mysql query doet het niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Word geen dinges

Word geen dinges

13/11/2013 13:28:22
Quote Anchor link
hoi

mijn mysql query werkt niet, waarom niet?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

$datum_van_vandaag
= time();

$datum_van_gisteren = time()-(60*60*24*2);

$alle_potjes_ophalen_uit_database = mysql_query("SELECT * FROM potjes WHERE datum_van_potje > ".$datum_van_gisteren." AND datum_va
//alle potjes ophalen uit de database van vandaag, gisteren en eergisteren    n_potje < "
.$datum_van_vandaag."");

echo $alle_potjes_ophalen_uit_database;

?>
Gewijzigd op 13/11/2013 13:29:07 door Word geen dinges
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:05:39
 
Sander D

Sander D

13/11/2013 13:30:54
Quote Anchor link
Kijk eens naar de kleurtjes :) Dan zie je al wat er verkeerd gaat.
 
Word geen dinges

Word geen dinges

13/11/2013 13:31:18
Quote Anchor link
wat doen die kleurtjes dan

Edit:
Lees aub even wat beginnershandleidingen
Gewijzigd op 13/11/2013 13:33:11 door B a s
 
Joakim Broden

Joakim Broden

13/11/2013 13:36:07
Quote Anchor link
Wie zegt dat de query niet werk? Je wilt nu een result van de mysql_query echoen, dat kan niet, die moet je eerst bv nog fetchen. En lees even deze tutorial door: http://www.phphulp.nl/php/tutorial/data-verwerking/foutafhandeling-query-sql/735/
 
Pipo Clown

Pipo Clown

13/11/2013 14:18:06
Quote Anchor link
Volgens de query moet het datumveld groter zijn dan gister EN kleiner dan vandaag.

Ik kan mij er wel iets bij voorstellen dat je dan weinig resultaten zult vinden. ;)


Toevoeging op 13/11/2013 14:20:38:

Bovendien dienen de waarden in een query tussen dubbelquotes te staan, ook daar gaat het één en ander mis volgens mij.

Ik denk zo maar dat die echo bedoelt is om te kijken of je query correct is op het eerste gezicht ?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

13/11/2013 14:33:07
Quote Anchor link
Word geen dinges op 13/11/2013 13:31:18:
... WHERE datum_van_potje > ".$datum_van_gisteren." AND datum_va


Word geen dinges op 13/11/2013 13:31:18:
wat doen die kleurtjes dan



AND datum_va

Wat bedoel je daar mee?
Weet je zeker dat je de code goed gecopy/paste hebt? Ik heb het gevoel dat je maar de helft gepost hebt van je code

-----

O ja, ik zie het. Je hebt je SQL string onderbroken door commentaar.
Dat is uiteraard niet de bedoeling.
Jij bedoelt misschien

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$alle_potjes_ophalen_uit_database
= mysql_query("SELECT * FROM potjes WHERE datum_van_potje > ".$datum_van_gisteren." AND datum_van_potje < ".$datum_van_vandaag."");
//alle potjes ophalen uit de database van vandaag, gisteren en eergisteren    
?>
Gewijzigd op 13/11/2013 14:36:34 door Kris Peeters
 
Joakim Broden

Joakim Broden

13/11/2013 14:37:16
Quote Anchor link
Pipo Clown op 13/11/2013 14:18:06:
Bovendien dienen de waarden in een query tussen dubbelquotes te staan, ook daar gaat het één en ander mis volgens mij.

Ik denk zo maar dat die echo bedoelt is om te kijken of je query correct is op het eerste gezicht ?


de PHP functie time() geeft een integer terug, dus die waarden hoeven niet tussen dubbelquotes te staan ;-)
 
Word geen dinges

Word geen dinges

13/11/2013 15:01:11
Quote Anchor link
oh, de commentaar was de probleem

ik heb het opgelost en ik gebruik nu

$row = mysql_fetch_row($alle_potjes_ophalen_uit_database);

thx mense!
 
Joakim Broden

Joakim Broden

13/11/2013 15:03:56
Quote Anchor link
En heb je ook iets met foutafhandeling gedaan?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.