MySQL query komt nu 4 uit ipv 2

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dick oo

dick oo

07/11/2010 15:44:34
Quote Anchor link
Waar krijg ik met de volgende query opeens 4 rijen terwijl er maar 2 rijen zijn ?!
De gegevens uit rij2 kan ik niet vrijgeven ivm privacy :P
Volgens mij is dat hier ook niet interessant..

$week is 44
$year = 2010

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
$query = mysql_query("SELECT * FROM ".$tblRooster." AS rooster JOIN ".$tblLeden." AS leden WHERE rooster.week = '".$week."' AND rooster.jaar = '".$year."' ORDER BY leden.rang DESC") or die("Fout: Er konden geen gegevens opgehaald worden.");
    
    if(mysql_num_rows($query) > 0){
        while($geg = mysql_fetch_assoc($query)){            
            // Uur en minten weergeven: date("H:i", strtotime($geg["dagStart"]));
            
            echo "<tr onMouseOver=\"this.style.backgroundColor='#E8E8E8'\" onMouseOut=\"this.style.backgroundColor='#FFFFFF'\">";
                // Werknemer
                echo "<td class=\"naam\">".$geg["naam"]."</td>";
                // Alle dagen echon
                foreach($days as $day){
                    if(!empty($geg[$day."Start"]) && !empty($geg[$day."Eind"])){
                        echo "<td><a href=\"#\" title=\"ajax:fileinfo.php?day=".$day."&week=".$week."&year=".$year."&exclude=".$geg["werknemerID"]."\">".date("H:i", strtotime($geg[$day."Start"]))." - ".date("H:i", strtotime($geg[$day."Eind"]))."</a></td>";
                    } else {
                        echo "<td>&nbsp;</td>";
                    }
                }
                // Totaal aantal uren voorschotelen
                echo "<td>35</td>";
            echo "</tr>";
        }
    }


De tabelstructuur is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
--
-- Tabelstructuur voor tabel `leden`
--

CREATE TABLE `leden` (
  `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `pass` varchar(40) NOT NULL,
  `naam` varchar(100) NOT NULL,
  `adres` varchar(200) NOT NULL,
  `postcode` varchar(10) NOT NULL,
  `woonplaats` varchar(100) NOT NULL,
  `land` varchar(100) NOT NULL,
  `tel` varchar(15) NOT NULL,
  `mtel` varchar(15) NOT NULL,
  `email` varchar(200) NOT NULL,
  `rang` varchar(2) NOT NULL,
  `opmerkingen` text NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=4 ;

CREATE TABLE `rooster` (
  `id` int(100) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `werknemerID` int(100) NOT NULL,
  `week` int(2) NOT NULL,
  `jaar` year(4) NOT NULL,
  `maandagStart` time DEFAULT NULL,
  `maandagEind` time DEFAULT NULL,
  `dinsdagStart` time DEFAULT NULL,
  `dinsdagEind` time DEFAULT NULL,
  `woensdagStart` time DEFAULT NULL,
  `woensdagEind` time DEFAULT NULL,
  `donderdagStart` time DEFAULT NULL,
  `donderdagEind` time DEFAULT NULL,
  `vrijdagStart` time DEFAULT NULL,
  `vrijdagEind` time DEFAULT NULL,
  `zaterdagStart` time DEFAULT NULL,
  `zaterdagEind` time DEFAULT NULL,
  `zondagStart` time DEFAULT NULL,
  `zondagEind` time DEFAULT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=6 ;


En de rijen zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
INSERT INTO `rooster` (`id`, `werknemerID`, `week`, `jaar`, `maandagStart`, `maandagEind`, `dinsdagStart`, `dinsdagEind`, `woensdagStart`, `woensdagEind`, `donderdagStart`, `donderdagEind`, `vrijdagStart`, `vrijdagEind`, `zaterdagStart`, `zaterdagEind`, `zondagStart`, `zondagEind`) VALUES
(1, 1, 44, 2010, NULL, NULL, '18:30:00', '21:00:00', '18:00:00', '21:00:00', NULL, NULL, '16:00:00', '21:00:00', '17:50:00', '21:00:00', NULL, NULL),
(5, 2, 44, 2010, '18:00:00', '21:00:00', '17:50:00', '21:00:00', NULL, NULL, '15:00:00', '21:00:00', '18:00:00', '21:00:00', NULL, NULL, NULL, NULL);
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 02:09:04
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/11/2010 15:47:33
Quote Anchor link
Is het niet handig om eerst maar eens te gaan normaliseren.
Veldnamen moet je niet af laten hangen van een aantal.
 
Dick oo

dick oo

07/11/2010 16:15:59
Quote Anchor link
hoe bedoel je?

kan ik niet met de huidige situatie sorteren op rang?
 
Martijn B

Martijn B

07/11/2010 19:52:21
Quote Anchor link
En als je nu de leden tabel eens uit je query haalt.

Je geeft in je query geeft verbinding aan tussen de twee tabellen.
 
Dick oo

dick oo

08/11/2010 01:12:55
Quote Anchor link
Ja dan komen er idd 2 uit
Maar het gaat erom dat ik ze op rang sorteren..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.