Mysql database gebruiken in een tabel

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Ni els

Ni els

28/05/2014 15:59:29
Anchor link
Hallo,

ik zou heel graag de informatie van een database opvragen en hierbij bepaalde info teruggeven in een tabel.
Ik weet het, het internet staat vol met tutorials en andere hulpmiddelen. Maar die zijn voor mij niet duidelijk genoeg (geen php kennis).


Dit is een voorbeeldje van wat ik nu heb. Maar het werkt nog niet.
Heeft iemand een beter voorbeeld voor me? Of één die gemakkelijker aan te passen is?

Alvast bedankt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
$username
= "root";
$password = "";
$hostname = "localhost";

//connection to the database
$dbhandle = mysqli_connect($hostname, $username, $password)
 or die("Unable to connect to MySQL");
echo "Connected to MySQL<br>";

//select a database to work with
$selected = mysqli_db("mysql",$dbhandle)
  or die("Could not select mysql");
echo "Selected mysql<br>";

//execute the SQL query and return records
$result = mysqli_query("SELECT db, event, general_log");

//fetch tha data from the database
echo "<table>";
echo "<tr><td>db</th><th>Event</th><th>general_log</th></tr>";

while ($row = mysqli_fetch_array($result, MYSQLI_ASSOC)) {
   echo "<tr><td>";
   echo $row['db'];
   echo "</td><td>";
   echo $row['event'];
   echo "</td><td>";
   echo $row['general_log'];
   echo "</td></tr>";
}


echo "</table>";
//close the connection
mysqli_close($dbhandle);
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 14:18:49
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

28/05/2014 16:03:33
Anchor link
En wat werkt er niet dan?
Krijg je een foutmelding?
 
Ni els

Ni els

28/05/2014 16:04:36
Anchor link
Ja deze, ik heb de ander foutmeldingen er al kunnen uithalen behalve deze:

Fatal error: Call to undefined function mysqli_db() in C:\wamp\www\DBFact\DBFact.php on line 24

Maar ik vrees, zelf al los ik die op dat ik nog altijd geen resultaat zal tezien krijgen :s
 
- SanThe -

- SanThe -

28/05/2014 16:13:25
Anchor link
Lees eens over de mysqli_ functions op php.net.
Volgens mij was dit een mysql script en heb jij er overal een i bijgezet.
Zo werkt dat dus niet.
 
Ni els

Ni els

28/05/2014 16:14:36
Anchor link
Klopt omdat ik er foutmeldingen over kreeg en erbij stond dat de mysqli geen foutmeldingen opleverd xD
 
- SanThe -

- SanThe -

28/05/2014 16:17:40
Anchor link
Niels GaatJeNietAan op 28/05/2014 16:14:36:
... en erbij stond dat de mysqli geen foutmeldingen opleverd ...


Klinkt alsof je beter op een scooter kan rijden omdat een fiets een lekke band kan krijgen.
 
Ni els

Ni els

28/05/2014 16:20:55
Anchor link
Zoals ik zei, ik heb geen kennis van php, ik heb gewoon dringend een tabel nodig met data in van men database.
 
Stijn Quux

Stijn Quux

28/05/2014 16:40:57
Anchor link
Stap over naar Mysqli, mysql is outdated...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/05/2014 16:43:49
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

28/05/2014 16:47:06
Anchor link
Of plaats een vacature.
 
Ni els

Ni els

28/05/2014 16:47:53
Anchor link
Niet slecht bedoelt, maar het enige wat ik tot nu toe heb is commentaar rond mysql en mysqli. Dit helpt me niet vooruit, zoals ik zei, ik heb geen php kennis Of het ene outdated is of niet, dat boeit me niet, want ik heb er toch geen verstand van. Ik wil gewoon dat iemand me alsjeblieft verder helpt.

Mijn doel is om eerst een werkende testversie van iets te hebben en hierna ditzelfde toe te passen op de echte database.


Momenteel volg ik een tutorial, dit is de link ernaar toe: http://webcheatsheet.com/php/connect_mysql_database.php

Maar wanneer ik die database 'examples' aanmaak met de tabel 'cars', dan krijg ik nog altijd met het eindresultaat 2 foutmeldingen:

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in C:\wamp\www\DBFact\DBFact.php on line 19

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\wamp\www\DBFact\DBFact.php on line 31

Kan iemand me verder helpen om dit op te lossen?


Dit is mijn php text trouwens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$username
= "root";
$password = "";
$hostname = "localhost";

//connection to the database
$dbhandle = mysql_connect($hostname, $username, $password)
 or die("Unable to connect to MySQL");
echo "Connected to MySQL<br>";

//select a database to work with
$selected = mysql_select_db("examples",$dbhandle)
  or die("Could not select examples");

//execute the SQL query and return records
$result = mysql_query("SELECT id, model,year FROM cars");

//fetch tha data from the database
while ($row = mysql_fetch_array($result)) {
   echo "ID:".$row{'id'}." Name:".$row{'model'}."Year: ". //display the results
   $row{'year'}."<br>";
}

//close the connection
mysql_close($dbhandle);
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/05/2014 16:50:22
Anchor link
Zoals Stijn zei: "Stap over naar Mysqli, mysql is outdated..."

Verder mist er goede foutafhandeling.
Kijk eens naar: http://phptuts.nl/view/26/
Gewijzigd op 28/05/2014 16:51:24 door - Ariën -
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

28/05/2014 16:54:26
Anchor link
Ni els op 28/05/2014 16:47:53:
Niet slecht bedoelt, maar het enige wat ik tot nu toe heb is commentaar rond mysql en mysqli. Dit helpt me niet vooruit, zoals ik zei, ik heb geen php kennis Of het ene outdated is of niet, dat boeit me niet, want ik heb er toch geen verstand van.

Lijkt me dat je een keuze moet maken:
Of je wilt het zelf oplossen en dan "boeit" het dus wel.
Of je huurt iemand in die het voor je oplost.
 
Ni els

Ni els

28/05/2014 16:57:33
Anchor link
- Aar - op 28/05/2014 16:50:22:
Zoals Stijn zei: "Stap over naar Mysqli, mysql is outdated..."

Verder mist er goede foutafhandeling.
Kijk eens naar: http://phptuts.nl/view/26/


Overstappen naar Mysqli, is dit dan gewoon alle mysql woorden vervangen door mysqli ofzo? Want zo ziet het er toch uit, maar daarnet zei iemand dat dit niet zomaar mag...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/05/2014 16:59:39
Anchor link
Voornamelijk wel, let wel op de syntax die beschreven wordt op http://php.net/{functienaam}.

Neem dan meteen goede foutafhandeling mee. Dat bespaart je een hoop zoekwerk als iets onverhoopt fout zou gaan.
Gewijzigd op 28/05/2014 17:00:21 door - Ariën -
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

28/05/2014 16:59:48
Anchor link
Als je dat zomaar doet, krijg je foutmeldingen.
Zelf iets meer moeite doen kan geen kwaad.
Met Google kun je heel eenvoudig vinden hoe je het kunt aanpakken.
 
- Pepijn  -

- Pepijn -

28/05/2014 16:59:54
Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
$username
= "root";
$password = "";
$hostname = "localhost";
$database = "examples";
//connection to the database
$dbhandle = mysqli_connect($hostname, $username, $password, $database)
 or die("Unable to connect to MySQL");
echo "Connected to MySQL<br>";

//execute the SQL query and return records
$result = mysqli_query($dbhandle, "SELECT id, model,year FROM cars");

//fetch tha data from the database
while ($row = mysqli_fetch_array($dbhandle, $result)) {
   echo "ID:".$row{'id'}." Name:".$row{'model'}."Year: ". //display the results
   $row{'year'}."<br>";
}

//close the connection
mysqli_close($dbhandle);
?>


Niet getest, eventjes snel in notepad++ gedaan
Gewijzigd op 28/05/2014 17:00:25 door - Pepijn -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/05/2014 17:01:55
Anchor link
Obelix en Idefix op 28/05/2014 16:59:48:
Als je dat zomaar doet, krijg je foutmeldingen.

Daarom dus ook php.net als naslag ernaast gebruiken. Je zou voornamelijk een ,elding krijgen over een 'missing argument', doordat diverse functies ook willen weten welke connectie je wilt gebruiken.

@Pepijn; Waarom bouw je niet meteen goede foutafhandeling erin?
Gewijzigd op 28/05/2014 17:02:18 door - Ariën -
 
Ni els

Ni els

28/05/2014 17:02:35
Anchor link
Obelix en Idefix op 28/05/2014 16:54:26:
Ni els op 28/05/2014 16:47:53:
Niet slecht bedoelt, maar het enige wat ik tot nu toe heb is commentaar rond mysql en mysqli. Dit helpt me niet vooruit, zoals ik zei, ik heb geen php kennis Of het ene outdated is of niet, dat boeit me niet, want ik heb er toch geen verstand van.

Lijkt me dat je een keuze moet maken:
Of je wilt het zelf oplossen en dan "boeit" het dus wel.
Of je huurt iemand in die het voor je oplost.


Je vat het dus slecht op, wanneer je tegen iemand zonder kennis van php zegt dat mysql outdated is en mysqli niet, tjah daar heb ik niks aan. Aangezien ik toch niet weet wat je bedoelt. Geef dan op z'n minst voldoende info.
 
- Pepijn  -

- Pepijn -

28/05/2014 17:03:20
Anchor link
- Aar - op 28/05/2014 17:01:55:
Obelix en Idefix op 28/05/2014 16:59:48:
Als je dat zomaar doet, krijg je foutmeldingen.

Daarom dus ook php.net als naslag ernaast gebruiken. Je zou voornamelijk een ,elding krijgen over een 'missing argument', doordat diverse functies ook willen weten welke connectie je wilt gebruiken.

@Pepijn; Waarom bouw je niet meteen goede foutafhandeling erin?

Omdat ik dit in 2 seconden heb gedaan, zal ik zo eventjes doen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/05/2014 17:03:44
Anchor link
Ni els op 28/05/2014 17:02:35:
Obelix en Idefix op 28/05/2014 16:54:26:
Ni els op 28/05/2014 16:47:53:
Niet slecht bedoelt, maar het enige wat ik tot nu toe heb is commentaar rond mysql en mysqli. Dit helpt me niet vooruit, zoals ik zei, ik heb geen php kennis Of het ene outdated is of niet, dat boeit me niet, want ik heb er toch geen verstand van.

Lijkt me dat je een keuze moet maken:
Of je wilt het zelf oplossen en dan "boeit" het dus wel.
Of je huurt iemand in die het voor je oplost.


Je vat het dus slecht op, wanneer je tegen iemand zonder kennis van php zegt dat mysql outdated is en mysqli niet, tjah daar heb ik niks aan. Aangezien ik toch niet weet wat je bedoelt. Geef dan op z'n minst voldoende info.

Er wordt ook naar php.net verwezen, dus wat houdt je tegen om daar te kijken?
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.