mysql datum naar php datum

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pieter Joordens

Pieter Joordens

20/03/2009 14:33:00
Quote Anchor link
Hey,

ik wil uit mijn database een datum gegeven halen, en die omzetten naar een php datum:
er staat bijvoorbeeld in de tabel:
date
2009-03-20 14:30:33
( het is een datetime veld )
en die wil ik omzetten zodat er 20 Maart (of march) 2009 komt te staan. hoe doe ik dat?

Grtz
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:40:51
 
Yoram

Yoram

20/03/2009 14:41:00
Quote Anchor link
DATE_FORMAT() zoek daar eens naar.. weet het niet zo uit me hoofd
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

20/03/2009 14:41:00
Quote Anchor link
Is 20 Maart 2009 een PHP datum?

MySQL - Date and time functions
MySQL - Date Format

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?//Color
SELECT
    DATE_FORMAT(datefield, '%e %M %Y') AS date
FROM
    table
 
Yoram

Yoram

20/03/2009 14:43:00
Quote Anchor link
Jaa, die zocht ik ook al Dennis :P je bent net iets sneller!!
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

20/03/2009 16:52:00
Quote Anchor link
Weet ik 8)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.