mysql class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »
Hoi geen

hoi geen

09/05/2012 22:41:15
Quote Anchor link
ik heb een vraag, ik ben bezig met een mysql class omdat ik een site aan het maken ben met een cms, dus moet veel met database werken. daarom dacht ik dat het makkelijker was om een class te gebruiken om het te vereenvoudigen.

ik heb nu dit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
<?php

/**
 * @author Leon Kuipers
 * @copyright 2012
 */


$dbnaam = 'test';

class mysql
{
    private     $wachtwoord, $verbinding;
    public      $dbnaam, $regles, $a_regels , $resultaat, $data, $naam;
    private     $host = 'localhost';
    
    
    public function setup($naam, $wachtwoord)
    {

        $this->naam             = $naam;
        $this->wachtwoord       = $wachtwoord;
    }

    public function mysql_verbinding($db)
    {

        if(!$this->$naam)
        {

            $this->naam         = 'root';
        }

        if (isset($this->wachtwoord))
        {

            $this->wachtwoord   = '';
        }

        $this->dbnaam =         $db;
        $this->id               = mysql_connect($this->host, $this->naam, $this->wachtwoord)
        or (mysql_error('Kan geen verbinding maken'));  
    }

    
    public function database_selecteren($dbnaam)
    {

                                  mysql_select_db($db , $this->id) or (mysql_error('Kan de database niet selecteren'));  
    }

    
    public function query_stukje ($query)
    {

        $this->resultaat        = mysql_query($query, $this->id) or (mysql_error('Kan het stukje data niet ophalen.'));
        $this->regels           = mysql_num_rows($this->resultaat) or (mysql_error('Er mislukte iets met het tellen.'));
        $this->a_regels         = mysql_affected_rows($this->resultaat) or (mysql_error('Er ging iets mis met de functie affected_rows.'));
        $this->data             = mysql_fetch_assoc($this->resultaat) or (mysql_error('Er ging iets mis bij het ophalen van een stukje data.'));
        return $this->data[0];
    }

    
    public function query_regel ($query)
    {

        $this->resultaat        = mysql_query($query, $this->id) or (mysql_error('Kan de regel data kan niet ophalen.'));
        $this->regels           = mysql_num_rows($this->resultaat) or (mysql_error('Er mislukte iets met het tellen.'));
        $this->a_regels         = mysql_affected_rows($this->resultaat) or (mysql_error('Er ging iets mis met de functie affected_rows.'));
        $this->data             = mysql_fetch_assoc($this->resultaat) or (mysql_error('Er ging iets mis bij het ophalen van een regel data.'));
        return $this->data;
    }

    
    public function assoc_dupliceren($regel)
    {

                                  mysql_data_seek($this->resultaat) or (mysql_error('Er is iets fout gegeaan bij het dupliceren met seek'));
        $this->data             = mysql_fetch_assoc($this->resultaat) or (mysql_error('Er ging iets mis bij het ophalen van duplo.'));
    }

    
    public function update ($query)
    {

        $this->resultaat        = mysql_query($query, $this->id) or (mysql_error('Kan de regel data kan niet updaten.'));
        $this->a_regels         = mysql_affected_rows($this->result) or (mysql_error('Er ging iets mis met de functie affected_rows.'));
    }

    public function verwijderen ($query)
    {

        $this->resultaat        = mysql_query($query, $this->id) or (mysql_error('Kan het stukje data verwijderen'));
        $this->a_regels         = mysql_affected_rows($this->result) or (mysql_error('Er ging iets mis met de functie affected_rows.'));
    }
    
}


?>


maar als ik verbinding wil maken krijg ik elkekeer een error. ( ik weet dat me fout afhandeling niet goed is maar dit is nog puur om te testen)!

de errors zijn:

Notice: Undefined variable: naam in C:\wamp\www\_incl\mysql_class.php on line 24
Fatal error: Cannot access empty property in C:\wamp\www\_incl\mysql_class.php on line 24

ik heb de class zo aangeroeppen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
include 'mysql_class.php';
$dbnaam = 'test';

$b = new mysql();
$b->setup('root', '');
$b->mysql_verbinding($dbnaam);
?>


als iemand mijn wil helpen ben ik hem dankbaar
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:06:09
 
Bart V B

Bart V B

09/05/2012 22:52:00
Quote Anchor link
Afgezien dat ik helemaal niet zo'n fan ben van dit soort classes, moet dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

if (isset($this->wachtwoord))
{

  $this->wachtwoord   = '';
}


?>


niet zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

if (!isset($this->wachtwoord))
{

  $this->wachtwoord   = '';
}


?>
Gewijzigd op 09/05/2012 22:52:24 door Bart V B
 
Wouter J

Wouter J

09/05/2012 22:53:58
Quote Anchor link
Quote:
( ik weet dat me fout afhandeling niet goed is maar dit is nog puur om te testen)

Als je een huis bouwt bouw je toch ook eerst de fundering voor je verder gaat? Foutafhandeling is de basis van PHP zonder foutafhandeling kun jij niet debuggen en kan de gebruiker geen goed gebruik maken van je site. Foutafhandeling is het eerste wat je goed moet hebben, pas dan kun je pas gaan scripten.

Begin dus eerst met een goede foutafhandeling te gebruiken.

En kijk zelf eens naar het verschil tussen wat je hebt op regel 24 en op regel 25, teken voor teken. Valt je dan niks op?

Ook raad ik aan klassenamen met een hoofdletter te beginnen. En eens te gaan kijken naar PDO of MySQLi, hierdoor heb je hetgeen je hierboven hebt helemaal niet meer nodig.
Ook kun je de setup functie veel beter in de constructor zetten.

En waarom definieer je 2 keer $dbnaam? 1 keer is genoeg. Ook kun je mysql_ uit de mysql_ verbinding halen. Aangezien de method in de Mysql klasse zit moet het wel heel raar lopen wil het geen mysql verbinding zijn.
 
Hoi geen

hoi geen

09/05/2012 23:01:30
Quote Anchor link
oke dank jullie wel voor de snelle recaties, en ik snap het en ga er aan werken.
trouwens die ene fout op regel 24 is wel erg dom. ik denk dat ik het over het hoofd heb gezien. als ik er mee klaar ben zal ik het opnieuw posten. nogmaals bedankt voor de snelle reacties.


Toevoeging op 09/05/2012 23:02:29:

wat vinden jullie trouwens van mijn ( indeeling van scripten ) is het overzichtelijk of niet?
 
Bart V B

Bart V B

09/05/2012 23:07:32
Quote Anchor link
Nou, op zich is de code wel goed te lezen. :)
Maar zoals ik al aangaf ben ik niet zo'n fan van dit soort database constructies.
Ik zou zoals Wouter J al aangaf meer voor een constructor gaan.
Ook ben ik er meer voor om benamingen in het engels te zetten.

Maar goed, als het een eerste test opzet is, dan kan er nog veel aan verbeterd worden he. Dus zou zeggen als je verder bent, laat hem nog eens bekijken.

EDIT:
Om je een tip te geven in je vervolg poging, kijk eens of je het meer onafhankelijk kunt maken. Dit werkt alleen als je een Mysql database hebt. Maar in OO is je code uitbreidbaar, dus zou logischer zijn als je ook andere soorten databases kunt aanspreken met de zelfde code.
Ik zou daar eens eerst even wat verder over nadenken.
Gewijzigd op 09/05/2012 23:13:03 door Bart V B
 
Wouter J

Wouter J

09/05/2012 23:27:32
Quote Anchor link
Bart, let wel op hè. Dit is slechts een klasse geen OO. Als je OO gaat heb je naar mijn mening eigenlijk helemaal niet zo'n klasse nodig (op een ORM na dan). Dan 'moet' je werken met dingen als DataMappers enzo.

Tevens zou ik 1 overkoepelende interface maken die je vervolgens uitbouwt per aparte adapter. Een beetje het adapter pattern:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
<?php
abstract class Database
{
    protected $link_id;
    protected $host, $user, $pass;
    protected $db;

    public function __construct($host, $user, $pass, $db)
    {

        // setters voor host, user, pass en db
    }

    abstract public function connect();
    abstract public function executeQuery($query, array $placeholders = array());
    abstract protected function parseQuery($query, array $placeholders = array());
}


class MySQLDataBase extends Database
{
    public function connect()
    {

        $this->link_id = // mysql_connect;
        // foutafhandeling

        return $this->link_id;
    }


    public function executeQuery($query, array $placeholders = array())
    {

        // mysql_query($this->parseQuery($query, $placeholders));
        // foutafhandeling

        return $result;
    }


    public function parseQuery($query, array $placeholders = array())
    {

        // parse query met placeholders
    }
}


abstract class PDODatabase extends Database
{
    public function executeQuery($query, array $placeholders = array())
    {

        // $this->link_id->execute($this->parseQuery($query, $placeholders));
        // foutafhandeling

        return $result;
    }
}


class MySQLPDODatabase extends PDODatabase
{
    public function connect()
    {

        // new PDO(...)
    }

    public function parseQuery($query, array $placeholders = array())
    {

        $stmt = $this->link_id->prepare($query);
        // $stmt->bindParam(...) voor elke placeholder

        return $stmt;
    }
}

// en zo verder
?>
Gewijzigd op 09/05/2012 23:28:19 door Wouter J
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

09/05/2012 23:38:08
Quote Anchor link
Ziet er opzich leuk uit.
Persoonlijk zou ik zoals Wouter & Bart ook al aangeven gaan voor de __construct()
en een betere foutafhandeling (ook al is het een 'test')
Kijk bijvoorbeeld eens naar try/catch Exceptions...

Wat ik zelf doe in classes is een soort Debug_mode erin maken zodat je heel veel kan checken en kijken waar het eventueel fout gaat (nu ga ik daarin misschien een beetje ver maar dan weet je in elk geval zeker dat alles 'live' gaat werken)
Gewijzigd op 09/05/2012 23:40:29 door Marco PHPJunky
 
Bart V B

Bart V B

09/05/2012 23:44:42
Quote Anchor link
Quote:
Bart, let wel op hè. Dit is slechts een klasse geen OO. Als je OO gaat heb je naar mijn mening eigenlijk helemaal niet zo'n klasse nodig (op een ORM na dan). Dan 'moet' je werken met dingen als DataMappers enzo.


Nee, uiteraard niet Wouter ;)
Het viel mij gewoon op dat het browseltje van de TS alleen echt maar 1 ding kon doen.
En daar reageerde ik eigenlijk op om hem wat verder er over na te laten denken:
'als het ooit anders gaat worden'.
Ik weet niet hoe ver de TS is in de OO gedachten gang.
Vandaar dat ik het dus ook wat lichtjes bracht zonder meteen met zware, taaie termen te komen. ;)

Overigens ben ik wel gecharmeerd van jou voorbeeld code.
Dat ziet er al een stuk netter uit. Complimenten daarvoor.
Hopende dat de TS hier wat aan heeft. ;)
 
Hoi geen

hoi geen

09/05/2012 23:45:37
Quote Anchor link
nu heb ik nog een vraag met bedtrekking tot het script

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
<?php

/**
 * @author Leon Kuipers
 * @copyright 2012
 */



class Mysql
{
    private     $wachtwoord, $verbinding;
    public      $dbnaam, $regles, $a_regels , $resultaat, $data, $naam, $bericht;
    private     $host = 'localhost';
    
    
    public function __construct($naam, $wachtwoord)
    {

        $this->naam             = $naam;
        $this->wachtwoord       = $wachtwoord;
    }

    
    private function error_bericht($bericht)
    {

        $this->bericht =  "<font color=\"#FF0000\"><p>Error: ".$bericht.":";
        $this->bericht .= mysql_error();
        $this->bericht .= "</font>\n";
        die($this->bericht);
    }

    
    public function verbinding($dbnaam)
    {

        if(isset($this->naam))
        {

            $this->naam         = 'root';
        }

        if (isset($this->wachtwoord))
        {

            $this->wachtwoord   = '';
        }

        $this->dbnaam           = $dbnaam;
        $this->id               = mysql_connect($this->host, $this->naam, $this->wachtwoord) or $this->error_bericht('Kan geen verbinding maken');  
    }

    
    public function database_selecteren($dbnaam)
    {

                                  mysql_select_db($dbnaam , $this->id) or $this->$this->error_bericht('De database kan niet geselecteerd worden');
    }

    
    public function query_stukje ($query)
    {

        $this->resultaat        = mysql_query($query, $this->id) or $this->error_bericht('Er is een probleem met de query om een stukje data op te halen.');
        $this->regels           = mysql_num_rows($this->resultaat) or $this->error_bericht('Er mislukte iets met het tellen.');
        $this->a_regels         = mysql_affected_rows($this->resultaat) or $this->error_bericht('Er ging iets mis met de functie affected_rows.');
        $this->data             = mysql_fetch_assoc($this->resultaat) or $this->error_bericht('Er ging iets mis bij het ophalen van een stukje data.');
        return $this->data[0];
    }

    
    public function query_regel ($query)
    {

        $this->resultaat        = mysql_query($query, $this->id) or $this->error_bericht('Er is een probleem met de query om de regel data kan niet ophalen.');
        $this->regels           = mysql_num_rows($this->resultaat) or $this->error_bericht('Er mislukte iets met het tellen.');
        $this->a_regels         = mysql_affected_rows($this->resultaat) or $this->error_bericht('Er ging iets mis met de functie affected_rows.');
        $this->data             = mysql_fetch_assoc($this->resultaat) or $this->error_bericht('Er ging iets mis bij het ophalen van een regel data.');
        return $this->data;
    }

    
    public function assoc_dupliceren($regel)
    {

                                  mysql_data_seek($this->resultaat) or $this->error_bericht('Er is iets fout gegeaan bij het dupliceren met seek');
        $this->data             = mysql_fetch_assoc($this->resultaat) or $this->error_bericht('Er ging iets mis bij het ophalen van duplo.');
    }

    
    public function update ($query)
    {

        $this->resultaat        = mysql_query($query, $this->id) or $this->error_bericht('Er is een probleem met de query om de regel data kan niet updaten.');
        $this->a_regels         = mysql_affected_rows($this->result) or $this->error_bericht('Er ging iets mis met de functie affected_rows.');
    }

    public function verwijderen ($query)
    {

        $this->resultaat        = mysql_query($query, $this->id) or $this->error_bericht('Er is een probleem met de query om het stukje data verwijderen');
        $this->a_regels         = mysql_affected_rows($this->result) or $this->error_bericht('Er ging iets mis met de functie affected_rows.');
    }
    
}



?>


ik dacht dat ik zo een mooie faut afhandeling had ( maar krijg een error
Catchable fatal error: Object of class Mysql could not be converted to string in C:\wamp\www\_incl\mysql_class.php on line 46

waarom zou dit niet kunnen ( klinkt misschien dom maar ben nog groen op het gebied vanc classes

Toevoeging op 09/05/2012 23:46:51:

ps heb express een verkeerde databse naam gebruikt om te kijken of het werkte
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

09/05/2012 23:51:10
Quote Anchor link
kijk hier eens naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?PHP
(46) $this->$this->error_bericht
?>


waarschijnlijk een kleine typo :P
Gewijzigd op 09/05/2012 23:54:12 door Marco PHPJunky
 
Bart V B

Bart V B

09/05/2012 23:55:05
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
   mysql_select_db($dbnaam , $this->id) or $this->$this->error_bericht('De database kan niet geselecteerd worden');
?>


Moet zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
   mysql_select_db($dbnaam , $this->id) or $this->error_bericht('De database kan niet geselecteerd worden');
?>


EDIT:
Marco was me voor. :S
Gewijzigd op 09/05/2012 23:55:53 door Bart V B
 
Hoi geen

hoi geen

09/05/2012 23:57:51
Quote Anchor link
Sorry mensen dit zijn wel hele domme fouten waar ik overheen keek.
Ik zal vonge keer beter kijken.
En weer bedankt voor de sneller reacties
 
Bart V B

Bart V B

10/05/2012 00:03:05
Quote Anchor link
Het geeft niet dat je fouten maakt, zo hebben we het allemaal moeten leren.
En wij bouwen ook echt geen glimmende code zonder fouten. Degene die dat beweren hebben gewoon een groot alter ego. :P

Zeg altijd maar zo: Hoe meer fouten je maakt, hoe meer je ervan leert.
Fietsen leer je ook pas goed als je het behang van je armen en knieen af rijd.
Ik neem aan dat je toch ook wel eens van je fiets bent gevallen toen je nog klein was en zonder zij wielen het moest gaan doen he. ;)

Zo is het met code schrijven ook. Ieder moment dat je een eureka moment hebt, heb je weer een stapje erbij geleerd.
Gewijzigd op 10/05/2012 00:04:07 door Bart V B
 
Hoi geen

hoi geen

10/05/2012 00:06:16
Quote Anchor link
dat is waar, bedankt voor jullie hulp. als ik weer wat stappen verder bend zal ik het weer posten.
 
Wouter J

Wouter J

10/05/2012 07:52:59
Quote Anchor link
Tevens nog even een tip:

Kijk eens naar exceptions voor foutafhandeling, werkt geweldig voor in combinatie met klassen: http://phptuts.nl/view/35/7/

Ook is de font tag zo oud dat die niet meer gebruikt moet worden, vergeet je de paragraph tag af te sluiten en is het beter om enkele quotes in PHP te gebruiken, dan hoef je ook niet te escapen.
Ook de die functie van PHP moet je eigenlijk vergeten.
 
Hoi geen

hoi geen

11/05/2012 23:27:24
Quote Anchor link
dank je ik ga er naar kijken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.