MYSQL rekenen, bedrag per rij aftrekken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wil Brouwers

Wil Brouwers

16/07/2015 18:59:48
Quote Anchor link
Wat ik niet voor elkaar krijg is om een standaard bedrag per rij af te trekken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
"SELECT ROUND(SUM(bedrag),2) AS totaal FROM AAIdeal WHERE status = 'paid'";


Het totale bedrag van de kolom 'bedrag' word op de juiste manier bij elkaar opgeteld. Echter zit in de kolom 'bedrag' er 55 eurocent aan transactiekosten bij die ik niet mee wil berekenen. Een transactie van 10 euro word bijgeschreven als 10,55 omdat dat hetgene is wat is betaald. Maar bij het totaalbedrag wil ik die 55 cent per transactie niet mee tellen.

Hoe verwerk ik dit in mijn mysql query want tot op heden lukt mij dit niet en krijg ik dit niet gevonden via google of op deze site.
Gewijzigd op 16/07/2015 19:00:39 door Wil Brouwers
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:56:30
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

16/07/2015 19:28:50
Quote Anchor link
Gewoon in een berekening:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT ROUND(SUM(bedrag-0.55), 2) AS totaal FROM AAIdeal WHERE status = 'paid'

Ik zou overigens wel de transactiekosten in een aparte kolom opslaan, stel dat je wilt later een ander bedrag wilt .....
 
Wil Brouwers

Wil Brouwers

16/07/2015 19:39:16
Quote Anchor link
Dat had ik inderdaad nog niet geprobeerd.

Het apart opslaan is inderdaad makkelijker. Alleen staat er al informatie in de database maar die kan ik wel omzetten met een query.

Dank voor je antwoord
 
Eddy E

Eddy E

16/07/2015 20:12:12
Quote Anchor link
Dat is inderdaad 1 query, iets als:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
UPDATE AAideal
SET transactiekosten = 0.55, bedrag = (bedrag - 0.55)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.