mysql select na een mysql insert

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Teun Hesseling

Teun Hesseling

12/03/2012 14:17:17
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php $query = mysql_query('INSERT INTO boeking(voornaam,achternaam,straat,huisnummer,woonplaats,postcode,telefoon,mobiel,email,aankomst,vertrek,personen,bericht,mailbev)VALUES("'.mysql_real_escape_string($_POST['voornaam']).'","'.mysql_real_escape_string($_POST['achternaam']).'","'.mysql_real_escape_string($_POST['straat']).'","'.mysql_real_escape_string($_POST['huisnummer']).'","'.mysql_real_escape_string($_POST['woonplaats']).'","'.mysql_real_escape_string($_POST['postcode']).'","'.mysql_real_escape_string($_POST['telefoon']).'","'.mysql_real_escape_string($mobiel).'","'.mysql_real_escape_string($_POST['email']).'","'.mysql_real_escape_string($_POST['aankomst']).'","'.mysql_real_escape_string($_POST['vertrek']).'","'.mysql_real_escape_string($_POST['personen']).'","'.mysql_real_escape_string($bericht).'","'.$bev.'")');
                                                                                                    if($query === true){
                                                                                                        $mailid = mysql_query('SELECT * FROM boeking WHERE voornaam = '.$_POST['voornaam'].' LIMIT 0,1');
                                                                                                        if($mailid === true){
                                                                                                            $id = mysql_fetch_assoc($mailid);
                                                                                                            echo $id['id'];
                                                                                                        }

                                                                                                        else{
                                                                                                            echo 'bla bla bla';                                                                                                        
                                                                                                        }

?>

Het is een beetje lange query die eerste, maar goed.

Die eerste query werkt prima, maar het gaat nu om die 2de.
Ik wil nadat de boeking in zijn tabel is gezet de id die er met AUTO_INCREMENT word aangemaakt ophalen. Alleen ik krijg dit niet voor elkaar en zit er ondertussen alweer een uur mee te prutsen. Waarschijnlijk is het een of andere domme fout, of gewoon weg niet mogelijk.
Gewijzigd op 12/03/2012 14:17:36 door Teun Hesseling
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:18:23
 
- SanThe -

- SanThe -

12/03/2012 14:27:08
Quote Anchor link
Waarom beveilig je niet alle velden?

if($query === true)
$query zal false of een #resource bevatten, maar nooit true.

Kijk eens naar mysql_insert_id().
Gewijzigd op 12/03/2012 14:28:01 door - SanThe -
 
Maichel van Roessel

Maichel van Roessel

12/03/2012 14:30:49
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
'SELECT * FROM boeking WHERE voornaam = '.$_POST['voornaam'].' LIMIT 0,1'


kan je beter als volgt doen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
"SELECT * FROM boeking WHERE voornaam = '".$_POST['voornaam']."' LIMIT 0,1"


Volgens mij krijg je een error van "kolom (voornaam) bestaat niet"?
Let op de dubbele en enkele quotes

Het is wel zo dat je niet perse een unieke waarde krijgt en dus meerdere rijen als de voornaam twee keer bestaat.
Het is beter als je twee of alle waardes checkt. Meer kans dat je de data krijgt die je wilt.
 
- SanThe -

- SanThe -

12/03/2012 14:34:24
Quote Anchor link
@Maichel: De hele SELECT is overbodig.
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

12/03/2012 14:38:45
Quote Anchor link
Ik had ze eerst ook wel goed staan maichel maar na een tijdje ga je dat soort dingen veranderen omdat je gewoon de fout niet kunt vinden.

Maar santhe dat was precies wat ik zocht, bedankt.
 
Maichel van Roessel

Maichel van Roessel

12/03/2012 15:40:00
Quote Anchor link
Oke, blij dat het toch is opgelost!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.