[mySQL] query in query ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michael Voeten

Michael Voeten

15/10/2009 13:44:00
Quote Anchor link
Hoi mensen,

ik heb het volgende probleem

ik heb deze tabel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
id    naam    datum    groep_id

Nu wil ik alles binnenhalen waar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM tabel WHERE groep_id = 0 order BY datum ASC

Maar als groep_id geen 0 is wil ik alleen het record met eerstvolgende datum

heeft iemand hier ervaring mee ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Michael Voeten
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:03:53
 

15/10/2009 13:55:00
Quote Anchor link
De sql operator voor niet gelijk aan is: <>
Je kunt meerdere tests doen met && zoals in php.
Met limit kun je er voor zorgen dat je de aantal records die je ophaalt kan bepalen.
En de eerstvolgende datum? Ten opzichte van wat is dat dan?
 
Michael Voeten

Michael Voeten

15/10/2009 14:24:00
Quote Anchor link
Ik heb het gevoel dat dit met 1 query kan en ik sta erop dat het ook zo gaat gebeuren :P

maar de eerstvolgende datum na nu ( time() )
 

15/10/2009 14:28:00
Quote Anchor link
Lukt het je niet met die aanwijzingen die ik je gegeven heb?
Het is overigs NOW() en niet time ;-).
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

15/10/2009 14:48:00
Quote Anchor link
Iets in deze richting?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SET @var = SELECT COUNT(*) FROM tabel WHERE group_id = '0' ORDER BY datum ASC;
CASE @var
    WHEN
        0
    THEN
        SELECT * FROM tabel ORDER BY datum ASC
    ELSE
        SELECT * FROM tabel WHERE group_id = '0' ORDER BY datum ASC
END;
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pieter van Linschoten
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.