MySQL resultaat oneindig in tabel verwerken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mark moes

mark moes

10/02/2009 11:53:00
Quote Anchor link
Hoi!
Ik wil graag de resultaten van mijn mysql tabel verwerken in een 'html' tabel. Dit is heel simpel natuurlijk, gewoon
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<tabel><tr><td> . $row['naam'] . </td></tr></tabel>';
?>


Nou wil ik graag elke rij ($row['naam]') die bestaat apart in een html-rij geechoed wordt. Alleen niet zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
echo '<tabel><tr>';
echo'<td> . $row['naam'] . </td>';
echo'<td> . $row['naam'] . </td>';
echo'etc...';
echo'</tr></tabel>';
?>


maar dat de html rij wordt geechoed naar gelang het aantal rijen dat de mysql database bevat. Deze moeten automatisch aangemaakt worden, ik kan dit niet handmatig invoeren.

Ter uitleg: ik wil dit gebruiken voor een menu, maar dan moet die dus zelf die namen er uit halen, en een mooi knopje van maken.

Als er meer info nodig is: roept u maar!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mark moes
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 21:56:51
 
Peter

peter

10/02/2009 12:24:00
Quote Anchor link
heb dit niet gestest:

je zult eerst je query moeten doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?PHP
$query_namen
= "SELECT naam FROM namen";
$result_namen = mysql_query($query_namen) or die(mysql_error());
$rows_namen   = mysql_num_rows($result_namen);

if ($rows_namen > 0)
{

  $array_namen = mysql_fetch_assoc($result_namen);
  echo "<tabel><tr>";
  for($a=0; $a < $rows_namen; $a++)
  {

     echo "<td>". $array_namen['naam'] ."</td>";
  }

  echo "</tr></table>";
}

else
{
  echo "niks gevonden";
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door peter
 
Mark moes

mark moes

10/02/2009 13:12:00
Quote Anchor link
Bedankt voor je snelle reactie alvast!

Ik heb het even getest, maar het werkt nog niet. Het resultaat is alle rijen met dezelfde inhoud. Wel worden er nu net zo veel rijen aangemaakt als id's! Dus dat is al een begin.

Elke rij moet dus een rij uit mysql halen.

Nogmaals bedankt, ik hoop op nog een spoedige reactie!
 
Rolf

Rolf

10/02/2009 13:17:00
Quote Anchor link
Kan het dan niet met een while loop?
Voorbeeld

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
while($record = mysql_fetch_object($resultaat))
    {

        echo "<td>". $array_namen['naam'] ."</td>";
    }

?>

Dan blijft ie doorgaan tot alle namen een aparte rij hebben.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rolf
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

10/02/2009 13:23:00
Quote Anchor link
mark moes
vergeet die reactie van peter maar....

gebruik zo als rolf zegt en while of en foreach
 
Mark moes

mark moes

10/02/2009 13:30:00
Quote Anchor link
oke, laatste edit, en wegens oplossing het vorige maar verwijderd.
Deze code heb ik nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$sql
= "SELECT titel,id FROM $titel ORDER BY titel";
    $result = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
        $rows = mysql_num_rows($result);

    if ($rows >= 1)
    {

             //begin lijst
             echo '<ul>';
         while($row_result = mysql_fetch_assoc($result))
         {

              //lijst item
               ?>

<li><a href="?id=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row_result['id'];?>
">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row_result['titel']; ?>
</a></li>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
        }
            //afsluiten lijst
            echo '</ul>';
    }

    else
    {
        echo 'Geen gegevens beschikbaar';
    }

?>

En het werkt... Waarom ik dit niet eerder had weet ik niet, t is super simpel eigenlijk.

Ja, ik weet het: er staat een hopeloze <a> in. Tenminste, dat is mijn mening, liever doe ik dit alles in een echo, dan is het tenminste netjes. Ik kreeg alleen deze even niet voor elkaar, blijft een foutmelding geven.
Heeft iemand nog een optie? Hoor het graag.

Verder bedankt voor de help, t werkt eerst weer...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door mark moes
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.