mysql error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »
Louis Deconinck

Louis Deconinck

13/04/2013 23:27:48
Quote Anchor link
Ik krijg deze error:

Duplicate entry '0' for key 'PRIMARY'

bij deze code, hoe los ik dit op?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php
session_start();
include("functions.php");
connect();
include("safe.php");
if(isset($_GET[kl])) {
$kl=protect($_GET['kl']);
$inv23=mysql_query("SELECT * FROM klik WHERE afbid='$kl' and '".$_SESSION['uid']."'=gebr") or die(mysql_error());
 if (mysql_num_rows($inv23) > 0) {
 echo ('Je hebt deze banner al geklikt in de laatste 24 uur, probeer een andere banner om kans te maken op de prijs.');
 }

 else {
 $inv29=mysql_query("SELECT * FROM admin") or die(mysql_error());
 $row29 = mysql_fetch_array($inv29);
 $totkliks=$row29['kliks']+1;
 $inv30=mysql_query("UPDATE admin SET kliks='$totkliks'") or die(mysql_error());
 $inv1=mysql_query("SELECT * FROM klikenwin WHERE id='$kl'") or die(mysql_error());
 $row1 = mysql_fetch_array($inv1);
 $gehad=$row1['kliks']+1;
 $inv2=mysql_query("UPDATE klikenwin SET kliks='$gehad' WHERE id='$kl'") or die(mysql_error());
 $tijd=time();
 $inv9=mysql_query("INSERT INTO klik (afbid, gebr, tijd) VALUES ('$kl', '".$_SESSION['uid']."', '$tijd')") or die(mysql_error());
 $boodschap="U heeft helaas niet gewonnen, klik op een andere banner om nogmaals kans te maken.";
  if ($totkliks==$row29['aantalkliks']) {
  $boodschap="Proficiat, u hebt gewonnen! De prijs werd aan uw saldo toegevoegd.";
  $inv17=mysql_query("UPDATE admin SET kliks=0") or die(mysql_error());
  $inv3=mysql_query("SELECT * FROM cred WHERE id='".$gebr['id']."'") or die(mysql_error());
  $row3=mysql_fetch_array($inv3);
  $verd=$row3['saldo']+$row29['beloning'];
  $klikopbr=$row3['klikenwin']+$row29['beloning'];
  $tot=$row3['totaal']+$row29['beloning'];
  $inv4=mysql_query("UPDATE cred SET saldo='$verd', totaal='$tot', klikenwin='$klikopbr' WHERE id='".$gebr['id']."'") or die(mysql_error());
  $inv11=mysql_query("SELECT * FROM gebr WHERE id='".$gebr['id']."'") or die(mysql_error());
  $row11=mysql_fetch_array($inv11);
  $inv17=mysql_query("INSERT INTO winnaars (datum, naam) VALUES ('$tijd', '".$row11['voornaam']."')") or die(mysql_error());
  $inv12=mysql_query("SELECT * FROM cred WHERE id='".$row11['ref1']."'") or die(mysql_error());
  $row12=mysql_fetch_array($inv12);
  $refsaldo1=$row12['saldo']+$row29['beloning']/10;
  $refopbr1=$row12['refopbrengst']+$row29['beloning']/10;
  $reftot1=$row12['totaal']+$row29['beloning']/10;
  $inv13=mysql_query("SELECT * FROM gebr WHERE id='".$gebr['id']."'") or die(mysql_error());
  $row13=mysql_fetch_array($inv11);
  $inv14=mysql_query("SELECT * FROM cred WHERE id='".$row13['ref2']."'") or die(mysql_error());
  $row14=mysql_fetch_array($inv14);
  $refsaldo2=$row14['saldo']+$row29['beloning']/20;
  $refopbr2=$row14['refopbrengst']+$row29['beloning']/20;
  $reftot2=$row14['totaal']+$row29['beloning']/20;
  $inv15=mysql_query("UPDATE cred SET saldo='$refsaldo1', totaal='$reftot1', refopbrengst='$refopbr1' WHERE id='".$row11['ref1']."'") or die(mysql_error());
  $inv16=mysql_query("UPDATE cred SET saldo='$refsaldo2', totaal='$reftot2', refopbrengst='$refopbr2' WHERE id='".$row13['ref2']."'") or die(mysql_error());
  }

 $url=$row1['url'];
 echo ("<center>$boodschap</center><br/><iframe src=\"$url\" seamless height=\"100%\" width=\"100%\">");
 }
}

?>


Toevoeging op 13/04/2013 23:42:44:

Wat wil die error eigenlijk zeggen?
Gewijzigd op 13/04/2013 23:46:00 door Louis Deconinck
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 20:50:29
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/04/2013 23:49:40
Quote Anchor link
Laat je databasestructuur eens zien?
 
Louis Deconinck

Louis Deconinck

13/04/2013 23:56:07
Quote Anchor link
# Naam Type Collatie Attributen Leeg Standaardwaarde Extra
1 id int(11) Nee Geen AUTO_INCREMENT
2 afbeelding varchar(1000) latin1_swedish_ci Nee Geen
3 url varchar(1000) latin1_swedish_ci Nee Geen
4 kliks int(11) Nee Geen
 
- SanThe -

- SanThe -

14/04/2013 00:14:17
Quote Anchor link
Ik zie het niet zo direct.
Maar de error zegt dat je een 0 (nul) wil zetten in het veld met de primary key (waarschijnlijk dus het auto increment veld).
 
Php knipper

php knipper

14/04/2013 01:29:45
Quote Anchor link
verander rij 8 eens naar

$inv23=mysql_query("SELECT * FROM klik WHERE afbid='".$kl."' and gebr = '".$_SESSION['uid']."'") or die(mysql_error());
 
Erwin H

Erwin H

14/04/2013 10:10:43
Quote Anchor link
Php knipper op 14/04/2013 01:29:45:
verander rij 8 eens naar

$inv23=mysql_query("SELECT * FROM klik WHERE afbid='".$kl."' and gebr = '".$_SESSION['uid']."'") or die(mysql_error());

De fout gaat over een dubbele key, dat wil dus zeggen een insert of update die een veld een waarde geeft die al bestaat. Het veranderen van een select statement zal daar niets bij helpen.
- SanThe - op 14/04/2013 00:14:17:
Maar de error zegt dat je een 0 (nul) wil zetten in het veld met de primary key (waarschijnlijk dus het auto increment veld).

Als je een 0 invoert met een insert in een autoincrement veld dan wordt dat door MySQL gezien als een ontbrekende waarde en wordt er dus gewoon een nieuwe waarde aangemaakt volgens de huidige stand van de teller. Alleen via een update kan je een nul invoeren in een autoincrement veld.
- SanThe - op 14/04/2013 00:14:17:
Ik zie het niet zo direct.

En daar zit inderdaad het echte probleem. Omdat dit zo'n wirwar van insert en update statements is, is het ook niet te zien. Door het ontbreken van een goede foutafhandeling is niet eens te zien in WELKE query het mis gaat. Zoeken naar en speld in de hooiberg dus. Daarnaast is de database structuur die de TS liet zien natuurlijk volkomen ontoereikend. Ik zie minimaal 6 tabellen waarin wordt geinsert of geupdate en er wordt dan 1 tabel getoond. Verder gaat het hier over een index die een probleem geeft, de TS laat ook nog eens niet zien welke indexen erop staan.

Advies aan TS: bouw goede foutafhandeling in en kom dan terug. Zo is het niet op te lossen.
Gewijzigd op 14/04/2013 10:12:16 door Erwin H
 
Willem vp

Willem vp

14/04/2013 10:52:15
Quote Anchor link
Sowieso zit er veel teveel PHP-code in. ;-) Nu zie ik een heleboel code in de trant van:
- ophalen van gegevens uit database
- simpele berekening uitvoeren
- resultaat terugstoppen in database

Die berekeningen kun je veel beter door de database laten uitvoeren. In regel 41-44 zie ik zelfs een join die in PHP wordt uitgevoerd. Huiver!

Zoals Erwin ook al zei: dit is erg rommelige code. Onbegonnen werk om te gaan foutzoeken. Het zou me niet eens verbazen als de fout het gevolg blijkt te zijn van bijvoorbeeld een (onterecht geplaatste) primary key op admin.kliks of zo.
 
Louis Deconinck

Louis Deconinck

14/04/2013 12:43:27
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Misschien even voor de duidelijkheid, dit is een klik en win script, het houdt dus in dat de gebruiker, een aantal banners ziet en deze kan klikken, elke 100e keer dat er op een banner wordt geklikt krijgt de gebruiker een prijs. Dit is de code waar de banners staan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);
session_start();
include("header.php");
if (!isset($_SESSION['uid'])) {
output("Je moet ingelogd zijn om deze pagina te kunnen bekijken");
}

else {
?>

 <script type="text/javascript">
  function refresh (timeoutPeriod){
  refresh = setTimeout(function(){window.location.reload(true);},timeoutPeriod);
  }
 </script>
<?php
$inv1
=mysql_query("SELECT * from admin") or die(mysql_error());
$row1=mysql_fetch_array($inv1);
$inv2=mysql_query("SELECT * from klikenwin") or die(mysql_error());
$inv6=mysql_query("SELECT * from winnaars") or die(mysql_error());
$htijd=time();
$inv3=mysql_query("SELECT * FROM klik") or die(mysql_error());
 while($row3 = mysql_fetch_array($inv3)) {
 $tijd=$row3['tijd'];
 $afbid=$row3['afbid'];
  if ($htijd-$tijd>86400) {
  $inv4=mysql_query("DELETE from klik WHERE afbid='$afbid'") or die(mysql_error());
  }
 }

$inv4=mysql_query("SELECT * FROM cred WHERE id='".$gebr['id']."'") or die(mysql_error());
$row4=mysql_fetch_array($inv4);

?>

<center><h2>Klik en win</h2>
<div id="quote">Door op deze banners te klikken kunt u dutchleaders winnen. Bij elke <?php echo $row1['aantalkliks'] ?> klikken is er een winnaar, als jij dit bent ontvang je <?php echo $row1['beloning'] ?> dutchleaders in je account <br>Als je een winnaar bent stuur dan even een email met je accountnaam van dutchleader en je dutchleaders worden binnen 48 uur toegevoegd .</div>
<br/><div id="quote"><center>Dutchleaders: <b><?php echo $row4['saldo'] ?></b></center></div>
<br/>
<?php
 while($row2 = mysql_fetch_array($inv2)){
 $inv5=mysql_query("SELECT * FROM klik WHERE afbid='".$row2['id']."' AND gebr='".$_SESSION['uid']."'") or die(mysql_error());
 if (mysql_num_rows($inv5) == 0) {
 $afbeelding=$row2['afbeelding'];
 $afbid=$row2['id'];
 ?>

 <a href="klik.php?kl=<?php echo $afbid ?>" onclick="refresh(1000) " target="_blank" rel="nofollow"><img src="<?php echo $afbeelding ?>" width="600" /></a>
 <?php
        }
    }

?>

<br/>
<h2>Winnaars</h2>
<div id="quote"><table><tr><td width="25%">Datum</td><td width="25%">Naam</td></tr>
<?php
 $counter1
=0;
 while($row6 = mysql_fetch_array($inv6) and $counter1<10){
 $counter1++;
 $inv5=mysql_query("SELECT * FROM klik WHERE afbid='".$row2['id']."' AND gebr='".$_SESSION['uid']."'") or die(mysql_error());
 if (mysql_num_rows($inv5) == 0) {
 $datumu=$row6['datum'];
 $naam=$row6['naam'];
 setlocale(LC_TIME, 'NL_nl');
 setlocale(LC_ALL, 'nl_NL');
 $datum=strftime('%e %B %Y',$datumu);
 ?>

 <tr><td><?php echo $datum ?></td><td><?php echo $naam ?></td></tr>
 <?php
        }
    }

?>

</table></div></center>
<?php
}
include("footer.php");
?>
    


en de code die ik in mijn eerste bericht liet zien is de code van klik.php

Zlef ben ik nog niet zo bedreven met mysql en php, hoe maak ik zo'n foutenafhandeling? Hoe laat ik de indexen zien van mijn tabel? En hoe kan ik berkeningen laten uitvoeren door de database?

Alvast bedankt voor alle moeite
Louis

Toevoeging op 14/04/2013 12:46:47:

Volgens mij zit het probleem inderdaad in mijn database instellingen, wan top een andere website waar ik exact dezelfde code gebruikte werkt alles naar behoren.

Toevoeging op 14/04/2013 12:53:28:

Het probleem is opgelost :-)
 
- SanThe -

- SanThe -

14/04/2013 14:18:43
Quote Anchor link
En de oplossing is???

Ben ik ook wel nieuwsgierig naar.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.