mysql server uitgevallen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

08/11/2006 14:49:00
Quote Anchor link
hoi
mijn mysql server is uitgevallen
weet iemand de comando om hem weer op te starten
hij draait onder linux
groetjes wesley
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 00:26:51
 
Bart van der veen

bart van der veen

08/11/2006 14:51:00
Quote Anchor link
apache herstarten
 
Martijn B

Martijn B

08/11/2006 14:54:00
Quote Anchor link
/etc/init.d/mysql.server start

Tenminste als je het mysql opstart script daar hebt staan.
 
Remco van Arkelen

Remco van Arkelen

08/11/2006 14:55:00
Quote Anchor link
Zoals Martijn zegt, en mogelijk het bestand mysqld (MySQL Daemon):

/etc/init.d/mysqld start
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

08/11/2006 14:56:00
Quote Anchor link
het is gekomen door het restarten van de server
zat een fout in apache en nu start mysql niet meer
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

08/11/2006 15:02:00
Quote Anchor link
er zit een fout in de mysql server
hij zegt startin mysql database server: mysqld.. failed.
please take a look at the syslog

moet moet ik nu doen
is gekomen door het restarten van de server zelf (linux)
 
Remco van Arkelen

Remco van Arkelen

08/11/2006 15:16:00
Quote Anchor link
wesley schreef op 08.11.2006 15:02:
please take a look at the syslog

moet moet ik nu doen


Je zegt het zelf al...wat staat er in je syslog?
Zie ook http://dev.mysql.com/doc/refman/4.1/en/starting-server.html

Heb je al geprobeert de server nogmaals te rebooten? Heb je nog voldoende schijfruimte?
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

08/11/2006 15:18:00
Quote Anchor link
ik heb de server gereboot en hij is net nieuw dus vol kan de niet zijn
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

08/11/2006 15:22:00
Quote Anchor link
de /var/run/mysqld/mysqld.sock is helemaal leeg dus valt niets te kijke
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stephan Sterrenberg
 
Remco van Arkelen

Remco van Arkelen

08/11/2006 15:23:00
Quote Anchor link
Dat een nieuwe server niet vol zou kunnen zitten is natuurlijk onzin. Heb je je logfiles al na gekeken? Wat voor distributie Linux gebruik je?
 
Remco van Arkelen

Remco van Arkelen

08/11/2006 15:28:00
Quote Anchor link
Als er geen proces draait zou dat waarschijnlijk kunnen. Wat voor rechten heeft die map / heeft de mysql-user daar schrijfrechten? Als de server start zou daar een mysql.pid o.i.d. moeten staan welke de socket naar de server voorstelt. Maar spit eerst je logfiles eens door, want daar zul je de nodige informatie uit kunnen putten!
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

08/11/2006 15:33:00
Quote Anchor link
ik gebruik ubuntu 5.10
in de logfiles staat niks is helemaal leeg
en schijfruimte heb ik genoeg
nog zeker 35 GB van 40
dus moet goed zijn
 
Remco van Arkelen

Remco van Arkelen

08/11/2006 15:51:00
Quote Anchor link
Logfiles zijn praktisch nooit leeg. Welke heb je bekeken? Heb je ook de syslog bekeken zoals mysql je zegt?
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

08/11/2006 15:53:00
Quote Anchor link
ja die in /var/run/mysqld/mysqld.sock bedoel je toch
die heb ik bekeken
was leeg
 
Remco van Arkelen

Remco van Arkelen

08/11/2006 16:24:00
Quote Anchor link
Logfiles vindt je onder /var/logs. Daar staat bijvoorbeeld ook /var/logs/syslog. Weet je iets van Linux-beheer af? Ik wil anders wel een kijkje nemen, maar dan moet je maar ff contact met me opnemen.
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

08/11/2006 16:49:00
Quote Anchor link
ik ben nog in opleiding
weet er niet zo veel van af nog
ik weet net genoeg om dat ding te beheeren met gebruiks maar storing oplossen gaat me nog net iets boven het hoofd
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

08/11/2006 16:51:00
Quote Anchor link
wat kan jij doen dan voor me
 
Paul K

Paul K

08/11/2006 17:05:00
Quote Anchor link
Zegt hij iets bij error_reporing(E_ALL) of niet?

Offtopic:
Er bestaat een edit knop, dan hoef je niet steeds dubbelposts te maken
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Paul K
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

08/11/2006 17:10:00
Quote Anchor link
waar moet dat staan ?
 
Remco van Arkelen

Remco van Arkelen

08/11/2006 17:10:00
Quote Anchor link
wesley schreef op 08.11.2006 16:51:
wat kan jij doen dan voor me


Ik beheer meerdere linuxservers waar best flinke websites / applicaties op draaien, heb er wat kaas van gegeten, met name Debian (waar Ubuntu op is gebaseerd). PM me maar bij interesse.
 
Paul K

Paul K

08/11/2006 17:13:00
Quote Anchor link
wesley schreef op 08.11.2006 17:10:
waar moet dat staan ?

Bovenaan je pagina:
error_reporting(E_ALL);
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.