mysql error?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »
Koen B

Koen B

04/02/2007 22:29:00
Quote Anchor link
Hallo,

op onze site is iets raars aan de hand, het is een soort spelletje waar iemands rank omlaag is gegaan. Maar dit mag helemaal niet kunnen. Dus ik heb zon beetje alle codes doorzocht en all mysql queries gecontroleerd maar ik kan nergens vinden wat de fout is.

Nou vraag ik me af of het mogelijk is dat een mysql query tijdelijk geen contact met de database kan maken en daarom geen waarde geeft. En als hij er dan 20 bij op moet tellen en weer in de database moet zetten, dat hij dan 20 in de database zet?

Dus bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$a
= "SELECT * FROM members WHERE gebruikersnaam='".$_SESSION[id]."'";
$b = mysql_query($a);
$c = mysql_fetch_object($b);
 // hier zou dus tijdelijk geen contact mee zijn dus er komt niks terug

$nieuwrank = $c->rank + 20;
// Eigenlijk moet hier dus een hoger getal uitkomen maar omdat $c->rank niet bestaan is hij maar 20

mysql_query ("UPDATE `members` SET `rank` = '".$nieuwrank."' WHERE `gebruikersnaam` = '".$naam."'");
//Hier zet de dus de 20 in de database zodat de rank dus omlaag is gegaan?
?>


Mijn vraag is: is zoiets mogelijk? En is hier iets aan te doen?
Met or die(mysql_error() misschien?
of zit er toch ergens een fout in mijn code?

Alvast bedankt ...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Koen B
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 00:57:21
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/02/2007 22:39:00
Quote Anchor link
Je kunt het beter in één query doen:

UPDATE members
SET rank = rank + 20
WHERE gebruikersnaam = '$naam'
 
Koen B

Koen B

05/02/2007 17:33:00
Quote Anchor link
niet als ik $nieuwrank later in de code nog nodig heb ....
 
Erik Rijk

Erik Rijk

05/02/2007 17:38:00
Quote Anchor link
Dan nog kan het met 1 Query hoor koen.
Je vult de huidige rank steeds aan met 20 punten.

Heb je nog steeds de fout dat er punten worden afgetrokken? Het zit dan denk ik niet in het bovenstaande stuk, daar zie ik verder niks verkeerds.
 
Koen B

Koen B

05/02/2007 17:41:00
Quote Anchor link
Het gaat er niet om dat er niks verkeerd is aan de code, maar ik vroeg me af of het mogelijk is dat php tijdelijk geen contact maakt met de database en daarom geen waarde heeft. En dan 'niks + 20 = 20' gaat doen.

Want de rank hoort helemaal niet omlaag te kunnen gaan en het is ook nog maar 1 keer gebeurd.
Als het een fout in de code zou zijn zou de rank vaker omlaag moeten gaan, maar we hebben het nog maar 1 keer gezien ...
 
Robert Deiman

Robert Deiman

05/02/2007 17:45:00
Quote Anchor link
Controleer gewoon of er wat gegevens zijn gevonden, zo ja dan kan je updaten, anders niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if(mysql_num_rows($query) != 1){
   //query fout gegaan, geef melding en update niet
   }
else{
  // wel gegevens gevonden, update wel
   }
?>


Meest simpele oplossing om zoiets in de toekomst te voorkomen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

05/02/2007 17:46:00
Quote Anchor link
Quote:
Het gaat er niet om dat er niks verkeerd is aan de code, maar ik vroeg me af of het mogelijk is dat php tijdelijk geen contact maakt met de database en daarom geen waarde heeft. En dan 'niks + 20 = 20' gaat doen.


maar niks + 20 is toch ook gewoon 20?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

05/02/2007 17:49:00
Quote Anchor link
nico schreef op 05.02.2007 17:46:
Quote:
Het gaat er niet om dat er niks verkeerd is aan de code, maar ik vroeg me af of het mogelijk is dat php tijdelijk geen contact maakt met de database en daarom geen waarde heeft. En dan 'niks + 20 = 20' gaat doen.


maar niks + 20 is toch ook gewoon 20?

Lees even terug, het gaat er niet om dat die de berekening niet goed doet, maar als ik level 30 ben (bijvoorbeeld) en er is even geen verbinding met de database, dan kan het zijn dat hij met een lege $row['level'] gaat werken, en dan zou ik level=level+20 is -> level=niks+20 krijgen. Snap je? Dus dan wordt ik lvl 20 terwijl ik 30 was. en 50 zou moeten worden!
 
Koen B

Koen B

05/02/2007 17:50:00
Quote Anchor link
nico schreef op 05.02.2007 17:46:
maar niks + 20 is toch ook gewoon 20?


heel scherp ;) maar wat als er in de database nou 300 staat ...
 
Koen B

Koen B

05/02/2007 17:53:00
Quote Anchor link
Robert schreef op 05.02.2007 17:45:
Controleer gewoon of er wat gegevens zijn gevonden, zo ja dan kan je updaten, anders niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if(mysql_num_rows($query) != 1){
   //query fout gegaan, geef melding en update niet
   }
else{
  // wel gegevens gevonden, update wel
   }
?>


Meest simpele oplossing om zoiets in de toekomst te voorkomen.


Dit is een vrij irritante oplossing, omdat ik heel erg veel queries heb in totaal. (honderden, misschien wel duizend)
Maar het is dus mogelijk dat php gewoon verder gaat als hij niks kan vinden door een tijdelijke downtime van de database ofzo?
Kan het ook met or die(mysql_error())? of werkt dit alleen als de query fout is?
Dit is namelijk makkelijker toe te voegen met ctrl h
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Koen B
 
Erik Rijk

Erik Rijk

05/02/2007 17:55:00
Quote Anchor link
Het is de simpelste oplossing die Robert bied.
Het helpt je wel van je probleem af, waarom niet gebruiken? Van die 3 regels wordt je script niet "merkbaar" langzamer hoor :)
 
Koen B

Koen B

05/02/2007 20:08:00
Quote Anchor link
Ik het mogelijk met or die(mysql_error())?
Of doet dat iets anders :o ik denk dat dit wel moet werken, maar ik wil het zeker weten ...
 
Manaus

Manaus

05/02/2007 22:03:00
Quote Anchor link
er kunnen altijd fouten onstaan in een query dus altijd or die erbij;)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

05/02/2007 22:35:00
Quote Anchor link
koen schreef op 05.02.2007 20:08:
Ik het mogelijk met or die(mysql_error())?
Of doet dat iets anders :o ik denk dat dit wel moet werken, maar ik wil het zeker weten ...


Niet doen, gebruik een error_handler die de boel logt. Als een gebruiker een melding krijgt over tabellen of een username voor het inloggen naar je database die niet goed zijn, heeft die (mogelijke) hacker meer informatie, waardoor het gemakkelijker wordt.
Geef een melding dat er wat fout is gegaan, met een globale beschrijving Bijv: Er kon geen verbinding worden gemaakt met de database, of Er zijn geen records geselecteerd.
En gebruik beter trigger_error en dan wel in combinatie met wat ik zei, je mag er nooit vanuit gaan dat query's altijd maar goed worden uitgevoerd, dus eerst controleren voor je verder gaat!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.