Mysql sorteren op 2 kolommen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gerard Nijboer

Gerard Nijboer

30/07/2009 17:10:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik dacht even creatief te zijn met de volgende query:

SELECT * FROM `nos_tickets` ORDER BY `new` DESC AND `timestamp` ASC

Maar dat blijkt dus niet te werken.
Ik wil namelijk dat alle tickets van van oud naar nieuw worden weergegeven, maar die met een nieuw bericht erin helemaal bovenaan komen, en ook weer op timestamp gesorteerd.
Ik moet dus eigenlijk op 2 kolommen sorteren, eerst op `new` en daarna op `timestamp`

Iemand een idee?
Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:01:23
 
Gerard Nijboer

Gerard Nijboer

30/07/2009 17:18:00
Quote Anchor link
Sorry!

Ik had al wat gevonden maar ik dacht dat dat niet werkte. Ik had echter een typfoutje gemaakt, de volgende query werkt precies zoals ik wil:

SELECT * FROM `nos_tickets` ORDER BY `new` DESC, `timestamp` ASC

[TOPIC CLOSED]
 
/home/joost

/home/joost

30/07/2009 17:21:00
Quote Anchor link
Geen backticks(`) gebruiken......
 
Gerard Nijboer

Gerard Nijboer

30/07/2009 17:31:00
Quote Anchor link
ik dacht juist wel... motivatie?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

30/07/2009 17:40:00
Quote Anchor link
Backtics zijn MySQL dialect en horen niet tot de SQL standaard.
 
Gerard Nijboer

Gerard Nijboer

30/07/2009 17:42:00
Quote Anchor link
Oké, dan ga ik mn script maar eens opzoeken...
Replace '`' with ''
:P

komt goed, bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.