mysql has gone away

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

06/05/2019 14:58:08
Quote Anchor link
Sinds ik al mijn mysql databases /lib/mysql heb verplaatst naar mijn externe bigstorage schijf op ee centos machine, krijg ik bij een cronjob wat datafeeds importeerd met LOAD DATA LOCAL INFILE de volgende foutmelding:

"mysql has gone away"

Ik heb in my.cnf de timeouts en inno_db_log verhoogt, maar dat lijkt het probleem niet te zijn.

Weet iemand wat dit probleem hier kan zijn?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 04:04:10
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/05/2019 15:13:08
Quote Anchor link
Ik vermoed dat de waarde van 'max_allowed_packet' in my.cnf te klein is dan je in te laden CSV-file.
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

06/05/2019 17:33:27
Quote Anchor link
In de server logs zie ik veel over InnoDB - roll back all transactions for connection.
starting crash recovery
InnoDB: To roll back : 1 transactions, 194949 rows
etc etc

Ok ik heb max_allowed_packet = 128M gedaan
kijken wat hij nu doet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/05/2019 19:20:44
Quote Anchor link
En?
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

06/05/2019 19:29:17
Quote Anchor link
Nog steeds hetzelfde helaas. Net de cronjob weer geladen.

Transip gaat een migratie doen van Big Storage naar een andere Big Storage server te kunnen migreren om uit te sluiten dat de server de crash veroorzaakt.

Wel heel toevallig dat het net gebeurd, wanneer ik de database verplaatst heb naar big storage. Daarvoor werke alles perfect.

De error in de log begint zo met:
Quote:
PHP warning: Empty row packet body in /pad/naar/bestand/ line 340:

Dat verwijst naar een mysql query:

$o = mysqli_query($DBD->conn(),"select * from prijzen_temp pt, producten_temp prt where prt.ean = pt.ean AND prt.category != 0 ");

dan..

Quote:
PHP warning: Mysqli_query(): Mysql server has gone away in /pad/naar/bestand/ line 370:


Dan bij regel 370
$uplaatst = mysqli_query($DBD->conn(),"UPDATE datafeed SET last_cron = '".date('Y-m-d')."' WHERE id = '".$q['id']."' ");





Toevoeging op 06/05/2019 19:30:50:

TOEVOEGING:

elke keer als ik de cronjob weer laad, dan doet hij weer een aantal feeds en dat krijg ik weer hetzelfde.
Het is geen code fout iig. Het heeft altijd zonder deze fouten gewerkt.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/05/2019 22:36:29
Quote Anchor link
> Het heeft altijd zonder deze fouten gewerkt.

Mja, maar de opstelling is veranderd, en je database wordt waarschijnlijk ook elke keer groter.

Heb je al gekeken of er brakke queries in zitten of dingen die veel geheugen kosten? Is het echt nodig om *alles* te selecteren (SELECT * FROM prijzen_temp)? Staan er ook indexen op relevante kolommen? Mogelijk kosten dingen teveel tijd. Loop je toevallig tegen andere limieten aan (auto increment index toevallig)?

En, heb je de foutmelding al in Ome Goegel gegooid? Het eerste resultaat geeft bijvoorbeeld al veel info.
Gewijzigd op 06/05/2019 22:37:40 door Thomas van den Heuvel
 
Aad B

Aad B

07/05/2019 11:40:17
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

07/05/2019 12:58:39
Quote Anchor link
Ik heb de queries aangepast, nu ook de innodb_lock_wait_timeout aangepast, want dat is de volgende fout die eraan komt.

IK denk ergens toch dat de mysql database corrupt is.

Ik heb mysql gestopt met service mysqld stop en toen de migratie van alle databases gedaan naar de bigstorage externe schijf.

Kan het dan toch zo zijn dat hier iets niet goedgegaan is zonder foutmeldingen?
Als ik het geheel weer terugzet incl de config files aanpas naar de dafault locatie en het weer probeer, zal het dan zeker goed gaan?

Ik kreeg van transip het volgende bericht:

- er toch nog statische verwijzingen naar de directory van MariaDB zijn
- je voordat je de database hebt over gekopieerd de MySQL service hebt gestopt om corruptie te voorkomen
- de MySQL service dubbel actief is met het commando 'htop'
- er voldoende schijfruimte vrij is op de Big Storage met het commando 'df -h'
- de Big Storage partitie in Read Only modus is gemount
 
- SanThe -

- SanThe -

07/05/2019 15:24:45
Quote Anchor link
Daniel van Seggelen op 07/05/2019 12:58:39:

- de Big Storage partitie in Read Only modus is gemount


Read Only?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/05/2019 15:29:28
Quote Anchor link
Eh, ja.... Dat kan bewust of onbewust met partities op Linux.
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

07/05/2019 16:36:01
Quote Anchor link
Hoe dan ook, het werkt niet, totaal niet, zelfde problemen. Mysql is helemaal van slag lijkt het wel. Ik zal alle database files maar weer terugzetten naar de dafault locatie, waar alles nog netjes werkte.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

07/05/2019 16:57:34
Quote Anchor link
Ben je echt met fysieke mysql-bestanden gaan schuiven? Waarom geen dumps vanaf de oude locatie en imports op de nieuwe locatie, waarbij je tussendoor in de configuratie de data-directories aanpast?

EDIT: op die manier had je ook terug gekund naar een werkende situatie. Alles zomaar verplaatsen lijkt mij inderdaad een nogal linke actie, je hebt dan geen echte exit-strategie mocht het misgaan.
Gewijzigd op 07/05/2019 16:58:38 door Thomas van den Heuvel
 
Aad B

Aad B

07/05/2019 21:14:52
Quote Anchor link
Met fysieke mysql-bestanden schuiven op het moment dat de mysql service gestopt is moet kunnen. Ik heb ook al eens zo'n actie uitgevoerd en dat werkt. Google op Move MySQL database en je vindt deze oplossing meerdere keren terug. Ben wel met Thomas eens dat backup dumps en imports op nieuwe locatie veiliger is.
Wat is hier fout gegaan? Hoe is de nieuwe big storage fysiek in het systeem geplaatst? USB of IP of anders?
Wie is owner/group van die data files en filestructuur? CHMOD -R 777 is knoeiwerk. Is er misschien een my.cnf of my.ini aangepast die niet hoort bij de actuele MySQL service?? Verder het 127.0.0.1 of localhost probleem kan bijna niet gerelateerd zijn aan MySQL tenzij hiervoor ook iets aangepast is in de conf, namelijk het adres waarop MySQL deamon "luistert". Wat staat er in de conf bij: bind-address???
Is MySQL deamon opgestart met een totaal andere conf? Kortom er is nogal wat mis en het beste is inderdaad om helemaal terug te gaan naar de oude situatie en een werkende migratie te ontwerpen.
Gewijzigd op 07/05/2019 21:46:02 door Aad B
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

08/05/2019 03:49:41
Quote Anchor link
Quote:
Hoe is de nieuwe big storage fysiek in het systeem geplaatst? USB of IP of anders?


dit lees ik erover:

Because Big Storage uses (Enterprise grade) HDD-disks and not the SSD's that the regular storage uses, the write- and read-speeds of this disk will be somewhat lower.

Quote:
Is er misschien een my.cnf of my.ini aangepast die niet hoort bij de actuele MySQL service?


Nee, alleen de /etc/my.cnf is aangepast.

Quote:
Verder het 127.0.0.1 of localhost probleem kan bijna niet gerelateerd zijn aan MySQL tenzij hiervoor ook iets aangepast is in de conf, namelijk het adres waarop MySQL deamon "luistert". Wat staat er in de conf bij: bind-address???

bind is defauld aar 127.0.0.1 zie mijn my.cnf hieronder. Het heeft er wel zeker mee te maken gehad, angezien, het daarvoor goed werkte met localhost.

Mijn my.cnf hieronder hoe het nu is.


Quote:

[client]
local-infile=1
#loose-local-infile = 1 // added this
socket=/mnt/bigstorage/mysql/mysql.sock


[mysqld]
#mysql.allow_local_infile=On
#local-infile=1
max_allowed_packet = 128M
innodb_lock_wait_timeout = 100
wait_timeout=600
interactive_timeout = 600
innodb_log_file_size= 128M
bind-address = 127.0.0.1
datadir=/mnt/bigstorage/mysql
socket=/mnt/bigstorage/mysql/mysql.sock
#datadir=/var/lib/mysql
#socket=/var/lib/mysql/mysql.sock
# Disabling symbolic-links is recommended to prevent assorted security risks symbolic-links=0
# Settings user and group are ignored when systemd is used.
# If you need to run mysqld under a different user or group,
# customize your systemd unit file for mariadb according to the
# instructions in http://fedoraproject.org/wiki/Systemd

[mysqld_safe]
log-error=/var/log/mariadb/mariadb.log
pid-file=/var/run/mariadb/mariadb.pid

#
# include all files from the config directory
#
!includedir /etc/my.cnf.d

loose-local-infile = 1


Ik heb een secondary my.cnf voor diretadmin hier:

/usr/local/directadmin/conf/my.cnf

dat is gewoon een extentie, en staat alleen een gebruikersnaam/wachtwoord en geen overige informatie.



Ik ga nu helemaal weer terug

Toevoeging op 08/05/2019 04:47:23:

En een update,

alles if weer terug gezet, incl de config naar:

#datadir=/var/lib/mysql
#socket=/var/lib/mysql/mysql.sock


phpmyadmin werkt weer, localhost en dus het had er hoe dan ook ZEKER welmee te maken.
de cronjob gaat nu weer niet door tot het einde en mysql verdwijnt. Ik denk omdat er niet genoeg ruimte is op de schijf.

Alleen nu is de schijf 99% vol, dus ik probeer deze maar uit te breiden. een externe schijf raad ik dus niet aan uit deze ervaring.



Toevoeging op 08/05/2019 05:15:13:

update log:

Quote:
May 08 05:12:16 ivomedia.nl mysqld[15462]: pthread_create.c:0(start_thread)[0x7f98db43ddd5]
May 08 05:12:16 ivomedia.nl mysqld[15462]: /lib64/libc.so.6(clone+0x6d)[0x7f98d95abead]
May 08 05:12:16 ivomedia.nl mysqld[15462]: The manual page at http://dev.mysql.com/doc/mysql/en/crashing.html contains
May 08 05:12:16 ivomedia.nl mysqld[15462]: information that should help you find out what is causing the crash.
May 08 05:12:16 ivomedia.nl abrt-hook-ccpp[15580]: Process 15462 (mysqld) of user 993 killed by SIGABRT - dumping core
May 08 05:12:18 ivomedia.nl abrt-hook-ccpp[15580]: Failed to create core_backtrace: waitpid failed: No child processes
May 08 05:12:18 ivomedia.nl systemd[1]: mariadb.service: main process exited, code=killed, status=6/ABRT
May 08 05:12:18 ivomedia.nl systemd[1]: Unit mariadb.service entered failed state.
May 08 05:12:18 ivomedia.nl systemd[1]: mariadb.service failed.
May 08 05:12:18 ivomedia.nl abrt-server[15668]: Package 'MariaDB-server' isn't signed with proper key
May 08 05:12:18 ivomedia.nl abrt-server[15668]: 'post-create' on '/var/spool/abrt/ccpp-2019-05-08-05:12:16-15462' exited with 1
May 08 05:12:18 ivomedia.nl abrt-server[15668]: Deleting problem directory '/var/spool/abrt/ccpp-2019-05-08-05:12:16-15462'
May 08 05:12:23 ivomedia.nl systemd[1]: mariadb.service holdoff time over, scheduling restart.
May 08 05:12:23 ivomedia.nl systemd[1]: Stopped MariaDB database server.
-- Subject: Unit mariadb.service has finished shutting down
-- Defined-By: systemd
-- Support: http://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/systemd-devel
--
-- Unit mariadb.service has finished shutting down.
May 08 05:12:23 ivomedia.nl systemd[1]: Starting MariaDB database server...
-- Subject: Unit mariadb.service has begun start-up
-- Defined-By: systemd
-- Support: http://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/systemd-devel
Gewijzigd op 08/05/2019 04:49:59 door Daniel van Seggelen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.