Mysql functie in eigen functie?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tamara

Tamara

20/02/2009 13:39:00
Quote Anchor link
Ik heb dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
function get_page_info($page_id)
{
    print 'page_id is '.$page_id;
    $query_pageinfo = mysql_query("SELECT * FROM pages WHERE page_id='". $page_id ."'");
    $pageinfo = mysql_fetch_array($query_pageinfo);
}


In mn html: get_page_info($page_id);

dit werkt niet.

zonder de functie (dus alleen mysql_query() en mysql_fetch_array() werkt het wel.

wat doe ik verkeerd?

met return doet hij het ook niet.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:49:27
 
Frank -

Frank -

20/02/2009 14:01:00
Quote Anchor link
"werkt niet" is wat vaag, zorg altijd voor een foutmelding wanneer je een topic start. Zorg er dus voor dat je alle foutmeldingen op het scherm zet, dan kun je effectief gaan debuggen.

Gokje: Er is binnen de functie geen verbinding met de database, deze maak je buiten de database. Oplossing: Geef de functie als parameter de gewenste database-verbinding mee.

Vraag: Waarom doe je niets aan foutafhandeling? Hoe wil je nu gaan debuggen? Fouten kunnen altijd optreden, ook als je ze negeert.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

20/02/2009 14:02:00
Quote Anchor link
Is er een database connectie?
Waar is je foutafhandeling?
Als je iets terug wilt hebben moet je een return ehbben.
 
Tamara

Tamara

20/02/2009 14:05:00
Quote Anchor link
ik kreeg zowiezo geen foutmelding. je hebt gelijk over de database verbinding.

Foutafhandling staat nog op mn to do lijstje. hebben jullie nog tips misschien?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

20/02/2009 14:08:00
Quote Anchor link
Meteen mee beginnen.
Kijken of je query gelukt is.
Kijken of je query resultaat had.
Als er iets fout gaat doen wat er dan moet gebeuren (melding sturen, gebruiker doorsturen etc.)
Vergeet ook de logging niet
 
Frank -

Frank -

20/02/2009 14:12:00
Quote Anchor link
Tamara schreef op 20.02.2009 14:05:
Foutafhandling staat nog op mn to do lijstje.
Draai dan je lijstje even om, foutafhandeling heeft altijd de allerhoogste prioriteit. Zonder foutafhandeling heb je namelijk geen flauw idee of jouw code ook maar ergens op slaat, je krijgt tenslotte nooit een foutmelding. In dat geval kun je het programmeren maar beter laten, dat is dan toch een zinloos tijdverdrijf.

En omdat je met MySQL werkt, heb je daar ook nog wel wat uitdagingen, MySQL weigert foutmeldingen te geven op queries waarvan iedere brugklasser kan zien dat ze fout zijn... Ga deze dataramp dan ook eerst even fatsoenlijk configureren, scheelt je weer een hoop ellende.
 
- SanThe -

- SanThe -

20/02/2009 14:24:00
Quote Anchor link
De variable $pageinfo is alléén in de functie bekend.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.