Mysql database gebruiken in een tabel

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »

Obelix Idefix

Obelix Idefix

28/05/2014 17:49:19
Anchor link
Ik vind het zo jammer dat het net lijkt alsof je geen enkele moeite doet.

Vacature: bovenin staat een menu-balk. Daarin staat o.a. PHP forum. Doe eens gek en klik daar op. Kom je allerlei mogelijkheden tegen, waaronder vacature. Word je ook uitgelegd aan welke criteria een vacature moet voldoen. Om het je makkelijk te maken: http://www.phphulp.nl/php/forum/vacatures/26/

Verder begrijp ik het niet goed.
Je laat je iets in de maag splitsen, waar je geen kennis van hebt?
Misschien verstandig(er) om dat aan te geven en te zorgen dat er wel enige (basis)kennis is.
Iets werkend krijgen is 1, maar goed en veilig is een stap verder.

Toen je klein was, leek fietsen vast ook heel gemakkelijk: bijna iedereen doet/kan het.
Maar je bent ook begonnen (neem ik aan) met een kleine fiets en zijwieltjes. Daarna zonder wieltjes, grotere fiets en nu gaat het je vrij gemakkelijk af (ga ik van uit). En soms gebeurt er iets waardoor je valt.

PHP is niet heel anders. Je leert het niet van vandaag op morgen (en al helemaal niet in 6 uur). En als je door vallen en opstaan de basis beheerst kun je verder. En zelfs dan zul je nog wel eens vallen.
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 22:47:55
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/05/2014 17:50:31
Anchor link
In het vacatureforum op onze site kan je een topic (vacature) aanmaken waarin je al je eisen kwijt kan.
Let wel op de daar geldende regels.
 
Ni els

Ni els

28/05/2014 18:00:24
Anchor link
Obelix en Idefix op 28/05/2014 17:49:19:
Ik vind het zo jammer dat het net lijkt alsof je geen enkele moeite doet.

Vacature: bovenin staat een menu-balk. Daarin staat o.a. PHP forum. Doe eens gek en klik daar op. Kom je allerlei mogelijkheden tegen, waaronder vacature. Word je ook uitgelegd aan welke criteria een vacature moet voldoen. Om het je makkelijk te maken: http://www.phphulp.nl/php/forum/vacatures/26/

Verder begrijp ik het niet goed.
Je laat je iets in de maag splitsen, waar je geen kennis van hebt?
Misschien verstandig(er) om dat aan te geven en te zorgen dat er wel enige (basis)kennis is.
Iets werkend krijgen is 1, maar goed en veilig is een stap verder.

Toen je klein was, leek fietsen vast ook heel gemakkelijk: bijna iedereen doet/kan het.
Maar je bent ook begonnen (neem ik aan) met een kleine fiets en zijwieltjes. Daarna zonder wieltjes, grotere fiets en nu gaat het je vrij gemakkelijk af (ga ik van uit). En soms gebeurt er iets waardoor je valt.

PHP is niet heel anders. Je leert het niet van vandaag op morgen (en al helemaal niet in 6 uur). En als je door vallen en opstaan de basis beheerst kun je verder. En zelfs dan zul je nog wel eens vallen.



Ik heb deze opdracht niet persé aangenomen ofzo, die persoon vroeg aan me of ik ervoor kon kijken en dat probeer ik. Ik heb hem ook duidelijk gemaakt dat ik niks kan beloven. Dus ik haal alles uit de kast om een oplossing te vinden.
 
E vH

E vH

28/05/2014 18:03:15
Anchor link
Wees dan de slimste en geef gewoon aan dat jij zijn/haar deadline niet kan halen en verdiep je er zelf in.
Weet de ander waar die aan toe is en jij ook, scheelt je ook een enorme luchtballon ;-)
 
Ni els

Ni els

28/05/2014 18:15:15
Anchor link
Elmar vH op 28/05/2014 18:03:15:
Wees dan de slimste en geef gewoon aan dat jij zijn/haar deadline niet kan halen en verdiep je er zelf in.
Weet de ander waar die aan toe is en jij ook, scheelt je ook een enorme luchtballon ;-)


Ja mocht ik zien dat het er niet in zit, dan laat ik het die persoon wel weten. Maar blijven volhouden zeker? :)

Maar ik begrijp nog altijd niet wat er moeilijk is aan hetgene wat ik wil bereiken.

Als ik bv deze video volg: https://www.youtube.com/watch?v=HtTG5Kf_mTA

Dat is precies wat ik nodig heb, maar ik krijg daar 3 foutmeldingen, ik heb nochtans precies dezelfde code.

Kan het zijn dat ik deze foutmeldingen krijg doordat de database niet goed is verbonden?

Warning: mysqli_connect(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Host is onbekend. in C:\wamp\www\DBFact\connect-mysql.php on line 8

Warning: mysqli_connect(): (HY000/2002): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Host is onbekend. in C:\wamp\www\DBFact\connect-mysql.php on line 8

Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, boolean given in C:\wamp\www\DBFact\DBFact.php on line 16
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/05/2014 18:25:46
Anchor link
Wat vul je precies in? Laat je relevante code eens zien?

Volhouden aan iets waar je geen ervaring mee hebt?
Begin liever bij het begin, dan wete je precies hoe je alles moet bouwen. MySQL(i) is gewoon een stap te ver. Geloof ons......

Je doet er het beste aan om bij het begin van PHP te beginnen, en over een paar maanden naar MySQLi te kijken.
Gewijzigd op 28/05/2014 18:26:59 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

28/05/2014 19:21:42
Anchor link
Ni els op 28/05/2014 18:15:15:
Kan het zijn dat ik deze foutmeldingen krijg doordat de database niet goed is verbonden?

Warning: mysqli_connect(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Host is onbekend. in C:\wamp\www\DBFact\connect-mysql.php on line 8

Warning: mysqli_connect(): (HY000/2002): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Host is onbekend. in C:\wamp\www\DBFact\connect-mysql.php on line 8

Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, boolean given in C:\wamp\www\DBFact\DBFact.php on line 16


Lijkt mij duidelijk.
De derde melding is het vervolg op de eerste twee.
Gewijzigd op 28/05/2014 19:22:49 door - SanThe -
 
Ni els

Ni els

30/05/2014 09:41:00
Anchor link
Het voorbeeld bestaat uit 2 bestanden:

connect-mysql.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

DEFINE ('DB_USER', '89dbuser1');
DEFINE ('DB_PSWD', '**knip**');
DEFINE ('DB_HOST', '**knip**');
DEFINE ('DB_NAME', '**knip**');

$dbcon = mysqli_connect(DB_HOST, DB_USER, DB_PSWD, DB_NAME);

?>





test.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<!doctype html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Naamloos document</title>
<link href="Opmaak.css" rel="stylesheet" type="text/css">
</head>

<body>

<h1>Display Data from DB</h1>

<?php
include('connect-mysql.php');
$sqlget = "SELECT * FROM people";
$sqldata = mysqli_query($dbcon, $sqlget) or die('error getting');

echo "<table>";
echo "<tr><th>ID</th><th>First Name</th><th>Last name</th></tr>";

while($row = mysqli_fetch_array($sqldata)){
    echo "<tr><td>";
    echo $row['peopleid'];
    echo "</td><td>";
    echo $row['firstname'];
    echo "</td><td>";
    echo $row['lastname'];
    echo "</td></tr>";
    }

    
echo "</table>";
?>

</body>
</html>



Normaal gezien zouden beide bestanden in orde moeten zijn, maar aangezien ik niet over de database beschik die de persoon in de tutorial gebruikte, zou ik graag willen weten wat ik precies hoef aan te passen om bv men eigen database te kunnen gebruiken.

Kan iemand me verder helpen aub?
- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 30/05/2014 13:36:25 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

30/05/2014 10:05:47
Anchor link
zo maar een wilde gok: bij de define() regels je eigen username, password, databasenaam invullen.
En ook de server waarop de database staat, maar dat is heel vaak "localhost".

Dat vertelt je hoster je (staat in je welkomsmail)
 
Ni els

Ni els

30/05/2014 10:37:59
Anchor link
Ivo P op 30/05/2014 10:05:47:
zo maar een wilde gok: bij de define() regels je eigen username, password, databasenaam invullen.
En ook de server waarop de database staat, maar dat is heel vaak "localhost".

Dat vertelt je hoster je (staat in je welkomsmail)


Ow ok bedankt, ik probeer het even

Toevoeging op 30/05/2014 10:53:45:

Ok epic, nu geraak ik al wat verder, bedankt ivo P. Daarnet had ik nog het probleem dat ik geen data te zien kreeg in mijn cellen, maar door bij de $row['name'] regel, telkens de waarde aan te passen die tussen de '' staat, werkt alles nu perfect zoals het hoort. Nu nog hopen dat ik hetzelfde kan toepassen bij mijn echte database. Iedereen hartelijk bedankt voor zijn/haar hulp tot nu toe.

Toevoeging op 30/05/2014 13:28:50:

Het is me gelukt om men eigen database te kunnen gebruiken, geweldig. Maar ik zit nog met 1 probleem, de plaats in de database waar een foto zou moeten komen, staat er bv 2.jpg maar ik had daar graag geen tekst maar een foto gehad. Ikzelf ben ook niet echt volledig op de hoogte wat een database precies allemaal inhoud, maar kan deze ook foto's bevatten? Of hoe kan ik dit het beste aanpakken?
 
- SanThe -

- SanThe -

30/05/2014 13:33:34
Anchor link
Foto's zet je eigenlijk nooit in een database. Alleen het path naar de foto.
 
Ni els

Ni els

30/05/2014 13:36:58
Anchor link
- SanThe - op 30/05/2014 13:33:34:
Foto's zet je eigenlijk nooit in een database. Alleen het path naar de foto.


Dus als ik het goed begrijp, dan mag ik bv ergens op men eigen pc een map hebben staan met foto's en dat ik daarheen mijn link verwijs? Maar klopt deze code dan?
echo "<img src=I_FILE/".$row['I_FILE']." />";
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/05/2014 13:37:54
Anchor link
..en dan alleen het relatieve pad, zonder je domein.
Wat staat er in: 'I_FILE? Mij likt het dat je een veld in moet vullen waar de bestandsnamen in staan?
Gewijzigd op 30/05/2014 13:39:03 door - Ariën -
 
Ni els

Ni els

30/05/2014 13:41:00
Anchor link
echo "<img src=wamp\www\DBFact\Images/".$row['I_FILE']." />";

Zoiets dan? Zonder de C:?

Maar dit werkt spijtiggenoeg niet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/05/2014 13:41:50
Anchor link
Mij lijkt me niet dat: 'wamp\www\' in de web-root ligt.

Probeer eens: Images/".$row['I_FILE']

(tip: vermeid hoofdletters, het is altijd verwarrend)
Gewijzigd op 30/05/2014 13:43:24 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

30/05/2014 13:43:49
Anchor link
nee, dat moet het path zijn tov. de document root.

src="http://example.com/images/foto.jpg"

of

src="/images/foto.jpg"

en niet
src="/var/html/www/sitename/docroot/images/foto.jpg"

het is voor de browser namelijk niet van belang waar die foto op de server opgeslagen staat. De browser vraagt dat aan apache, en apache weet via zijn config file wel waar hij de files van example.com zou moeten zoeken.
 
Ni els

Ni els

30/05/2014 13:44:52
Anchor link
Sorry ik begrijp je even niet, dus je bedoelt dat mijn map met afbeeldingen in mijn web-root moeten liggen? Want momenteel heb ik een database online staan, maar gebruik ik een webpagina via de localhost.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/05/2014 13:46:21
Anchor link
Ja, de foto's moet je wel in je web-root hebben. Anders kan niemand ze via hun browser bekijken.
 
Ni els

Ni els

30/05/2014 13:46:31
Anchor link
Even ter verduidelijking, mogen mijn afbeeldingen dan niet bij mij lokaal op de pc staan?

Toevoeging op 30/05/2014 13:51:28:

Ah ok ik begrijp het, ik weet wat je bedoelt waarom ze in de root van de webpagina moeten staan. Maar ik heb momenteel geen toegang om naar dat ip adres te ftpen. Dit regel ik later nog wel. Maar ik zou graag voorlopig een werkende versie lokaal kunnen creëren :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/05/2014 13:57:19
Anchor link
Nee, een buitenstaande PC heeft geen toegang tot je lokale(!!) PC. Tenzij deze aan het internet hangt, en zelf als webserver fungeert.
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »

 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.