Mysql order button

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Marco Hendriks

Marco Hendriks

25/03/2013 16:10:46
Quote Anchor link
Ik vraag me af hoe ik een button kan creeren die er voor zorgt dat mijn MYSQL ordering veranderd.

Bijvoorbeeld:

Dit is nu mijn orderning
$result = mysql_query("SELECT * FROM `bestanden` ORDER BY `id` ASC LIMIT 2000");

Dan klik ik op de knop en dan veranderd het in:
$result = mysql_query("SELECT * FROM `bestanden` ORDER BY `date` ASC LIMIT 2000");

Zou iemand mij hiermee kunnen helpen?

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 08:02:59
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/03/2013 16:18:05
Quote Anchor link
Niet zo heel lastig. Gewoon een veld aanmaken met een checkbox, select of een radiobutton, waarmee je kan kiezen of je wilt sorteren op id of date.

Ik weet de situatie niet, maar als het om een lijst gaat, zou ik eerder voor GET kiezen. Zo voorkom je dat je steeds opnieuw POST-waardes staat te versturen als je terug in de URL-historie gaat.
 
Marco Hendriks

Marco Hendriks

25/03/2013 17:19:47
Quote Anchor link
Zou je een voorbeeld kunnen geven van hoe je dat doet met GET.
Dit is wat ik nu heb...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
$result
= mysql_query("SELECT * FROM `bestanden` ORDER BY `id` ASC LIMIT 2000");
?>


<input type="radio" name="ordering" id="type" value="class" checked="yes"/> Media-type<br/>

<?
if(isset($_GET['ordering'])) {
   maar wat hier moet weet ik niet...
}

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/03/2013 17:26:10
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
switch($_GET['ordering']) {
    case 'id':
        $sort = 'id';
        break;
    case 'date':
        $sort = 'date';
        break;
    default:
        $sort = 'id';
        break;
}

En dan kan je met $sort de juiste waarde ophalen. Wegens veiligheids-maatregelen haal ik de waarde niet direct uit GET. Zo voorkom ik ongewenste sorteringen, en vermijd ik SQL-injection.
Gewijzigd op 25/03/2013 17:27:29 door - Ariën -
 
Marco Hendriks

Marco Hendriks

25/03/2013 17:38:44
Quote Anchor link
Ziet er vrij logisch uit alleen hoe kan ik nu $sort koppelen aan:
$result = mysql_query("SELECT * FROM `bestanden` ORDER BY `id` ASC LIMIT 2000");

want dit kan niet: $result = mysql_query("SELECT * FROM `bestanden` ORDER BY $sort ASC LIMIT 2000");
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/03/2013 17:48:57
Quote Anchor link
Dat kan, maar dan $sort wel eerst bestaan ;-)

(en variabelen horen buiten quotes)
Gewijzigd op 25/03/2013 17:49:14 door - Ariën -
 
Marco Hendriks

Marco Hendriks

26/03/2013 10:26:12
Quote Anchor link
Dit is wat ik nu heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/style.css">

<title>Timeline</title>
    
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
     <meta name="robots" content="none"/>
    <meta name="author" content="Marco Hendriks"/>
    <meta name="audience" content="none"/>

    <script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.2/jquery.min.js"></script>
    
</head>

<body>

<?php

    if (!function_exists("dbConnect")) {
        include 'database/config.php';
        include 'database/lib.php';
    }

    
    $db = dbConnect();
?>


<div id="wrapper">    
    <h2/>Newmedia-reader timeline</h2>    

        <div class="checkboxwrapper">
          <b>Ordening:</b><br/>
              <div class="checkboxbox">
                  <input type="radio" name="ordering" id="datum" value="datum" checked="yes"/> Upload datum <br/>
                  <input type="radio" name="ordering" id="tijd" value="tijd" checked="yes"/> Tijd <br/>
            </div>
            
            <div class="checkboxbox">
                  <input type="radio" name="ordering" id="auteur" value="auteur" checked="yes"/> Auteur<br/>
                  <input type="radio" name="ordering" id="size" value="size" checked="yes"/> Bestandsgrootte <br/>
            </div>  
            
            <div class="checkboxbox">
                  <input type="radio"  name="ordering" id="nummer" value="id" checked="yes"/> ID<br/>
                  <input type="radio"  name="ordering" id="class" value="class" checked="yes"/> Media-type<br/>
            </div>             
        </div>    
        
                
        
        <?
            switch($_GET['ordering']) {
            case
'id':
                $sort = 'id';
                break;
            case
'class':
                $sort = 'class';
                break;
            default:

                $sort = 'id';
                break;
            }

        ?>


        <div class="timeline">
        
        <?    
        $result
= mysql_query("SELECT * FROM `bestanden` ORDER BY $sort ASC LIMIT 2000");
        $num_rows = mysql_num_rows($result);
        $aantal = count($num_rows);    
                
        while($row = mysql_fetch_array($result)){
           ?>
  
            <a href="#"><div class="<?echo $row['class'];?>"><?echo $row['id'];?></div></a>    
        <?            
          }
          ?>

          </div>    
        
</div>    
<?
dbClose($db);
?>



</body>
</html>


Maar dit werkt nog niet wat doe ik verkeerd?
 
Warre Kens

Warre Kens

26/03/2013 11:30:18
Quote Anchor link
Een variabele meegeven in je SQl doe je als volgt:

$result = mysql_query("SELECT * FROM `bestanden` ORDER BY '".$sort."' ASC LIMIT 2000");
 
Marco Hendriks

Marco Hendriks

26/03/2013 11:36:57
Quote Anchor link
Ohw ja klopt dom van me ... Maar ik heb dit nu aangepast maar er gebeurt nog steeds niks... iemand tips?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/03/2013 11:55:37
Quote Anchor link
Bestaat de waarde wel in de URL? Want je moet ook met isset() een controle doen of $_GET['ordering'] bestaat.
Als deze niet bestaat dan is je query niet compleet.

Ook mis ik tevens foutafhandeling op je query, en zie ik de short-tags in PHP, gebruik liever <?php en ?>
Gewijzigd op 26/03/2013 11:56:15 door - Ariën -
 
Marco Hendriks

Marco Hendriks

26/03/2013 12:04:19
Quote Anchor link
Ik zie geen waarde in de URL nee... Hoe kan ik deze controle uitvoeren? Zou je een voorbeeld kunnen geven?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/03/2013 12:06:49
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(isset($_GET['ordering'])) {
  // switch hier
} else {
  $sort = 'id'; // als er geen ID is meegegeven, sorteer dan hierop...
}
?>
Gewijzigd op 26/03/2013 12:08:32 door - Ariën -
 
Marco Hendriks

Marco Hendriks

26/03/2013 12:15:51
Quote Anchor link
Ik heb het zo juist gedaan zo als je aangaf Aar alleen de URL veranderd niet en er gebeurd ook niks. Ik heb ook de
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
<? veranderd in [code]<?php , wat doe ik nog verkeerd (sorry voor de vele vragen ik probeer hier wijzer uit te komen).

[
code]
<!
DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<
html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<
head>
<
meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

<
link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/style.css">

<
title>Timeline</title>
    
    <
meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
     <
meta name="robots" content="none"/>
    <
meta name="author" content="Marco Hendriks"/>
    <
meta name="audience" content="none"/>

    <
script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.2/jquery.min.js"></script>

    
</head>

<body>

<?php

    if (!function_exists("dbConnect")) {
        include 'database/config.php';
        include 'database/lib.php';
    }

    
    $db = dbConnect();
?>


<div id="wrapper">    
    <h2/>Newmedia-reader timeline</h2>    
    

          
          <div class="checkboxwrapper">
          <b>Media-type:</b><br/>
              <div class="checkboxbox">
                  <input type="checkbox" id="pdf" value="pdf" checked="yes"/> PDF <br/>
                  <input type="checkbox" id="boek" value="boek" checked="yes"/> Boeken <br/>
            </div>
            
            <div class="checkboxbox">
                  <input type="checkbox" id="DVD" value="DVD" checked="yes"/> DVD's <br/>
                  <input type="checkbox" id="video" value="video's" checked="yes"/> Video's <br/>
            </div>       
            
            <div class="checkboxbox">
                  <input type="checkbox" id="audio" value="audio" checked="yes"/> audio <br/>
                  <input type="checkbox" id="website" value="website" checked="yes"/> Website <br/>
            </div>      
        </div>  
        
        <div class="checkboxwrapper">
          <b>Ordening:</b><br/>
              <div class="checkboxbox">
                  <input type="radio" name="ordering" id="datum" value="datum"/> Upload datum <br/>
                  <input type="radio" name="ordering" id="tijd" value="tijd"/> Tijd <br/>
            </div>
            
            <div class="checkboxbox">
                  <input type="radio" name="ordering" id="auteur" value="auteur"/> Auteur<br/>
                  <input type="radio" name="ordering" id="size" value="size"/> Bestandsgrootte <br/>
            </div>  
            
            <div class="checkboxbox">
                  <input type="radio"  name="ordering" id="nummer" value="id"/> ID<br/>
                  <input type="radio"  name="ordering" id="class" value="class"/> Media-type<br/>
            </div>             
        </div>    
    
        
        <?php
            if(isset($_GET['ordering'])) {
                  
                  switch($_GET['ordering']) {
                case
'id':
                    $sort = 'id';
                    break;
                case
'class':
                    $sort = 'class';
                    break;
                default:

                    $sort = 'id';
                    break;
            }

            }
else {
              $sort = 'id'; // als er geen ID is meegegeven, sorteer dan hierop...
            }
        ?>


        <div class="timeline">
        
        <?php    
        $result
= mysql_query("SELECT * FROM `bestanden` ORDER BY '".$sort."' ASC LIMIT 2000");
        $num_rows = mysql_num_rows($result);
        $aantal = count($num_rows);    
                
        while($row = mysql_fetch_array($result)){
           ?>
  
                 <a href="#"><div class="<?echo $row['class'];?>"><?echo $row['id'];?></div></a>    
        <?php            
          }
          ?>

          </div>    
        
</div>    
<?
    dbClose($db);
?>

<script>
    $(document).ready(function() {
        
        $("#pdf").click(function () {
            if ($(".pdf").is(":hidden")) {
                $(".pdf").show("fast");
            } else {
                $(".pdf").hide("fast");
            }        
        });
        
        $("#boek").click(function () {
            if ($(".boek").is(":hidden")) {
                $(".boek").show("fast");
            } else {
                $(".boek").hide("fast");
            }        
        });
        
        $("#DVD").click(function () {
            if ($(".DVD").is(":hidden")) {
                $(".DVD").show("fast");
            } else {
                $(".DVD").hide("fast");
            }        
        });
    
        $("#video").click(function () {
            if ($(".video").is(":hidden")) {
                $(".video").show("fast");
            } else {
                $(".video").hide("fast");
            }        
        });
        
        $("#audio").click(function () {
            if ($(".audio").is(":hidden")) {
                $(".audio").show("fast");
            } else {
                $(".audio").hide("fast");
            }        
        });
        
        $("#website").click(function () {
            if ($(".website").is(":hidden")) {
                $(".website").show("fast");
            } else {
                $(".website").hide("fast");
            }        
        });
            
    });
</script>

</body>
</html>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/03/2013 12:21:40
Quote Anchor link
Nee, logisch.

Wat je nu doet is alleen maar controleren wat de waarde van de ordering in de URl is, en of deze wel meegegeven is.

Je moet nu nog een form om je selectvelden plaatsen, en je form de method GET meegeven.
Gewijzigd op 26/03/2013 12:23:27 door - Ariën -
 
Marco Hendriks

Marco Hendriks

26/03/2013 12:29:02
Quote Anchor link
Ja logisch dom van me :S (dat ik daar zelf niet aan gedacht heb) maar er is nog niks veranderd in de situatie daar snap ik niks van....

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/style.css">

<title>Timeline</title>
    
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
     <meta name="robots" content="none"/>
    <meta name="author" content="Marco Hendriks"/>
    <meta name="audience" content="none"/>

    <script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.2/jquery.min.js"></script>
    
</head>

<body>

<?php

    if (!function_exists("dbConnect")) {
        include 'database/config.php';
        include 'database/lib.php';
    }

    
    $db = dbConnect();
?>


<div id="wrapper">    
    <h2/>Newmedia-reader timeline</h2>    
    

          
          <div class="checkboxwrapper">
          <b>Media-type:</b><br/>
              <div class="checkboxbox">
                  <input type="checkbox" id="pdf" value="pdf" checked="yes"/> PDF <br/>
                  <input type="checkbox" id="boek" value="boek" checked="yes"/> Boeken <br/>
            </div>
            
            <div class="checkboxbox">
                  <input type="checkbox" id="DVD" value="DVD" checked="yes"/> DVD's <br/>
                  <input type="checkbox" id="video" value="video's" checked="yes"/> Video's <br/>
            </div>       
            
            <div class="checkboxbox">
                  <input type="checkbox" id="audio" value="audio" checked="yes"/> audio <br/>
                  <input type="checkbox" id="website" value="website" checked="yes"/> Website <br/>
            </div>      
        </div>  
        
        <div class="checkboxwrapper">
          <b>Ordening:</b><br/>
          
          <form action="index2.php" method="GET">
              <div class="checkboxbox">
                  <input type="radio" name="ordering" id="datum" value="datum"/> Upload datum <br/>
                  <input type="radio" name="ordering" id="tijd" value="tijd"/> Tijd <br/>
            </div>
            
            <div class="checkboxbox">
                  <input type="radio" name="ordering" id="auteur" value="auteur"/> Auteur<br/>
                  <input type="radio" name="ordering" id="size" value="size"/> Bestandsgrootte <br/>
            </div>  
            
            <div class="checkboxbox">
                  <input type="radio"  name="ordering" id="nummer" value="id"/> ID<br/>
                  <input type="radio"  name="ordering" id="class" value="class"/> Media-type<br/>
            </div>             
        </div>    
      </form>
        
        <?php
            if(isset($_GET['ordering'])) {
                  
                  switch($_GET['ordering']) {
                case
'id':
                    $sort = 'id';
                    break;
                case
'class':
                    $sort = 'class';
                    break;
                default:

                    $sort = 'id';
                    break;
            }

            }
else {
              $sort = 'id'; // als er geen ID is meegegeven, sorteer dan hierop...
            }
        ?>


        <div class="timeline">
        
        <?php    
        $result
= mysql_query("SELECT * FROM `bestanden` ORDER BY '".$sort."' ASC LIMIT 2000");
        $num_rows = mysql_num_rows($result);
        $aantal = count($num_rows);    
                
        while($row = mysql_fetch_array($result)){
           ?>
  
                 <a href="#"><div class="<?echo $row['class'];?>"><?echo $row['id'];?></div></a>    
        <?php            
          }
          ?>

          </div>    
        
</div>    
<?
    dbClose($db);
?>

<script>
    $(document).ready(function() {
        
        $("#pdf").click(function () {
            if ($(".pdf").is(":hidden")) {
                $(".pdf").show("fast");
            } else {
                $(".pdf").hide("fast");
            }        
        });
        
        $("#boek").click(function () {
            if ($(".boek").is(":hidden")) {
                $(".boek").show("fast");
            } else {
                $(".boek").hide("fast");
            }        
        });
        
        $("#DVD").click(function () {
            if ($(".DVD").is(":hidden")) {
                $(".DVD").show("fast");
            } else {
                $(".DVD").hide("fast");
            }        
        });
    
        $("#video").click(function () {
            if ($(".video").is(":hidden")) {
                $(".video").show("fast");
            } else {
                $(".video").hide("fast");
            }        
        });
        
        $("#audio").click(function () {
            if ($(".audio").is(":hidden")) {
                $(".audio").show("fast");
            } else {
                $(".audio").hide("fast");
            }        
        });
        
        $("#website").click(function () {
            if ($(".website").is(":hidden")) {
                $(".website").show("fast");
            } else {
                $(".website").hide("fast");
            }        
        });
            
    });
</script>

</body>
</html>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/03/2013 12:30:41
Quote Anchor link
Wat dacht je van je formulier versturen ;-)
Dat gaat niet zomaar vanzelf....
 
Marco Hendriks

Marco Hendriks

26/03/2013 12:36:53
Quote Anchor link
ja sorry je hebt gelijk hahahaha.

De url veranderd nu in:
http://localhost/newmedia-reader/index2.php?ordering=class&submit=Submit

alleen de mysql order veranderd nog niet.

Dit is wat ik nu heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
        <div class="checkboxwrapper">
          <b>Ordening:</b><br/>
          
          <form action="index2.php" method="GET">
              <div class="checkboxbox">
                  <input type="radio" name="ordering" id="datum" value="datum"/> Upload datum <br/>
                  <input type="radio" name="ordering" id="tijd" value="tijd"/> Tijd <br/>
            </div>
            
            <div class="checkboxbox">
                  <input type="radio" name="ordering" id="auteur" value="auteur"/> Auteur<br/>
                  <input type="radio" name="ordering" id="size" value="size"/> Bestandsgrootte <br/>
            </div>  
            
            <div class="checkboxbox">
                  <input type="radio"  name="ordering" id="nummer" value="id"/> ID<br/>
                  <input type="radio"  name="ordering" id="class" value="class"/> Media-type<br/>
            </div>             
        </div>    
         
         <input type="submit" name="submit" value="Submit"/>
        </form>
        
        <?php
        if (isset($_GET['submit'])) {

            if(isset($_GET['ordering'])) {
                  
                  switch($_GET['ordering']) {
                case
'id':
                    $sort = 'id';
                    break;
                case
'class':
                    $sort = 'class';
                    break;
                default:

                    $sort = 'id';
                    break;
            }

            }
else {
              $sort = 'id'; // als er geen ID is meegegeven, sorteer dan hierop...
            }
        }

        ?>

         
         
        <div class="timeline">
        
        <?php    
        $result
= mysql_query("SELECT * FROM `bestanden` ORDER BY '".$sort."' ASC LIMIT 2000");
        $num_rows = mysql_num_rows($result);
        $aantal = count($num_rows);    
                
        while($row = mysql_fetch_array($result)){
           ?>
  
                 <a href="#"><div class="<?echo $row['class'];?>"><?echo $row['id'];?></div></a>    
        <?php            
          }
          ?>

          </div>    
        
</div>    
<?
    dbClose($db);
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/03/2013 12:38:20
Quote Anchor link
Kan je ook foutafhandeling toevoegen, en kijken welke SQL-query hij nu werkelijk uitvoert?

Overigens is die submit niet eens verplicht in de URL, je kan ook je name uit je submit knop weglaten.
Gewijzigd op 26/03/2013 12:39:52 door - Ariën -
 
Erwin H

Erwin H

26/03/2013 12:43:01
Quote Anchor link
Gewoon eens wat netter gaan werken lijkt me, want je html is nu gewoon corrupt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
        <div class="checkboxwrapper">
          <b>Ordening:</b><br/>
          
          <form action="index2.php" method="GET">
            <div class="checkboxbox">
                  <input type="radio" name="ordering" id="datum" value="datum"/> Upload datum <br/>
                  <input type="radio" name="ordering" id="tijd" value="tijd"/> Tijd <br/>
            </div>
            
            <div class="checkboxbox">
                  <input type="radio" name="ordering" id="auteur" value="auteur"/> Auteur<br/>
                  <input type="radio" name="ordering" id="size" value="size"/> Bestandsgrootte <br/>
            </div>  
            
            <div class="checkboxbox">
                  <input type="radio"  name="ordering" id="nummer" value="id"/> ID<br/>
                  <input type="radio"  name="ordering" id="class" value="class"/> Media-type<br/>
            </div>            
        </div><!-- hoort bij "checkboxwrapper" die de parent is van het form -->      
        
        <input type="submit" name="submit" value="Submit"/>
        </form>

Je sluit je form dus af NA de wrapper. Dit kan niet.
 
Marco Hendriks

Marco Hendriks

27/03/2013 10:15:19
Quote Anchor link
Het is me gelukt :) Ik heb de code in kleine stukejes gehakt voor me zelf en in plaats van met radio buttons tewerken werk ik nu met normale buttons. Dit is de code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<form action="index2.php" method="post">
   <input type="hidden" name="test" value="class" />
   <input type="submit" value="Media-type">
</form>

<?php
if(isset($_POST['test'])) {
   $test = mysql_real_escape_string($_POST['test']);
}
else {
   $test = 'id';
}



$result = mysql_query("SELECT * FROM `bestanden` ORDER BY $test ASC LIMIT 2000");
?>


Bedankt allemaal voor de reacties en hulp :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/03/2013 13:02:00
Quote Anchor link
Toch opgestapt op POST? persoonlijk zou ik GET meer aanraden, voor al mensen in de URL-historie terug gaan, om die POST-bevestigingsschermen over te slaan.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.