mysql tabellen naar xml via php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dimi orla

dimi orla

16/04/2011 12:09:27
Quote Anchor link
Hoi idereen

Ik wil twee tabellen combineren in een xml met de volgende fomat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<Transaction>
    <reference>070410171953</reference> //tabel 1
    <customer>Tafel 8</customer> //tabel 1
    <TransactionLines>
        <product>Bier van het vat            </product> //tabel 2
    </TransactionLines>
    <TransactionLines>
        <product>Bier van het vat            </product> //tabel 2
    </TransactionLines>
    <TransactionLines>
        <product>Huiswijn wit glas           </product> //tabel 2
    </TransactionLines>
    <TransactionLines>
        <product>Psaronefri                  </product> //tabel 2
    </TransactionLines>
    <TransactionLines>
        <product>Suflaki                     </product> //tabel 2
    </TransactionLines>
</Transaction>


Deze code werkt maat ik moet de 30sec timeout op de server uitzetten, dat kan ik op mijn local maar niet op de online server.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
mysql_connect("localhost", "root", "" );
mysql_select_db("pos");

$sql1 = "SELECT reference, customer FROM receipts ";
$result1 = mysql_query($sql1) or die ( mysql_error() );

    $xml_output  = "<?xml version=\"1.0\" encoding=\"UTF-16\"?>\n";
    $xml_output .= "<Data>\n";
    while ($row1 = mysql_fetch_assoc($result1) )
        {

        $receiptsreference=$row1['reference'];
            $xml_output .= "<Transactions>\n";
            
                $xml_output .= "<reference>" . $row1['reference']. "</reference>";
                $xml_output .= "<customer>" . $row1['customer'] . "</customer>\n";
            
                $sql2 = "SELECT product FROM orders WHERE reference = $receiptsreference";
                $result2 = mysql_query($sql2) or die ( mysql_error() );
            
                    while ($row2 = mysql_fetch_assoc($result2) )
                    {

                    $xml_output .= "<TransactionLines>";
                    $xml_output .= "<product>" . $row2['product']. "</product>";
                    $xml_output .= "</TransactionLines>\n";
                    }

            $xml_output .= "</Transactions>\n";
        }

    $xml_output .= "</Data>";
$XMLFile = fopen("myxmlfile.xml", "w");
fwrite($XMLFile, $xml_output);
fclose($XMLFile);    
?>


Hoe kan ik de script beter, sneller maken zodat niet met de timeout error heb te maken?

Bij voorbaat dank Dimitris
Gewijzigd op 16/04/2011 12:17:28 door Dimi orla
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 15:45:27
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

16/04/2011 12:27:33
Quote Anchor link
1. Door de data zodanig op te halen dat je het afkunt met 1 query
2. Door niet het principe van "string plakken" te gebruiken
http://www.php.net/DOM
http://www.php.net/xmlwriter

3. Je te verdiepen in de mogelijkheden van mysql

maar dan nog zal je tegen de time out aan kunnen lopen
m.a.w. je moet dit niet laten lopen via de webserver
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.