MySQL, import Execl, CSV

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »
Jan

Jan

04/10/2007 16:37:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een excel 2003 bestand in een mysql database geimporteerd met PhpMyAdmin. Vanuit Excel opgeslagen als csv, in php geimporteerd als csv. Et voila. Alle velden staan er netjes in.

Maar mijn php code die eerder met enkele dummy variabelen die ik zelf had ingetypt in PHPMyAdmin, prima wekte, werkt niet op de geimporteerde velden. Gegevens worden niet gevonden e.d..
Als ik echter de gegevens uit zo'n veld zelf in typ in PHPMyadmin wordt het wel gevonden. Wat kan dit zijn?

bvd, Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 18:03:29
 
- wes  -

- wes -

04/10/2007 16:38:00
Quote Anchor link
een fout in je code

laat even een stukkie code + dbstructuur zien, behalve mijzelf is niemand hier helderziend
 
- SanThe -

- SanThe -

04/10/2007 16:46:00
Quote Anchor link
Hoofdletters - Kleine letters / Spaties in veldnamen.
Check op al dat soort narigheid.
 
Jan

Jan

04/10/2007 17:01:00
Quote Anchor link
De Db structuur heeft niets om het lijf. Eén tabel met een stuk of 10 velden. Ik gebruik de database alleen maar voor toegangadministratie.

In PHPMyAdmin staat alle data er netjes in, maar waar onderstaande code wel werkt als ik ik de id in het betreffende database veld intyp, werkt het niet als ik de code door het porgramma laat genereren, maar laat wegschrijven in een rij die eerder uit excel was geimporteerd. Ik snap er niets van.

$id = $_GET['id'];

$sql = "SELECT nummer_id, tmp1, tmp2 FROM deelnemers WHERE tmp3 = '$id'";

$resultaat = mysql_query($sql)
or die("Kan query niet uitvoeren: " . mysql_error());

if(mysql_num_rows($resultaat)>0)
{
$id = mysql_result($resultaat, 0, "nummer_id");
//echo "Nummer_id: ".$id."<br>";

$email = mysql_result($resultaat, 0, "tmp1");
//echo "Nummer_id: ".$email."<br>";

$ww = mysql_result($resultaat, 0, "tmp2");
//echo "Nummer_id: ".$ww."<br>";

}
else
{
echo "Bevestiging niet gelukt.<br><br>";
exit;
}
 
- wes  -

- wes -

04/10/2007 17:02:00
Quote Anchor link
zo opt blote oog ontdek ik al 25 fouten, begin eerst maar eens met het begin
 
Jan

Jan

04/10/2007 17:07:00
Quote Anchor link
Opbouwende kritiek is altijd welkom, voorals als je, zoals ik, nog maar 4 weken met deze materie bezig bent. Maar kun je wat konkreter zijn?

Jan
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/10/2007 17:09:00
Quote Anchor link
Voorbeeldje (niet getest):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
    if (isset ($_GET['id'])) {
        if (ctype_digit ($_GET['id'])) {
            $sql = "
                SELECT nummer_id, tmp1, tmp2
                FROM deelnemers
                WHERE tmp3 = "
. $_GET['id'];
            if ($resultaat = mysql_query($sql)) {
                if (mysql_num_rows ($resultaat) > 0) {
                    while ($row = mysql_fetch_assoc ($resultaat)) {
                        echo '<pre>';
                        print_r ($row);
                        echo '</pre>';
                    }
                }

                else {
                    echo '<p>Geen resultaten gevonden.</p>';
                }
            }

            else {
                trigger_error (mysql_error ());
                echo '<pre>';
                echo htmlentities (str_replace ("\t", '', $sql));
                echo '</pre>';
            }
        }
    }

?>
 
- wes  -

- wes -

04/10/2007 17:09:00
Quote Anchor link
klik op dat linkje en er gaat een wereld voor je open.

je fout is dat je iets wil doen maar je hebt geen idee waar je mee bezig bent.
klinkt misschien hard, maar dan had je niet om kritiek moeten vragen van me. je moet vooraan beginnen
 
Jan

Jan

04/10/2007 19:34:00
Quote Anchor link
Wes: geen idee, is wel wat overdreven, dat ik nieuw ben in sql en php is waar. Ik heb geen kritiek gevraagd, maar hulp.
Jan bedankt voor je code, maar denk niet dat het mijn probleem oplost. Je gebruikt uiteindelijk dezelfde query en mysql_query, net als ik. M.i. zal de uitkomst hetzelfde zijn als mijn code.

Mijn (krakkemikkige code) werkt namelijk prima. Maar alleen zolang ik de database met de hand vul in PHPMyAdmin. Maar zodra ik dezelfde velden vul vanuit excel (met in PHPMyAdmin schijnbaar dezelfde inhoud) werkt het niet meer. Dat is mijn probleem op dit moment. (dat ik de code beter kan formuleren weet ik wel, zal ik zeker ook wel tijd aan spenderen, maar helpt mij nu niet met deze onverwachte tegenvaller).

Blijkbaar worden de geimporteerde rijen door PHPMyAdmin anders ingevoerd dan wanneer ze met de hand worden aangemaakt?

Jan
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/10/2007 21:09:00
Quote Anchor link
@ Jan: mijn query is wel hetzelfde, maar ik gebruik mysql_fetch_assoc. Jij gebruikt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    mysql_result($resultaat, 0, "nummer_id");
?>

Met het tweede argument geeft je op het hoeveelste resultaat je op wilt halen, en daar staat bij jou een 0. Ik denk als je daar een 1 van maakt, dat je meer kans maakt.
Edit:
Oeps! Ik lees net op php.net:
The row number from the result that's being retrieved. Row numbers start at 0.


Nog een idee: zet eens dit bovenin je code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    echo '<pre>';
    print_r ($_GET);
    echo '</pre>';
?>

ik vraag me namelijk af of $_GET['id'] wel gevuld is en een relevante waarde bevat.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Frank -

Frank -

04/10/2007 21:19:00
Quote Anchor link
Hoe zit het met de error_reporting? Is die wel geactiveerd en op het hoogste niveau gezet? Anders wordt debuggen wel onnodig ingewikkeld...
 
Jan

Jan

04/10/2007 21:39:00
Quote Anchor link
phFrank: ik heb geen idee.

Jan: dank je wel voor je uitleg. Toch denk ik niet het uitmaakt. Ook jij laat je 'if' afhangen van mysql_query > 0. Bij mijn probleem is ie 0, terwijl de gezochte waarde toch echt in het veld staat (te zien in PHPMyAdmin). En nogmaals als ik dan vervolgens dat veld met de hand overtyp in PHPMyAdmin, vindt de query hem wel.

De GET in mijn code werkt wel. (deze code wordt aangeroepen via een query_string met ?id=blabla erin).

Jan
 
Jan

Jan

04/10/2007 22:26:00
Quote Anchor link
Sorry ik bedoel van mysql_num_rows > 0
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/10/2007 22:30:00
Quote Anchor link
Even naar aanleiding van pgFrank's tip: zet eens bovenin je script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    ini_set ('display_errors', 1);
    error_reporting (E_ALL);
?>

verder: heb je mijn voorbeeld ook werkelijk getest? Want stel dat je query 0 resultaten zou opleveren, dan kom je daar met mijn voorbeeld ook achter.
 
Jan

Jan

04/10/2007 22:35:00
Quote Anchor link
Ik ga ermee aan de slag.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/10/2007 22:38:00
Quote Anchor link
suc6 ;-)
 
Jan

Jan

04/10/2007 23:27:00
Quote Anchor link
Probleem waar ik nu tegenaan loop is dat nu vanavond thuis op mijn laptop alles wel werkt. De fouten van vanmiddag (op mijn werk) treden nu niet op.
Dat betekent m.i. in elk geval dat het probleem toch niet zit bij de excel invoer, wat ik dacht, maar mogelijk toch bij de controle code van hierboven. Alhoewel mijn code nu werkt.
Ik heb het error niveau aangezet, en probeer het morgen weer vanaf mijn werk. Ik ben benieuwd.

Bedankt zover. Ik kom erop terug.

Jan
 
Jan

Jan

05/10/2007 14:46:00
Quote Anchor link
Zelfde code nu vanaf mijn werk uitgevoerd. Werkt niet.

Ik roep de bovenstaande code dus aan met zoiets als: www.pagina.php?id=abc

Die id is eerder door een ander php script gegenereert en met:
$sql = "UPDATE deelnemers SET tmp1 = '".$emailadres."', tmp2 = '".$wachtwoord1."', tmp3 = '".$code."' WHERE nummer_id = $id LIMIT 1;";

in de database gezet. Ik heb gecheckt met PHPMyAdmin, de id staat er echt in.

Als ik dan de controle pagina aanroep (www.pagina.php?id=abc):

De id komt aan (laat ik uitprinten). Er is geen foutmelding. Maar de id wordt niet gevonden. De functie mysql_num_rows geeft dus dom weg 0 aan. Hij vindt de Id niet terwijl die tocht echt in de database staat. En nogmaals vanuit mijn huis werkt dit allemaal wel.

En als ik dezelfde id met de hand, vanuit PHPMyAdmin in tmp3 zet, werkt het wel... www.pagina.php?id=abc vindt dan de id wel. Ik snap dit niet.
Van kan hier de verklaring van zijn?

bvd, Jan
 
Jan

Jan

05/10/2007 17:06:00
Quote Anchor link
mod-edit::
Bumpen

Twee of meer keer achter elkaar in je eigen topic posten, voordat andere forumleden gereageerd hebben, heet "bumpen".
Omdat het opdringerig overkomt is bumpen pas na 24 uur toegestaan.
Bumpen kan een reden zijn voor de admins en mods om een topic te sluiten.
Gebruik het Afbeelding knopje om je tekst aan te passen indien nodig.

Ik begin zo langzamerhand gek te worden. na testen blijkt dat PHP script (ook) niet goed wordt uitgevoerd.

Dit is de code, die ik al eerder gaf:

$id = $_GET['id'];

$sql = "SELECT nummer_id, tmp1, tmp2 FROM deelnemers WHERE tmp3 = '$id'";

$resultaat = mysql_query($sql)
or die("Kan query niet uitvoeren: " . mysql_error());

if(mysql_num_rows($resultaat)>0)
{
$id = mysql_result($resultaat, 0, "nummer_id");
$email = mysql_result($resultaat, 0, "tmp1");
$ww = mysql_result($resultaat, 0, "tmp2");

}
else
{
echo "Bevestiging niet gelukt.<br><br>";
exit;
}


meteen daarna volgt:

$sql = "UPDATE deelnemers SET emailadres = '".$email."', password = '".$ww."', datumregistratie = NOW(), datumlaatsteinlog = NOW(), aantalinlog = '1', tmp1 = '', tmp2 = '', tmp3 = '', tmpusername = '', tmppassword = '' WHERE nummer_id = $id LIMIT 1;";

$resultaat = mysql_query($sql)
or die("Kan registratie niet afmaken [005]" . mysql_error());

mysql_close($db);


En wat blijkt, de UPDATE wordt WEL uitgevoerd!
Nou breekt mijn klomp. Op de pagina in de browser wordt de "bevestiging niet gelukt" tekst afgedrukt. Daarna staat een exit. Dus einde script.
Maar vervolgens wordt toch de UPDATE query gewoon uitgevoerd (wat al niet kan), terwijl daarvoor de $id nodig is, die binnen de if statement staat, die niet wordt uitgevoerd...... Ik snap hier helemaal niets van.
Ik krijg het idee dat de proxyserver waar ik op mijn werk achter zit hier mee te maken heeft kan dat? Iemand enig idee?

Jan
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.