Mysql Backup via mail

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Pepijn van gastel

pepijn van gastel

02/08/2006 21:46:00
Quote Anchor link
Ik ben opzoek naar een script dat 1 keer per dag een Backup van de Myslq naar mij stuurt via mail.

Bvd,

Pepijn
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 14:05:22
 
Frank -

Frank -

02/08/2006 22:50:00
Quote Anchor link
Offtopic: Via mail? Heb je al bedacht hoe je dat gaat doen als de database ook maar een klein beetje groot gaat worden? Een bijlage van een paar MB kun je nog versturen, maar een paar honderd MB is toch echt andere koek.

Heb je al bedacht op welke manier je de backup gaat maken? Het versturen van het bestand is zal het probleem niet zijn.
 
M Ypma

M Ypma

02/08/2006 23:22:00
Quote Anchor link
ik heb laatst ook een databse class geschreven met ingebakken back-up functie. Ideaal was het geweest om het te mailen, maar zoals frank zegt is dit naarmate je database groeit onmogelijk. ik heb er nu voor gekozen om het weg te schrijven naar een bestand op diezelfde server wat totaal nutteloozz is natuurlijk als je server crashed. Ik heb toen maar de mail functie gebruikt om me een link te geven naar de meest recente back-up. deze haal ik eens in de zoveel tijd binnen:)
edit: typo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door M Ypma
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/08/2006 23:44:00
Quote Anchor link
Als je van tevoren weet dat je DB niet groter wordt dan 5MB, kun je dit script van Eris gebruiken.
 
Arend a

Arend a

03/08/2006 02:41:00
Quote Anchor link
Je kan 'm natuurlijk ook gewoon naar een andere ftp server sturen.
 
Pepijn van gastel

pepijn van gastel

03/08/2006 15:43:00
Quote Anchor link
Is er ook een script wat de db in een bestand opslaat of zo? Want voor het script van Eris is mijn db te groot.
 
Koen verschueren

koen verschueren

03/08/2006 16:28:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
<?
#create a sql backup and send it to your e-mail address
//define settings
//database host

DEFINE('dbhost','localhost');
//database name
DEFINE('dbnaam','databasenaam');
//database user
DEFINE('dbuser','databaseuer');
//database passwordt
DEFINE('dbpass','wachtwoord');
//domeinnaam
DEFINE('domein','phphulp.nl');
//doel


//connect with database

$link = mysql_connect(dbhost,dbuser,dbpass) or die('No datbase conection could be establised');
mysql_select_db(dbnaam,$link) or die('No datbase selected');

//query to recive table names
$query = mysql_query('SHOW TABLE STATUS') or die(mysql_error());
$sql_backup = '';

//whileloop to loop trough every table
while($row = mysql_fetch_assoc($query))
{

    //show sql query to rebuild the query
    $sql = 'SHOW CREATE TABLE '.$row['Name'].'';
    //exucte error or give a error
    $query2 = mysql_query($sql) or die(mysql_error());

    //create sql
    $sql_backup.="\r\n#Create table ".$row['Name']."\r\n\r\n";
    $out = mysql_fetch_assoc($query2);

    $sql_backup.=$out['Create Table'].";\r\n\r\n";
    $sql_backup.="#Dump data\r\n\r\n";

    //SQL code to select everything for table
    $sql = 'SELECT * FROM '.$row['Name'];
    $out = mysql_query($sql);
    $sql_code = '';

    //loop trough the colloms
    while($code = mysql_fetch_array($out,MYSQL_ASSOC))
    {

        $sql_code .= "INSERT INTO ".$row['Name']." SET ";

        foreach($code as $insert => $value)
        {

            $sql_code.=$insert ."='".addslashes($value)."',";
        }

        $sql_code = substr($sql_code, 0, -1);
        $sql_code.= ";\r\n";
    }

    $sql_backup.= $sql_code;
}


//generade a unique id
$unique = md5(uniqid(time()));


$inhoud = chunk_split(base64_encode($sql_backup)) . "\r\n";
$filename = date("Ymd");
$filename.=".txt";

// Laten we eerst controleren of het bestand bestaat en of we er in kunnen schrijven.
if (is_writable($filename)) {

   // In ons voorbeeld openen we $filename in 'toevoeg' modus.
   // De bestands pointer is aan het einde van het bestand
   // en daar gaat $inhoud naar toe als we het fwrite()'en.

   if (!$handle = fopen($filename, 'a')) {
         print "Kan het bestand niet openen ($filename)";
         exit;
   }


   // Schrijf $inhoud naar ons bestand dat we geopend hebben.
   if (!fwrite($handle, $inhoud)) {
       print "Kan niet schrijven naar bestand ($filename)";
       exit;
   }


   print "Succes, geschreven ($inhoud) naar bestand ($filename)";

   fclose($handle);

}
else {
   print "Het bestand $filename is niet schrijfbaar";
}

?>

ik denk dat dit zou moeten werken
 
Pepijn van gastel

pepijn van gastel

03/08/2006 16:33:00
Quote Anchor link
@ Koen. Dank je wel dit script werkt nu. Alleen hoe laat ik heb automaties 1 keer per dag uitvoeren?
 
Bo az

Bo az

03/08/2006 16:39:00
Quote Anchor link
Windows of Linux server?

Windows server: taakplanner
Linux server: cron
 
Mark L

Mark L

03/08/2006 16:42:00
Quote Anchor link
cronjobs?

of miss iets met datums, maar dan moet er wel iemand op je site hebben gekeken voor hij het doet...
(if ($datum > 18:00 && $vandaag != $databaseresult->laatste_dag) {

}
)

Edit:
Cronjobs dus
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mark L
 
Pepijn van gastel

pepijn van gastel

03/08/2006 16:42:00
Quote Anchor link
Linux
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.