[mysql] prijs opslaan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/03/2019 18:21:48
Quote Anchor link
Hallo,

Heel kort vraagje. Je kunt een prijs/bedrag in de database opslaan als DECIMAL, maar je kunt het ook opslaan als BIGINT maar dan in centen.

Zit hier verschil in? Is het ene aan te raden boven het ander?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 16:16:26
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

10/03/2019 19:37:17
Quote Anchor link
Ik zou het als DECIMAL doen, dan hoef je niet steeds te hannesen met de conversie naar centen. Het ligt er een beetje aan welk type INT je precies pakt, maar meestal zijn die paar bytes meer of minder het probleem ook niet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/03/2019 20:11:06
Quote Anchor link
Oké, ik dacht dat er een bepaald voordeel was om een bedrag op te slaan in centen. Ik meen dat dat te maken had met het afronden van bedragen of zo, maar ik weet het niet meer zeker.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/03/2019 23:20:31
Quote Anchor link
Mee eens. Maar een integer die dan het bedrag in centen opslaat doet het ook. Wat heeft je voorkeur?

Toevoeging op 10/03/2019 23:26:34:

p.s. in sommige branches worden nog tienden van centen gebruikt en misschien ook nog wel honderdsten of duizendsten.. In dat geval ligt een DECIMAL meer voor de hand
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/03/2019 23:56:21
Quote Anchor link
>> Mee eens.

Met die DECIMAL of met centen?

>> p.s. in sommige branches worden nog tienden van centen gebruikt en misschien ook nog wel honderdsten of duizendsten.. In dat geval ligt een DECIMAL meer voor de hand

Het gaat gewoon om normale bedragen met 2 cijfers achter de komma.

Wat is het voordeel als ik het als centen opsla via een INT in plaats van als DECIMAL?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/03/2019 01:01:46
Quote Anchor link
Is een hamer een nuttig stuk gereedschap?

Om spijkers mee in een plank te slaan: ja
Om de heg mee te snoeien: nee

(ook) De(ze) vraag is niet eenduidig te beantwoorden zonder een concrete toepassing.
Gewijzigd op 11/03/2019 01:04:41 door Thomas van den Heuvel
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/03/2019 01:08:17
Quote Anchor link
>> (ook) De(ze) vraag is niet eenduidig te beantwoorden zonder een concrete toepassing.

Heel concreet ... ik wil een normale prijs in euro's kunnen invoeren van een product. De prijs heeft 2 cijfers achter de komma. Het gaat om Nederlandse prijzen.

Is er nog meer informatie benodigd?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

11/03/2019 07:15:05
Quote Anchor link
Quote:
MySQL DECIMAL data type and monetary data
We often use the DECIMAL data type for monetary data such as prices, salary, account balances, etc. If you design a database that handle the monetary data, the following syntax should be OK.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
amount DECIMAL(19,2);


However, if you want to comply with Generally Accepted Accounting Principles (GAAP) rules, the monetary column must have at least 4 decimal places to make sure that the rounding value does not exceed $0.01. In this case, you should define the column with 4 decimal places as follows:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
amount DECIMAL(19,4);


Bron: http://www.mysqltutorial.org/mysql-decimal/
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/03/2019 10:41:48
Quote Anchor link
Hoi Ward, die informatie was ik zelf ook tegengekomen.

DECIMAL lijkt dus een goede keuze te zijn.

Echter, ik heb ook gehoord (wellicht hier op het forum) dat mensen de voorkeur eraan geven om het bedrag in centen op te slaan. Dus ik vraag me af of daar een voordeel aan zit (of misschien wel helemaal niet).
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

11/03/2019 11:19:45
Quote Anchor link
API's van PSP's (payment service providers) werken soms met bedragen in centen, onder andere omdat punten en komma's dan niet in de weg zitten. Ik vind dat je data zoveel mogelijk moet opslaan in datatypen die daarvoor het best geschikt zijn en vanwege de nauwkeurigheid is dat DECIMAL voor geldbedragen.

Het maakt je oplossing ook wat beter schaalbaar. Er zijn valuta met meer dan 2 decimalen en bijvoorbeeld brandstofprijzen in tienden van centen: als je die moet ondersteunen, moet je overal je berekeningen met * 100 en / 100 herschrijven (met kans op fouten) of een multiplier-constante invoeren die afhankelijk is van de gebruikte valuta (met nog meer kans op fouten).
Gewijzigd op 11/03/2019 11:20:25 door Ward van der Put
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/03/2019 12:13:51
Quote Anchor link
Oké thanks Ward... dan gebruik ik gewoon DECIMAL.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.