mysql kleine probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 09:13:57
Quote Anchor link
Waarom doet die het zo niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql
= "SELECT
                      event_id, event_title, event_desc,
                      event_start, event_end
                FROM events"
;
?>


Maar zo wel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql
= "SELECT
                    `event_id`, `event_title`, `event_desc`,
                    `event_start`, `event_end`
                FROM `events`"
;
?>


Toevoeging op 08/03/2013 09:15:57:

Ik heb ` dit teken nog niet op mijn toetsenbord
zo doet die het ook niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql
= "SELECT
                      'event_id', 'event_title', 'event_desc',
                      'event_start', 'event_end'
                FROM 'events'"
;
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 22:53:26
 
Marvin H

Marvin H

08/03/2013 09:19:04
Quote Anchor link
Wat is de foutmelding die je te zien krijgt? Indien je die niet krijgt voeg eerst een foutafhandeling toe.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/03/2013 09:19:16
Quote Anchor link
Linksboven staat dat teken...
Wat zegt mysql_error? Ik denk zelf dat MySQL moeilijk doet met het DESC-veld en de gereserveerde namen.
Probeer die eens te hernoemen...?
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 09:39:32
Quote Anchor link
Dat teken is de backtick. De backtick heb je normaal gesproken nodig om tabel en kolomnamen die je niet mag gebruiken toch te kunnen gebruiken. Mysql heeft namelijk een lijst met reserved words die een speciale betekenis hebben in mysql en daardoor niet als tabel of kolomnaam gebruikt kunnen worden (`from` bijvoorbeeld).
In jouw namen komen echter geen reserved words voor. Net nog even getest, maar als ik een tabel aanmaak met kolommen zoals gegeven dan werkt het gewoon.

Overigens quotes om de tabel en kolomnamen heenzetten kan nooit werken, want dan worden die gezien als strings.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 09:47:50
Quote Anchor link
Je bedoelde event_desc? ik heb dat veranderd maar het bleef hetzelfde

Zo doet die het ook
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql
= "SELECT
                    event_id, event_title, event_desc,
                    event_start, event_end
                FROM `events`"
;
?>

Maar ik wil gewoon dat die het zonder die ` tekens doet

Ik krijg geen error

Toevoeging op 08/03/2013 09:49:43:

Erwin H op 08/03/2013 09:39:32:
In jouw namen komen echter geen reserved words voor. Net nog even getest, maar als ik een tabel aanmaak met kolommen zoals gegeven dan werkt het gewoon.


Bij mij werkt het ook in phpmyadmin zonder quotes of backticks maar niet vanuit de script


Toevoeging op 08/03/2013 09:57:17:

Trouwens bedankt voor die uitleg over backtick en reserverd words erwin
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 10:01:13
Quote Anchor link
Laat je complete script (voor wat betreft het database deel) eens zien? Heb je nog andere clausules in je query?
 
Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 10:03:55
Quote Anchor link
Ja dit is heel die method:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<?php
private function _loadEventData($id=NULL)
    {

        $sql = "SELECT
                    event_id, event_title, event_desc,
                    event_start, event_end
                FROM `events`"
;
                
        /*
        * If an event ID is supplied, add a WHERE clause
        * so only that event is returned
        */
        
        if ( !empty($id) )
        {

            $sql .= "WHERE event_id=:id LIMIT 1 ";
        }

        
        /*
        * Otherwise, load all events for the month in use
        */

        else
        {
            /*
            * Find the first and last days of the month
            */

            $start_ts = mktime(0,0,0,$this->_m, 1, $this->_y);
            $end_ts = mktime(23,59,59,$this->_m+1, 0, $this->_y);
            $start_date = date('Y-m-d H:i:s', $start_ts);
            $end_date = date('Y-m-d H:i:s', $end_ts);
            
        /*
        * Filter events to only those happening in the
        * currently selected month
        */
    
        $sql .= "WHERE event_start
                    BETWEEN '"
.$start_date."'
                    AND '"
.$end_date."'
                ORDER BY event_start"
;
        }

        
        try
        {
            $stmt = $this->db->prepare($sql);
            
            /*
            * Bind the parameter if an ID was passed
            */

            if ( !empty($id) )
            {

                $stmt->bindParam(":id", $id, PDO::PARAM_INT);
            }

            
            $stmt->execute();
            $results = $stmt->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);
            $stmt->closeCursor();

            return $results;
        }

        catch ( Exception $e )
        {

            die ( $e->getMessage() );
        }
    }
}

?>
Gewijzigd op 08/03/2013 10:05:05 door Francoi gckx
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 10:12:01
Quote Anchor link
En daar gaat het dus mis :-)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
        $sql
= "SELECT
                    event_id, event_title, event_desc,
                    event_start, event_end
                FROM `events`"
;

        if ( !empty($id) )
        {

            $sql .= "WHERE event_id=:id LIMIT 1 ";
        }

?>

Dit levert de volgende string op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT
   event_id, event_title, event_desc,
   event_start, event_end
FROM `events`WHERE event_id=:id LIMIT 1

Zonder die backticks krijg je dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT
   event_id, event_title, event_desc,
   event_start, event_end
FROM eventsWHERE event_id=:id LIMIT 1

En de tabel eventsWHERE kent mysql vast niet....

Probleem is alleen dat je niet controleert of je query wel gelukt is en dus zie je de mysql foutmelding ook niet. php kijkt hier niet naar, dus een php foutmelding zal je niet krijgen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/03/2013 10:12:29
Quote Anchor link
In principe is EVENT een gereserveerd woord in mysql. maar EVENTS in principe niet.. Maar er zijn natuurlijk weer de verschillende versies waardoor het misschien bij Francoi wel gezien wordt als een gereserveerd woord.

@Francoi: als je EVENTS wijzigd naar bijv. EVNTS en dan ook even de tabelnaam wijzigen in phpmyadmin, dan werkt het wel?
Gewijzigd op 08/03/2013 10:17:56 door Frank Nietbelangrijk
 
- SanThe -

- SanThe -

08/03/2013 10:14:53
Quote Anchor link
Francoi gckx op 08/03/2013 09:47:50:
Bij mij werkt het ook in phpmyadmin zonder quotes of backticks maar niet vanuit de script


Dan zal er een andere reden zijn dat het niet werkt.
Laat het stukje code dat niet werkt eens zien.


Ik had een aantal posts niet gezien.
Gewijzigd op 08/03/2013 10:16:49 door - SanThe -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/03/2013 10:19:17
Quote Anchor link
Francoi: Misschien toch de volgende keer je query even echo-en om te kijken of alles wel netjes aan elkaar wordt geplakt? :-)
 
Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 10:22:19
Quote Anchor link
@Erwin ik heb $sql .= "WHERE event_id=:id LIMIT 1 ";
veranderd naar $sql .= " WHERE event_id=:id LIMIT 1 ";
Dit helpt ook niet maar die try catch gebeuren is toch de foutafhandeling?


@Frank ik heb gedaan wat je zei:
maar nog steeds moet ik het zo doen FROM `evnts`


Het is al gelukt Erwin jij had gelijk als ik het zo doe
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
SELECT
                    event_id, event_title, event_desc,
                    event_start, event_end
                FROM evnts "
?>


Werkt die wel.

Toch mijzelf aanleren om querys te echoen en in foutafhandeling te verdiepe

Bedankt!
Gewijzigd op 08/03/2013 10:26:43 door Francoi gckx
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 10:28:58
Quote Anchor link
Bij dit deel doe je hetzelfde fout:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
        $sql
.= "WHERE event_start
                    BETWEEN '"
.$start_date."'
                    AND '"
.$end_date."'
                ORDER BY event_start"
;
        }

?>

Dit ook al aangepast?

De try..catch kan de foutafhandeling zijn als je pdo goed hebt ingesteld.
Heb je bij de connectie de error mode van PDO ingesteld op PDO::ERRMODE_EXCEPTION?
 
Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 10:30:56
Quote Anchor link
maar is die try catch geen foutafhandeling?

Toevoeging op 08/03/2013 10:32:29:

Ja aangepast maar ik hoefde alleen die bij events te doen

Nee zo wordt de connectie bepaald:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$dsn
= "mysql:host=" . DB_HOST . ";dbname=" . DB_NAME;
$dbo = new PDO($dsn, DB_USER, DB_PASS);
?>
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 10:36:32
Quote Anchor link
Een try catch blok is om exceptions in php op te vangen. In principe is een mysql fout geen php fout en zal niet automatisch een php exception opleveren. Als je mysql_ of mysqli_ gebruikt zal je die fouten niet als een php exception kunnen opvangen.
PDO heeft wel de mogelijkheid om sql fouten in php als exception op te werpen. Alleen moet je dat wel zelf aangeven via setAttribute. Je zal dus nadat je de connectie hebt gemaakt deze call moeten uitvoeren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$dbo
->setAttribute( PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION );
?>

Dan komen sql fouten als een exception in php terecht.
Gewijzigd op 08/03/2013 10:37:07 door Erwin H
 
Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 10:38:06
Quote Anchor link
Dus zo?

$dsn = "mysql:host=" . DB_HOST . ";dbname=" . DB_NAME;
$dbo = new PDO($dsn, DB_USER, DB_PASS);
$dbo->setAttribute( PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION );



Toevoeging op 08/03/2013 10:38:27:

en dan hoef ik niks meer in die try catch te veranderen?
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 10:38:35
Quote Anchor link
Yep, probeer het eens, door die spatie weer weg te halen, krijg je dan wel de foutmelding?
 
Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 10:39:52
Quote Anchor link
Nee geen error gekregen, helaas
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 10:42:47
Quote Anchor link
Da's vreemd, zou nu wel moeten komen. Voer eens een gewoon compleet foute query in, wat gebeurt er dan?
 
Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 10:50:24
Quote Anchor link
Zo gedaan:
$sql = "SEL
event_id, event_title, event_desc,
event_start, event_end
FROM event";
zelfs dan niet

((((((Wel heb ik in een ander class/method
dit staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
protected function __construct($dbo=NULL)
    {

        if ( is_object($db) )
        {

            $this->db = $db;
        }

        else
        {
            // Constants are defined in /sys/config/db-cred.inc.php
            $dsn = "mysql:host=" . DB_HOST . ";dbname=" . DB_NAME;
            try
            {
                $this->db = new PDO($dsn, DB_USER, DB_PASS);
            }

            catch ( Exception $e )
            {

                // If the DB connection fails, output the error
                die ( $e->getMessage() );
            }
        }
    }

?>
))))))
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 10:53:09
Quote Anchor link
Maar waar zet je nu de error mode zoals boven aangegeven dan? Die staat hier niet bij.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.