Mysql date

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

15/11/2010 19:01:16
Quote Anchor link
Beste phpers,

Ik zit momenteel met een lastige situatie.

Ik heb momenteel een pagina waar ik allerlij logs ophaal.
Maar nu wil ik ook dat ik deze tijd op kan halen door een datum te selecteren.
Nu heb ik een selector gemaakt en die post de tijd op deze manier:

yy-mm-dd

Maar ik zet de tijd in de database als time();

Nu wil ik dus de logs ophalen van de DAG die ik selecteer en wil graag weten hoe ik dit in een query op kan halen.

Hoop dat jullie mij hier verder mee kunnen helpen.
Herhaling: de tijd staat als time(); in de database.

Mvg,

Tim
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 20:37:30
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

15/11/2010 20:13:08
Quote Anchor link
gebruik ipv time in je database de functie DATE ( Voor 0000-00-00 )

of gebruik DATETIME ( Voor 0000-00-00 00:00:00 )
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

15/11/2010 20:42:36
Quote Anchor link
Ik moet het in een bestaand script bouwen en alles word al op deze manier in de database gezet.
 
Laurens ten Ham

Laurens ten Ham

16/11/2010 10:27:29
Quote Anchor link
Jouw datum en tijd worden opgeslagen als UNIX timestamp.
Je kan deze heel makkelijk omrekenen met date().
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
// vervang time() met je query uitkomst....
date('Y-m-d', time());
?>


Wellicht is het handig als je een beetje meer code post zodat we kunnen zien wat je wilt....
Gewijzigd op 16/11/2010 10:29:20 door Laurens ten Ham
 

16/11/2010 10:31:04
Quote Anchor link
NOW() en DATE_FORMAT() zijn functies die je van mysql wel kunt gebruiken. Gebruik geen php functie voor de tijd. Zie verder de overige functies van mysql: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/date-and-time-functions.html
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

16/11/2010 13:04:19
Quote Anchor link
Ik weet het Karl maar diegene waar ik dit voor moet maken had dit zo al in de datbase staan dus kan het nu niet veranderen.

Enig idee hoe ik dit kan doen?
 
John Cena

John Cena

16/11/2010 13:05:52
Quote Anchor link
Je kunt het ombouwen zodat date er wel in staat :P
 

16/11/2010 13:06:28
Quote Anchor link
Waarom kan je dat niet veranderen? Zijn allerlei mogelijkheden om dat te kunnen doen. Met verkeerde formaten e.d. is het ontzettend lastig werken, zo niet onmogelijk (zoals je nu merkt).
Een auto die op gas rijd, maar nog een benzine tank heeft werkt ook niet.
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

16/11/2010 13:33:08
Quote Anchor link
Ok ik ga zorgen dat het als DATETIME in de database komt.
Kun je me vertellen hoe ik het dan moet doen?
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

16/11/2010 13:44:49
Quote Anchor link
structuur wijzigen in phpmyadmin
 
John Cena

John Cena

16/11/2010 13:47:25
Quote Anchor link
Teun, ben je fkn niet normaal? Dan ben je toch al je data kwijt :s

Tim, ik weet niet precies hoe, maar maak in ieder geval een backup!!!!
 

16/11/2010 13:55:33
Quote Anchor link
Teun Hesseling op 16/11/2010 13:44:49:
structuur wijzigen in phpmyadmin


Als het in het verkeerde formaat opgeslagen word moet dat inderdaad gebeuren.
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

16/11/2010 13:58:14
Quote Anchor link
Nee met de vaag kun je me vertellen hoe ik het dan moet doen bedoel ik niet hoe ik me structuur anders krijg, Hier vind ik wel een oplossing voor. dat is niet zo moeilijk

de vraag is, Kan iemand mij dan vertellen hoe ik van die ene gelecteerde dag de data kan grijpen uit de db?
 

16/11/2010 14:08:36
Quote Anchor link
Met STR_TO_DATE of DATE_FORMAT
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

16/11/2010 18:17:29
Quote Anchor link
Ben hier echt nog niet goed in,

Heb een beetje gezocht maar kan geen goed antwoord vinden dus hier maar even de vraag..

Ik heb het zo in de database staan:
2010-08-23 03:38:18

nu wil ik het ophalen op deze manier
WHERE `time` =
en dan 2010-08-23 alle resultaten van deze dag.

De vraag is dus hoe?
 

16/11/2010 18:47:53
Quote Anchor link
Ik heb al meerdere keren gezegd: Backticks horen niet thuis in queries.
Het wordt dan iets als WHERE DATE_FORMAT(time, 'hier-het-format') = 2010-08-03
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.