mysql error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »
Louis Deconinck

Louis Deconinck

13/04/2013 23:27:48
Quote Anchor link
Ik krijg deze error:

Duplicate entry '0' for key 'PRIMARY'

bij deze code, hoe los ik dit op?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php
session_start();
include("functions.php");
connect();
include("safe.php");
if(isset($_GET[kl])) {
$kl=protect($_GET['kl']);
$inv23=mysql_query("SELECT * FROM klik WHERE afbid='$kl' and '".$_SESSION['uid']."'=gebr") or die(mysql_error());
 if (mysql_num_rows($inv23) > 0) {
 echo ('Je hebt deze banner al geklikt in de laatste 24 uur, probeer een andere banner om kans te maken op de prijs.');
 }

 else {
 $inv29=mysql_query("SELECT * FROM admin") or die(mysql_error());
 $row29 = mysql_fetch_array($inv29);
 $totkliks=$row29['kliks']+1;
 $inv30=mysql_query("UPDATE admin SET kliks='$totkliks'") or die(mysql_error());
 $inv1=mysql_query("SELECT * FROM klikenwin WHERE id='$kl'") or die(mysql_error());
 $row1 = mysql_fetch_array($inv1);
 $gehad=$row1['kliks']+1;
 $inv2=mysql_query("UPDATE klikenwin SET kliks='$gehad' WHERE id='$kl'") or die(mysql_error());
 $tijd=time();
 $inv9=mysql_query("INSERT INTO klik (afbid, gebr, tijd) VALUES ('$kl', '".$_SESSION['uid']."', '$tijd')") or die(mysql_error());
 $boodschap="U heeft helaas niet gewonnen, klik op een andere banner om nogmaals kans te maken.";
  if ($totkliks==$row29['aantalkliks']) {
  $boodschap="Proficiat, u hebt gewonnen! De prijs werd aan uw saldo toegevoegd.";
  $inv17=mysql_query("UPDATE admin SET kliks=0") or die(mysql_error());
  $inv3=mysql_query("SELECT * FROM cred WHERE id='".$gebr['id']."'") or die(mysql_error());
  $row3=mysql_fetch_array($inv3);
  $verd=$row3['saldo']+$row29['beloning'];
  $klikopbr=$row3['klikenwin']+$row29['beloning'];
  $tot=$row3['totaal']+$row29['beloning'];
  $inv4=mysql_query("UPDATE cred SET saldo='$verd', totaal='$tot', klikenwin='$klikopbr' WHERE id='".$gebr['id']."'") or die(mysql_error());
  $inv11=mysql_query("SELECT * FROM gebr WHERE id='".$gebr['id']."'") or die(mysql_error());
  $row11=mysql_fetch_array($inv11);
  $inv17=mysql_query("INSERT INTO winnaars (datum, naam) VALUES ('$tijd', '".$row11['voornaam']."')") or die(mysql_error());
  $inv12=mysql_query("SELECT * FROM cred WHERE id='".$row11['ref1']."'") or die(mysql_error());
  $row12=mysql_fetch_array($inv12);
  $refsaldo1=$row12['saldo']+$row29['beloning']/10;
  $refopbr1=$row12['refopbrengst']+$row29['beloning']/10;
  $reftot1=$row12['totaal']+$row29['beloning']/10;
  $inv13=mysql_query("SELECT * FROM gebr WHERE id='".$gebr['id']."'") or die(mysql_error());
  $row13=mysql_fetch_array($inv11);
  $inv14=mysql_query("SELECT * FROM cred WHERE id='".$row13['ref2']."'") or die(mysql_error());
  $row14=mysql_fetch_array($inv14);
  $refsaldo2=$row14['saldo']+$row29['beloning']/20;
  $refopbr2=$row14['refopbrengst']+$row29['beloning']/20;
  $reftot2=$row14['totaal']+$row29['beloning']/20;
  $inv15=mysql_query("UPDATE cred SET saldo='$refsaldo1', totaal='$reftot1', refopbrengst='$refopbr1' WHERE id='".$row11['ref1']."'") or die(mysql_error());
  $inv16=mysql_query("UPDATE cred SET saldo='$refsaldo2', totaal='$reftot2', refopbrengst='$refopbr2' WHERE id='".$row13['ref2']."'") or die(mysql_error());
  }

 $url=$row1['url'];
 echo ("<center>$boodschap</center><br/><iframe src=\"$url\" seamless height=\"100%\" width=\"100%\">");
 }
}

?>


Toevoeging op 13/04/2013 23:42:44:

Wat wil die error eigenlijk zeggen?
Gewijzigd op 13/04/2013 23:46:00 door Louis Deconinck
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:47:51
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/04/2013 23:49:40
Quote Anchor link
Laat je databasestructuur eens zien?
 
Louis Deconinck

Louis Deconinck

13/04/2013 23:56:07
Quote Anchor link
# Naam Type Collatie Attributen Leeg Standaardwaarde Extra
1 id int(11) Nee Geen AUTO_INCREMENT
2 afbeelding varchar(1000) latin1_swedish_ci Nee Geen
3 url varchar(1000) latin1_swedish_ci Nee Geen
4 kliks int(11) Nee Geen
 
- SanThe -

- SanThe -

14/04/2013 00:14:17
Quote Anchor link
Ik zie het niet zo direct.
Maar de error zegt dat je een 0 (nul) wil zetten in het veld met de primary key (waarschijnlijk dus het auto increment veld).
 
Php knipper

php knipper

14/04/2013 01:29:45
Quote Anchor link
verander rij 8 eens naar

$inv23=mysql_query("SELECT * FROM klik WHERE afbid='".$kl."' and gebr = '".$_SESSION['uid']."'") or die(mysql_error());
 
Erwin H

Erwin H

14/04/2013 10:10:43
Quote Anchor link
Php knipper op 14/04/2013 01:29:45:
verander rij 8 eens naar

$inv23=mysql_query("SELECT * FROM klik WHERE afbid='".$kl."' and gebr = '".$_SESSION['uid']."'") or die(mysql_error());

De fout gaat over een dubbele key, dat wil dus zeggen een insert of update die een veld een waarde geeft die al bestaat. Het veranderen van een select statement zal daar niets bij helpen.
- SanThe - op 14/04/2013 00:14:17:
Maar de error zegt dat je een 0 (nul) wil zetten in het veld met de primary key (waarschijnlijk dus het auto increment veld).

Als je een 0 invoert met een insert in een autoincrement veld dan wordt dat door MySQL gezien als een ontbrekende waarde en wordt er dus gewoon een nieuwe waarde aangemaakt volgens de huidige stand van de teller. Alleen via een update kan je een nul invoeren in een autoincrement veld.
- SanThe - op 14/04/2013 00:14:17:
Ik zie het niet zo direct.

En daar zit inderdaad het echte probleem. Omdat dit zo'n wirwar van insert en update statements is, is het ook niet te zien. Door het ontbreken van een goede foutafhandeling is niet eens te zien in WELKE query het mis gaat. Zoeken naar en speld in de hooiberg dus. Daarnaast is de database structuur die de TS liet zien natuurlijk volkomen ontoereikend. Ik zie minimaal 6 tabellen waarin wordt geinsert of geupdate en er wordt dan 1 tabel getoond. Verder gaat het hier over een index die een probleem geeft, de TS laat ook nog eens niet zien welke indexen erop staan.

Advies aan TS: bouw goede foutafhandeling in en kom dan terug. Zo is het niet op te lossen.
Gewijzigd op 14/04/2013 10:12:16 door Erwin H
 
Willem vp

Willem vp

14/04/2013 10:52:15
Quote Anchor link
Sowieso zit er veel teveel PHP-code in. ;-) Nu zie ik een heleboel code in de trant van:
- ophalen van gegevens uit database
- simpele berekening uitvoeren
- resultaat terugstoppen in database

Die berekeningen kun je veel beter door de database laten uitvoeren. In regel 41-44 zie ik zelfs een join die in PHP wordt uitgevoerd. Huiver!

Zoals Erwin ook al zei: dit is erg rommelige code. Onbegonnen werk om te gaan foutzoeken. Het zou me niet eens verbazen als de fout het gevolg blijkt te zijn van bijvoorbeeld een (onterecht geplaatste) primary key op admin.kliks of zo.
 
Louis Deconinck

Louis Deconinck

14/04/2013 12:43:27
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Misschien even voor de duidelijkheid, dit is een klik en win script, het houdt dus in dat de gebruiker, een aantal banners ziet en deze kan klikken, elke 100e keer dat er op een banner wordt geklikt krijgt de gebruiker een prijs. Dit is de code waar de banners staan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);
session_start();
include("header.php");
if (!isset($_SESSION['uid'])) {
output("Je moet ingelogd zijn om deze pagina te kunnen bekijken");
}

else {
?>

 <script type="text/javascript">
  function refresh (timeoutPeriod){
  refresh = setTimeout(function(){window.location.reload(true);},timeoutPeriod);
  }
 </script>
<?php
$inv1
=mysql_query("SELECT * from admin") or die(mysql_error());
$row1=mysql_fetch_array($inv1);
$inv2=mysql_query("SELECT * from klikenwin") or die(mysql_error());
$inv6=mysql_query("SELECT * from winnaars") or die(mysql_error());
$htijd=time();
$inv3=mysql_query("SELECT * FROM klik") or die(mysql_error());
 while($row3 = mysql_fetch_array($inv3)) {
 $tijd=$row3['tijd'];
 $afbid=$row3['afbid'];
  if ($htijd-$tijd>86400) {
  $inv4=mysql_query("DELETE from klik WHERE afbid='$afbid'") or die(mysql_error());
  }
 }

$inv4=mysql_query("SELECT * FROM cred WHERE id='".$gebr['id']."'") or die(mysql_error());
$row4=mysql_fetch_array($inv4);

?>

<center><h2>Klik en win</h2>
<div id="quote">Door op deze banners te klikken kunt u dutchleaders winnen. Bij elke <?php echo $row1['aantalkliks'] ?> klikken is er een winnaar, als jij dit bent ontvang je <?php echo $row1['beloning'] ?> dutchleaders in je account <br>Als je een winnaar bent stuur dan even een email met je accountnaam van dutchleader en je dutchleaders worden binnen 48 uur toegevoegd .</div>
<br/><div id="quote"><center>Dutchleaders: <b><?php echo $row4['saldo'] ?></b></center></div>
<br/>
<?php
 while($row2 = mysql_fetch_array($inv2)){
 $inv5=mysql_query("SELECT * FROM klik WHERE afbid='".$row2['id']."' AND gebr='".$_SESSION['uid']."'") or die(mysql_error());
 if (mysql_num_rows($inv5) == 0) {
 $afbeelding=$row2['afbeelding'];
 $afbid=$row2['id'];
 ?>

 <a href="klik.php?kl=<?php echo $afbid ?>" onclick="refresh(1000) " target="_blank" rel="nofollow"><img src="<?php echo $afbeelding ?>" width="600" /></a>
 <?php
        }
    }

?>

<br/>
<h2>Winnaars</h2>
<div id="quote"><table><tr><td width="25%">Datum</td><td width="25%">Naam</td></tr>
<?php
 $counter1
=0;
 while($row6 = mysql_fetch_array($inv6) and $counter1<10){
 $counter1++;
 $inv5=mysql_query("SELECT * FROM klik WHERE afbid='".$row2['id']."' AND gebr='".$_SESSION['uid']."'") or die(mysql_error());
 if (mysql_num_rows($inv5) == 0) {
 $datumu=$row6['datum'];
 $naam=$row6['naam'];
 setlocale(LC_TIME, 'NL_nl');
 setlocale(LC_ALL, 'nl_NL');
 $datum=strftime('%e %B %Y',$datumu);
 ?>

 <tr><td><?php echo $datum ?></td><td><?php echo $naam ?></td></tr>
 <?php
        }
    }

?>

</table></div></center>
<?php
}
include("footer.php");
?>
    


en de code die ik in mijn eerste bericht liet zien is de code van klik.php

Zlef ben ik nog niet zo bedreven met mysql en php, hoe maak ik zo'n foutenafhandeling? Hoe laat ik de indexen zien van mijn tabel? En hoe kan ik berkeningen laten uitvoeren door de database?

Alvast bedankt voor alle moeite
Louis

Toevoeging op 14/04/2013 12:46:47:

Volgens mij zit het probleem inderdaad in mijn database instellingen, wan top een andere website waar ik exact dezelfde code gebruikte werkt alles naar behoren.

Toevoeging op 14/04/2013 12:53:28:

Het probleem is opgelost :-)
 
- SanThe -

- SanThe -

14/04/2013 14:18:43
Quote Anchor link
En de oplossing is???

Ben ik ook wel nieuwsgierig naar.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.