Mysql Injectie Bescherming

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Sander de Vos

Sander de Vos

25/05/2010 19:46:28
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$gebruikersnaam = mysql_real_escape_string(stripslashes($_POST['user']));
$wachtwoord = mysql_real_escape_string(stripslashes(md5($_POST['password'])));


Doe ik dit op deze manier goed? Of gaat dit fouten opleveren?
Gewijzigd op 25/05/2010 19:47:34 door Sander de Vos
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 03:16:37
 
Martijn B

Martijn B

25/05/2010 19:48:23
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
...
$wachtwoord = md5($_POST['password']);
...

?>


Het resultaat van md5() is altijd veilig om in een query te stoppen.

stripslashes() is alleen nodig als de PHP instelling "Magic Quotes" aan staat op de server. Maar stripslashes() heb je niet nodig om de waarde veilig te maken om in een query te stoppen dat doet mysql_real_escape_string().
Gewijzigd op 25/05/2010 19:50:48 door Martijn B
 

25/05/2010 19:49:35
Quote Anchor link
Je moet magic quotes uitzetten (want die verneuken je data), dan hoef je ook geen stripslashes. Ook zou ik het niet zo doen, want mysql_real_escape_string voegt dingen als \r enzo toe (geloof ik).
 
Sander de Vos

Sander de Vos

25/05/2010 19:49:49
Quote Anchor link
Ja, dat weet ik.
Maar doe ik de "mysql_real_escape_string" en "stripslashes" op deze manier goed?

Edit:
Van "\r" heb ik nog niks gemerkt/gehoord.
Heb net het wachtwoord en de gebruikersnaam even ge-echo-ed maar ik zag geen \r.
Gewijzigd op 25/05/2010 19:53:04 door Sander de Vos
 

25/05/2010 19:52:08
Quote Anchor link
Nee, je moet dus alleen mysql_real_escape string gebruik, en geen stripslashes, al helemaal niet als magic quotes uit staat. En die horen uit te staan.
 
Sander de Vos

Sander de Vos

25/05/2010 19:53:34
Quote Anchor link
Ok ;)
Bedankt voor de snelle reacties!
Gewijzigd op 25/05/2010 20:22:28 door Sander de Vos
 
Marcel K

Marcel K

25/05/2010 19:57:28
Quote Anchor link
Als ik het goed heb is er maar 1 plekje waar je mysql_real_escape_string moet zetten, en dat is in de query wanneer je de data naar de database naar de database wegschrijft.

Heb ik vele malen gelezen in berichten van "specialisten"

Correct me if I am wrong.
 
Chris -

Chris -

25/05/2010 19:58:56
Quote Anchor link
Klopt. En Sander, je kan voor het wachtwoord de escape weghalen, MD5 is altijd "veilig" om in een database te zetten.
 

25/05/2010 19:59:02
Quote Anchor link
Ja, je doet pas mysql_real_escape_string (of type casten naar int bijv.) als je het in de query stopt.
 
Sander de Vos

Sander de Vos

25/05/2010 20:21:44
Quote Anchor link
Ok, opnieuw aangepast.

De nieuwe code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$gebruikersnaam
= mysql_real_escape_string($_POST['user']);
$wachtwoord = md5($_POST['password']);
?>
 
Marcel K

Marcel K

25/05/2010 21:30:32
Quote Anchor link
niet goed, mysql_real_escape_string pas in de query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$gebruikersnaam
= $_POST['user'];
$wachtwoord = md5($_POST['password']);
// check daarna je input nog even of hij bijvoorbeeld niet leeg is met trim..

Selecteren gaat dan:
$sql = "SELECT * FROM users
    WHERE user='"
.mysql_real_escape_string($gebruikersnaam)."'
        AND passwoordje='"
.mysql_real_escape_string($wachtwoord)."'
    "
;
?>
 

25/05/2010 22:06:07
Quote Anchor link
Marcel:
niet goed, mysql_real_escape_string pas in de query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$gebruikersnaam
= $_POST['user'];
$wachtwoord = md5($_POST['password']);
// check daarna je input nog even of hij bijvoorbeeld niet leeg is met trim..

Selecteren gaat dan:
$sql = "SELECT * FROM users
    WHERE user='"
.mysql_real_escape_string($gebruikersnaam)."'
        AND passwoordje='"
.mysql_real_escape_string($wachtwoord)."'
    "
;
?>


Hij is beter bezig dan jou, je kan het beste gewoon $_POST blijven gebruiken tot dat je die variabele hebt opgeschoond. Zie ook dit topic.
 
Marcel K

Marcel K

25/05/2010 22:09:45
Quote Anchor link
Yes !
de oude Karl is er weer.
Gaat weer gezellig worden hierzo.

Ik zet hierboven toch ookL na de //
Eerst de invoer checken op bijv. leeg ofzo, uiteraard kan je daar nog meer kontroles toevoegen.
Het ging erom waar je die mysql_real_escape_string moest zetten.
Gewijzigd op 25/05/2010 22:12:32 door Marcel K
 

25/05/2010 22:11:45
Quote Anchor link
Marcel:
Yes !
de oude Karl is er weer.
Gaat weer gezelli worden hierzo.


Als je wat tegen me hebt kan je wat mij betreft ergens een topic aanmaken, of tegen iemand via pm's gaan blaten. Maar dit soort posts in iemand anders zijn topic, totaal off topic is toch helemaal onzinnig?
 
Marcel K

Marcel K

25/05/2010 22:14:06
Quote Anchor link
zie hierboven, had te vroeg op knoppie gedrukt.
Verder ga ik er niet op door.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/05/2010 22:17:47
Quote Anchor link
Marcel:
Het ging erom waar je die mysql_real_escape_string moest zetten.

Het is een kwestie van smaak waar je mysql_real_escape_string() toepast, maar het is zeker niet verplicht om dat pas in de query te doen. Sterker nog, bij uitgebreide queries wil je dit waarschijnlijk niet in je query doen, maar daarvoor.

Karl maakt hier een goed punt. Werk gewoon door met de $_POST variabele totdat je hem beveiligd hebt voor invoer in de database. Dan pas krijgt de variabele een andere naam zodat jij in je scripts te allen tijde weet dat die variabele veilig is. Van een $_POST variabele weet je namelijk zeker dat hij niet veilig is.
 

25/05/2010 22:21:21
Quote Anchor link
Marcel:
Ik zet hierboven toch ookL na de //
Eerst de invoer checken op bijv. leeg ofzo, uiteraard kan je daar nog meer kontroles toevoegen.
Het ging erom waar je die mysql_real_escape_string moest zetten.



Waarom zou je dat later doen als je het in één keer hoort te doen.
Echt niet logisch:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php // Kleurtjes
$blaat = $_POST['blaat']; // Later gaan we controleren hoor!
// En nu gaan we honderden andere dingen doen
// een functie bouwen
// effe een regex doen
// Goh, laten we eens wat met een database doen
// Moeten we nog controleren?
// Nah, zullen we vast wel hierboven gedaan hebben

mysql_query("SELECT * FROM blabla WHERE blaat='" . $blaat . "'");
?>


edit kut ubb parser
Gewijzigd op 25/05/2010 22:21:48 door
 
Sander de Vos

Sander de Vos

25/05/2010 23:00:10
Quote Anchor link
Dus als ik alles goed heb begrepen, is de onderstaande code gewoon goed/veilig (genoeg).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
// Login
if (isset($_POST['password'])) {
    $gebruikersnaam = mysql_real_escape_string($_POST['user']);
    $wachtwoord = md5($_POST['password']);
    
    $query = mysql_query("SELECT * FROM gebruikers WHERE gebruikersnaam = '$gebruikersnaam' AND wachtwoord = '$wachtwoord'");
    $count = mysql_num_rows($query);

    if ($count == "1"){
        setcookie("vCMS", "b3eb46540540e19a7322838729ed212e", time()+3600);
    }
}

?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/05/2010 23:04:44
Quote Anchor link
Haal variabelen en integers nog even buiten quotes, dan is het nog iets netter.

edit: tevens zou je eerst nog kunnen controleren of de betreffende $_POST variabelen wel gevuld zijn. Zo niet, dan zou je in een eerder stadium een foutmelding kunnen geven.
Gewijzigd op 25/05/2010 23:05:36 door Joren de Wit
 
Sander de Vos

Sander de Vos

25/05/2010 23:08:28
Quote Anchor link
Snap je reactie, maar zo heb ik het nou eenmaal 'geleerd'.

Ze krijgen bij het login form zelf al meldingen of er iets fout is gegaan.
Ook heb ik een demo account zonder wachtwoord, waarbij er ook gewoon een MD5 hoort.
Dus als ik een melding weergeef dat hij leeg is, werkt het demo account niet meer.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/05/2010 23:12:29
Quote Anchor link
Sander:
Snap je reactie, maar zo heb ik het nou eenmaal 'geleerd'.

Maar dat is natuurlijk geen reden om een methode te blijven gebruiken terwijl er nadelen zitten aan de manier die jij geleerd hebt...

Wat betreft de andere redenen die je geeft, dat is duidelijk. Dan maak je dus een bewuste keuze en dat is prima.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.