudig door de view kan worden verwerkt. Die container wordt gevuld door het model en soms zijn daar enige stappen voor nodig om de data er op de juiste manier in te krijgen.

Tenzij ik je vraag niet goed begrepen heb natuurlijk....
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

01/05/2013 19:32:31
Quote Anchor link
Ik weet niet precies hoe doctrine werkt, maar volgens mij zitten er niet zoveel verschillen in met de db classes van CodeIgniter.

Maar wat is jouw motivatie dan om een object c.q array van objecten mee te geven?
Puur om in de OOP gedachte te blijven?

Toevoeging op 01/05/2013 19:42:50:

@Erwin, ik had jouw reactie nog niet gelezen.
Maar je hebt me goed begrepen, en ik denk wat bij jou de container is, is bij mij de controller die dan weer wat doorgeeft aan de view)
Gewijzigd op 01/05/2013 19:43:26 door Ger van Steenderen
 
Bart V B

Bart V B

01/05/2013 21:50:41
Quote Anchor link
Nu houd ik niet zo van hifi wifi taal, maar database met codeigniter is eenvoudig.
Wat ik altijd doe is het volgende:

model
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

class some_model extends CI_Model
{
  function
GetUser( $id )
  {

     $Ssql = "SELECT foo, bar FROM table WHERE id = '". $this->db-> escape_str($id)."' ";

     return $this->db->query($Ssql);
  }
}

?>


Controller
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

class foo extends CI_Controller
{
   public function index()
   {

      $this->load->model('some_model');
      $data['user'] = $this->some_model->GetUser($this->uri->segment('2'));
      $this->load->view('user_view', $data);
   }
}

?>


De view
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php foreach( $users->result() as $row ) : ?>
<p><?php echo $row->foo; ?></p>
<p><?php echo $row->bar; ?></p>
<?php endforeach; ?>


Dus eenvoudig gezegd je controller geeft wat in het model staat door aan je view.

EDIT:
paar typos in de code.
Gewijzigd op 01/05/2013 21:53:39 door Bart V B
 
Wouter J

Wouter J

01/05/2013 23:04:40
Quote Anchor link
Quote:
Maar wat is jouw motivatie dan om een object c.q array van objecten mee te geven?
Puur om in de OOP gedachte te blijven?

ja, dat ook. Maar ook omdat je dan extra methods kunt toevoegen en zo toegang krijgt tot dingen die niet in de DB staan, zoals fullname terwel de DB alleen firstname en lastname bevat.
Gewijzigd op 01/05/2013 23:05:52 door Wouter J
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

02/05/2013 08:41:32
Quote Anchor link
De situatie is als volgt:
Ik heb bv product A, dit product is beschikbaar in diverse kleuren, iedere kleur heeft zijn eigen image(s) en beschikbaarheid qua afmetingen (afhankelijk van de voorraad).
De opdrachtgever wilt dat als een bepaalde kleur gekozen wordt de plaatjes van die kleur getoond worden en de beschikbare maten voor die kleur, indien mogelijk zonder het opnieuw inladen de pagina.
Dit is overigens allemaal gelukt, maar ik heb het nu zo dat ik in het model zelf het resultaat van de query doorloop, ombouw naar een werkbaar geheel en dan teruggeef naar de controller.
De vraag is of dat de juiste werkwijze is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.