Mysql rij nummer weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tristan

Tristan

03/01/2009 21:06:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb dit script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
$host
= "localhost";           // hier vul je je host in
$username = "";          // hier vul je je username in
$password = "";          // hier vul je je password in
$database = "";        // hier vul je de database naam in

mysql_connect($host,$username,$password);    
mysql_select_db($database);

$que="SELECT * FROM producten ORDER BY verkocht DESC LIMIT 5";
$sql=mysql_query($que) or die (mysql_error());


while ($obj=mysql_fetch_object($sql)) {

    $productnr = $obj->productnr;
    $naam = $obj->naam;
    
echo "<a href=index.php?act=viewdetails&id=$productnr>$naam</a>";
}

?>

Maar nu wil ik de links nummeren van 1 tot 5 (html tag "li" werkte niet).
Hoe doe ik dit?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 06:54:15
 
Rens nvt

Rens nvt

03/01/2009 21:35:00
Quote Anchor link
HTML tag "li" werkt inderdaad niet... <li> is een list item, dan heb je nog wel een list nodig. Een genummerde list is volgens mij zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<ol>
  <li>Item</li>
  <li>Volgende item</li>
</ol>


Je zou ook in PHP een tellertje mee kunnen laten lopen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$teller
= 1;
while (.....)
{

  echo $teller;
  $teller ++;
}

?>
 
Tristan

Tristan

03/01/2009 21:44:00
Quote Anchor link
Je tellertje werkte bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.