Mysql met utf8

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kay Kay

Kay Kay

11/11/2009 21:57:00
Quote Anchor link
Ik heb een tabel, gecodeerd met utf8 en mijn PHP pagina is ook gecodeerd met utf8. Nu heb ik een veld in de database genaamd "Baños"
Hij doet dus moeilijk over die ñ.
Ik krijg deze error: Unknown column 'Baños' in 'field list'
Hij kijkt dus naar Baños in plaats van Baños en daarom kan hij hem niet vinden.
Wat moet ik veranderen zodat hij toch naar Baños kijkt en niet naar Baños?

Voor zover ik weet staat alles op utf8 :)
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 02:12:08
 
Kay Kay

Kay Kay

12/11/2009 20:57:00
Quote Anchor link
Ik heb er gewoon banos van gemaakt.. Maar de tekst er binnenin kan nog steeds rare tekens bevatten.. Als ik nu wat in de db insert, verandert bijvoorbeeld "Baños" alsnog in 'Baños'.

Hoe kan dit?
 
Steen

steen

12/11/2009 21:03:00
Quote Anchor link
misschien het ophalen via php wat verkeerd gaat?

(htmlentities)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door steen
 
Kay Kay

Kay Kay

12/11/2009 21:55:00
Quote Anchor link
Het gaat mis bij het er in zetten he!
Echt raar
 
Boris Mattijssen

Boris Mattijssen

12/11/2009 22:44:00
Quote Anchor link
Misschien ff pielen met:
utf8_encode()
utf8_decode() ?
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

12/11/2009 23:38:00
Quote Anchor link
Voor een site volledig in unicode:

Gebruik zo'n soort opmaak:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
header("Content-Type: text/html; charset=utf-8");  //
echo '<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//NL" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="nl" lang="nl">
  <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"/>
    <title>Mijn titel</title>
  </head>
  <body>
  ...
  </body>
</html>'
;
?>


Dan heb je inderdaad ook soms utf8_encode() en utf8_decode() nodig.
bv. Bij Ajax requests moet je altijd (nu ja, vaak toch) eerst de request door utf8_encode() halen.

Daarmee zou het moeten lukken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emmanuel Delay
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.