mysql naar mysqli ??

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Space gremlin

space gremlin

14/10/2013 03:14:24
Quote Anchor link
kan iemand mij vertellen wat ik hier fout doe.
ik weet zeker dat ik het niet op de goede manier doe.
echter door wat gemissen ben ik nu eerst mysql aan het omzetten naar mysqli
echter ben ik gewoon gemiddeld 1 uur bezig met het omzetten van 1 pagina.
omdat ik mysql begrijpelijker vind dan mysqli. terwijl dit eigenlijk onlogisch zou klinken.

De volgende code het email waar het naar toegezonden moet worden word netjes weer gegeven
in de mail, de mail krijg ik ook netjes binnen. echter alle extra info word niet meegezonden.

Het zal wel simpel zijn, maar ik loop hier telkens tegen aan dat een php niet werkt omdat ik de kennis momenteel nog niet heb. gaarne wat input dat ik misschien snap wat ik elke keer fout doe.

hier is de code. bedankt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
<?

include 'inf.php';

$id=$_GET["id"];
$code=$_POST["code"];
$email=$_POST["email"];

$mysqli = new mysqli($host, $username, $password, $database);

if (mysqli_connect_errno()) {printf("<BR><BR><BR>Connect failed: %s\n", mysqli_connect_error());exit();}

$query='SELECT * FROM `user` WHERE id=1';
$result = $mysqli->query($query) or die($mysqli->error.__LINE__);

$van=$row['van'];

$query='SELECT * FROM `filmsgezien` WHERE id='.$id;
$result = $mysqli->query($query) or die($mysqli->error.__LINE__);

$filmnaam=$row['filmnaam'];
$jaartal=$row['jaartal'];
$categorie=$row['categorie'];
$beoordeling=$row['beoordeling'];
$extrainfo=$row['extrainfo'];
$huur=$row['huur'];
$datum=$row['datum'];
$cover=$row['cover'];
$omschrijving=$row['omschrijving'];
$trailer=$row['trailer'];

$to=$email;
$name_field = $_POST['naam'];  
$from = $van;
$subject =  "Mailing   -    ".$filmnaam;
 
$bodytext ='<body class="fontwhite">  ';
$bodytext .="<html><p>";

if ($cover == ""){$bodytext .= '<BR><BR>Geen Plaatje geen Dvd Cover gegevens ingevoerd<BR><BR>';}
else {$bodytext .='<BR><BR><a href="'.$cover.'"><img src="'.$cover.'" height="250" alt="Klik om te vergroten" /></a>';

$bodytext .= '<BR><BR>';}

if ($trailer == ""){$bodytext .= 'Geen Trailer info ingevoerd<BR><a href="http://www.youtube.com/results?search_query='.$filmnaam.'">Klik hier voor een mogelijke Trailer</a><BR><BR>';}
else {$bodytext .= '<a href="'.$trailer.'">Klik hier voor de Trailer</a><BR>';}

$bodytext .= '<BR><style type="text/css"> <!-- .center2 { text-align: center; } --> </style><body>
<table width="100%" height="20" border="0" >
  <tr>
   <td width="105" height="21">Filmnaam :</td>
   <td width="676">'
.$filmnaam.'</td>
  </tr>
  <tr>
   <td height="21" heigt "25" >Jaartal:</td>
   <td>'
.$jaartal.'</td>
  </tr>
  <tr>
   <td height="21">Categorie:</td>
   <td>'
.$categorie.'</td>
  </tr>
  <tr>
   <td height ="21">Extra Info:</td>
   <td>'
.$extrainfo.'</td>
  </tr>
  <tr>
   <td height ="20">Omschrijving:</td>
   <td></td>
  </tr>
  <tr>
   <td>
   </td>
  </tr>
</table>
<table width="550" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
  <tr>
   <td>'
.$omschrijving.'</td>
  </tr>
</table></body></html>'
;


if ($code=="gosend") {

$headers = "From: <".$from."> \r\n";  
$headers .= 'MIME-Version: 1.0' . "\n";
$headers .= 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n";

mail( $to, $subject, $bodytext, $headers);  

echo '<BR><BR><BR>Email verzonden naar '.$user." - ".$email.'<BR>';}

mysqli_close($mysqli);
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 12:19:21
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

14/10/2013 08:57:16
Quote Anchor link
Je vergeet $result te fetchen.
 
Eddy E

Eddy E

14/10/2013 09:14:04
Quote Anchor link
En je beveiligt niets.
Je zet zo $_GET['id'] open en bloot in je query.

Wat als iemand pagina.php?id=1'; EXEC sp_MSforeachtable @command1 = "DROP TABLE ?" opent?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/10/2013 09:25:20
Quote Anchor link
Space gremlin op 14/10/2013 03:14:24:
echter ben ik gewoon gemiddeld 1 uur bezig met het omzetten van 1 pagina.
omdat ik mysql begrijpelijker vind dan mysqli.


Waarom gebruik je dan ook niet één eigen database object?
dan hoef je de zaak maar op één plaats aan te passen in je code
 
Space gremlin

space gremlin

14/10/2013 13:25:33
Quote Anchor link
ger, bedankt, het werkt
eddy zal er naar kijken, voor dit geval maakt het gelukkig niet uit want het staat in een beveiligde dir.

frank heb je ook gelijk in, echter probeer ik eerst even dat mysqli te snappen haha. En dan is dat inderdaad
ook wel handiger.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.