mysql som of count gebuiken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lano heeren

Lano heeren

25/01/2021 16:11:33
Quote Anchor link
Wil graag de kills tellen per team, hoe kan ik dit doen in mysql?
database voorbeeld

Team - kills
1- 2
1 - 1
1 - 3
2 - 0
2 - 5
2 - 1
enz
resultaat team 1 = 6 kills


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$myteam = $mysqli->query("SELECT team, kills, count(kills) as aantal FROM demo where id_game ='002' order by team asc")
Gewijzigd op 25/01/2021 16:12:12 door Lano heeren
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 15:03:17
 
Ivo P

Ivo P

25/01/2021 16:26:16
Quote Anchor link
count is het Engelse woord voor tellen.
Sum het woord voor optellen.

Hier wil je OPtellen

dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT team, SUM(kills) as aantal
FROM demo
WHERE id_game = '002'
GROUP BY team
ORDER BY team ASC


Let erop, dat je GROUP BY opneemt en daarbij _alle_ kolommen vermeldt die niet een functie als count() of sum() zijn.

En je kunt uiteraard niet gelijktijdig alle kills optellen en dan ook "kills" in je select-deel van de query hebben staan
 
Lano heeren

Lano heeren

25/01/2021 18:57:23
Quote Anchor link
Dankje Ivo, kan voorlopig weer verder
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.