MySQL en datum

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ron -

Ron -

24/02/2011 22:13:49
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb al vaker in mysql queries met datums gewerkt.
Nu zit ik echter met een probleem.

Ik heb een tabel, in een kolom staat een datum en in een andere kolom staan integers, welke maanden representeren.
Nu wil ik de datum uit het ene veld halen en hier in dezelfde query het aantal maanden bij optellen.
Dus zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT DATE_FORMAT(DATE_ADD(datum, INTERVAL 1 MONTH), '%d-%m-%Y') AS datum FROM tabel

Maar dan op de plaats van de 1 voor MONTH de waarde uit het veld in diezelfde tabel.

Ik denk dat dit wel mogelijk is, maar hoe?

Iemand tips?

Alvast bedankt voor de hulp.
Gewijzigd op 24/02/2011 22:14:52 door Ron -
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 23:13:05
 
- SanThe -

- SanThe -

24/02/2011 22:21:32
Quote Anchor link
Probeer het gewoon met de veldnaam op die plek. Tip: Gebruik voor de alias een andere naam als het veld, dus niet datum.
 
Ron -

Ron -

24/02/2011 22:25:18
Quote Anchor link
- SanThe - op 24/02/2011 22:21:32:
Probeer het gewoon met de veldnaam op die plek. Tip: Gebruik voor de alias een andere naam als het veld, dus niet datum.


Bedankt, de veldnaam werkt inderdaad gewoon. STOM van me!
Ik had dat ook geprobeerd, maar de veldnaam was ook interval... niet zo slim.
Ik gebruik verder alleen dezelfde alias dan de veldnaam als het geen kwaad kan
 
- SanThe -

- SanThe -

24/02/2011 22:31:22
Quote Anchor link
Ron Op het Veld op 24/02/2011 22:25:18:
Ik gebruik verder alleen dezelfde alias dan de veldnaam als het geen kwaad kan


Eigen risico.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.