Mysql having

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »
Jens

Jens

18/07/2008 13:22:00
Quote Anchor link
Ik ben wat aan het experimenteren met having..
Ik ben bezig met een scriptje die accounts geregistreerd onder dezelfde E-mail of IP weergeeft. Ik gebruik dit script om spammers en dubbele accounts te controleren. Ik besef ook dat dit geen betrouwbare manier is, maar laat ons zeggen dat we zo toch een kleine controle achter de hand hebben, als er iets verdacht gebeurt tussen 2 gebruikers.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?

$query
= "SELECT ip, count(ip)
FROM gebruikers
GROUP BY ip
HAVING count(ip) > 1"
;
    
$result = mysql_query($query) or die(mysql_error());

?>


Maar ik kan nu niet meer verder om de gebruikers met hetzelfde IP weer te geven.

Hetvolgende had ik al geprobeerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?

while($row = mysql_fetch_object($result)){
echo "
<td align=center>$row->name</td>
<td align=center>$row->ip</td>
<td align=center>Notities</td>"
;
}

?>

De dubele IP's worden weergegeven, maar hoe geef ik nu de gebruikers die onder deze IP's geregistreerd zijn weer?

Hoe kan ik nu verder?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jens
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 16:32:01
 
Joren de Wit

Joren de Wit

18/07/2008 13:34:00
Quote Anchor link
Weet je zeker dat de data in je database klopt? Met de query is immers niet zoveel mis, zie dit voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
mysql> SELECT * FROM ipadres;
+----+-----------------+
| id | ip              |
+----+-----------------+
|  1 | 127.0.0.1       |
|  2 | 127.0.0.1       |
|  3 | 123.123.123.123 |
|  4 | 123.456.123.456 |
|  5 | 123.123.123.123 |
|  6 | 123.456.456.123 |
|  7 | 1.1.1.1         |
|  8 | 1.1.1.1         |
+----+-----------------+
8 rows in set (0.00 sec)

mysql> SELECT ip, COUNT(ip) AS aantal
    -> FROM ipadres
    -> GROUP BY ip HAVING COUNT(ip) > 1;
+-----------------+--------+
| ip              | aantal |
+-----------------+--------+
| 1.1.1.1         |      2 |
| 123.123.123.123 |      2 |
| 127.0.0.1       |      2 |
+-----------------+--------+
3 rows in set (0.00 sec)

Verder zou je natuurlijk de query gewoon eens in phpMyAdmin oid kunnen uitvoeren, dan weet je of het aan de query of aan je PHP script ligt.
 
Jens

Jens

18/07/2008 13:49:00
Quote Anchor link
De data in de database klopt, hij geeft immers de IP-adressen correct weer.
Maar ik zou ook graag de gebruikers die bij dat IP-adres horen erbij zetten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$query
= "SELECT ip,name count(ip)
FROM gebruikers
GROUP BY ip
HAVING count(ip) > 1"
;
?>


Dit geeft een error..
 
Martijn B

Martijn B

18/07/2008 13:50:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$query
= "SELECT ip,name, count(ip)
FROM gebruikers
GROUP BY ip
HAVING count(ip) > 1"
;
?>


De naam wordt een grote gok trouwens. Het werkt wel maar het is beter om de naam in een apperte query op te halen.

Edit:


Je zou ook dit kunnen doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT ip, name, count(ip)
FROM gebruikers
GROUP BY ip, name
HAVING count(ip) > 1
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Jens

Jens

18/07/2008 14:02:00
Quote Anchor link
@ Martijn: De eerste oplossing die je voorstelde werkte, er werd namelijk een naam weergegeven. Helaas was dit maar van 1 van de x aantal personen die onder dat IP geregistreerd zijn. Hoe kan ik ALLE namen onder een bepaald IP wergeven?
Je 2de oplossing geeft niets weer.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

18/07/2008 14:02:00
Quote Anchor link
@Martijn: de eerste query die je geeft is ongeldig en zal in elke goede database gewoon een foutmelding opleveren. Je mist namelijk de 'name' kolom in je GROUP BY clausule.

Je tweede query is dus de enige correcte ;-)
 
Martijn B

Martijn B

18/07/2008 14:05:00
Quote Anchor link
@Blanche:

Er staat toch ook onder dat de query niet goed is ;P
 
Jens

Jens

18/07/2008 14:07:00
Quote Anchor link
Maar de 2de query werkt niet..
 
Martijn B

Martijn B

18/07/2008 14:10:00
Quote Anchor link
Quote:
Hoe kan ik ALLE namen onder een bepaald IP wergeven?
Je 2de oplossing geeft niets weer.


Dat zou ik "GROUP BY ..." en "HAVING ..." verwijderen.

zo?:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
SELECT DISTINCT ip, name
FROM gebruikers
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Joren de Wit

Joren de Wit

18/07/2008 14:14:00
Quote Anchor link
Quote:
Hoe kan ik ALLE namen onder een bepaald IP wergeven?
Dan wil je dus niet groeperen op de combinatie van naam en ipadres, dat zal dan elke keer verschillen...

Probeer het eens zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
SELECT
  ip,
  naam
FROM
  tabel
WHERE
  ip IN (
    SELECT ip
    FROM tabel
    GROUP BY ip
    HAVING COUNT(ip) > 1
  )

Deze query geeft dus de combinatie van naam en ip terug van ipadressen die meer dan 1x voorkomen in de database.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Jens

Jens

18/07/2008 14:27:00
Quote Anchor link
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'gebruikers WHERE ip IN (SELECT ip FROM gebruikers GROUP BY ip HAVING COUNT(ip) > 1)' at line 1

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
$query
= "SELECT ip, name
FROM
gebruikers
WHERE
ip IN (
SELECT ip
FROM
gebruikers
GROUP BY ip
HAVING COUNT(ip) > 1)"
;
?>
 
Martijn B

Martijn B

18/07/2008 14:32:00
Quote Anchor link
Ik heb de query van Blanche getest, het werkt.

Heb je misschien een oude MySQL? versie 4 ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Joren de Wit

Joren de Wit

18/07/2008 14:35:00
Quote Anchor link
Vreemd, ik zie niet direct een fout in bovenstaande query. Probeer hem anders eerst eens uit te voeren in phpMyAdmin oid...
 
Jens

Jens

18/07/2008 14:40:00
Quote Anchor link
Vreemd, met domme backticks rond de tabelnaam werkt het wel..
Bedankt voor jullie hulp!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jens
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.