mysql update

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

05/03/2007 21:55:00
Quote Anchor link
hey

ik ben bezig met mysql nu en moet de update hebben
maar ben ff vergeten hoe het ook weer moest
kan iemand me geheugen ff opfrissen
alvast bedankt
groetjes wesley
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 03:15:05
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/03/2007 21:59:00
Quote Anchor link
Bedoel je de syntax van een update query?

UPDATE tabelnaam
SET
veldnaam1 = 'een of andere string'
WHERE id = 1
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

05/03/2007 22:00:00
Quote Anchor link
die bedoel ik ja maar ben het ff helemaal kwijt :P
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/03/2007 22:01:00
Quote Anchor link
Nou, nu heb je hem weer ;-)
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

05/03/2007 22:06:00
Quote Anchor link
nou kom ik er nog niet uit:P
dit wil ik update.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
// (1) Deze functie maakt een verbinding  met My_SQL dataserver.
mysql_connect("localhost", "root", "") or
     die ("could not connect to database");
// (2) Deze functie selecteert de administratie database.
mysql_select_db("hostingsite") or
     die("could not select database");
// (3) Dit is de tekst van een query naart de deelnemers tabel
$query = ("select * from users where Username='$user'");
// (4) Deze functie voert de query uit
// Het resultaat van de query vind je in container $resultaat

$resultaat= mysql_query($query) or
        die ( mysql_error( ) );
      while ($row = mysql_fetch_array($resultaat, MYSQL_ASSOC))
      {

   // Zolang er nog velden zijn in $row
   {
     // Print gegevens van het volgende veld
         print  "<table border cellpading=2>
              <tr><th align=left>Username</th><td><input value=\"$row[Username]\" name=\"Username\" type=\"text\" id=\"username\" size=\"25\" maxlength=\"25\"></td></tr>
              <tr><th align=left>Email</th><td><input value=\"$row[Emailadres]\" name=\"Email\" type=\"text\" id=\"email\" size=\"25\" maxlength=\"100\"></td></tr>"
;
   }
}

// Print einde van tabel
print "</table>";
?>
 
Toine vd P

Toine vd P

05/03/2007 22:08:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_query("UPDATE users SET username = '".$user."'");
?>

gebruik kleine letters voor je veldnamen en/of databasenamen (!)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/03/2007 22:10:00
Quote Anchor link
Maar dat is geen UPDATE query die je daar uitvoert. Dat is een SELECT query.
 
Toine vd P

Toine vd P

05/03/2007 22:13:00
Quote Anchor link
@wesley: "je wilt die tabel waar je net gegevens uithaalt in die code toch bewerken?"
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

05/03/2007 22:14:00
Quote Anchor link
ja ik heb alleen de php code gekopieert hier heen
ik was van plan om zeg maar op submit te drukken en dat het script daarna de wijzigingen opslaat in mysql

sorry als ik lastig ben hoor
ben pas een beginnen dus weet nog niet zoveel
heb het wel geleert op school maar ben het haast weer vergeten
zoveel gebruik ik het ook niet
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stephan Sterrenberg
 
Toine vd P

Toine vd P

05/03/2007 22:18:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
if (isset($_POST['Emailadres']))
  {

  extract($_POST);
  mysql_query("UPDATE users SET Username = '".$Username."' AND Emailadres = '".$Emailadres."' WHERE gebr_id = ".$id);
echo "ok!";
  }

?>

<form action="#" method="post" name="bewerk_form">
<?php
// (1) Deze functie maakt een verbinding  met My_SQL dataserver.
mysql_connect("localhost", "root", "") or
     die ("could not connect to database");
// (2) Deze functie selecteert de administratie database.
mysql_select_db("hostingsite") or
     die("could not select database");
// (3) Dit is de tekst van een query naart de deelnemers tabel
$query = ("select * from users where Username='$user'");
// (4) Deze functie voert de query uit
// Het resultaat van de query vind je in container $resultaat

$resultaat= mysql_query($query) or
        die ( mysql_error( ) );
      while ($row = mysql_fetch_array($resultaat, MYSQL_ASSOC))
      {

   // Zolang er nog velden zijn in $row
   {
     // Print gegevens van het volgende veld
         print  "<table border cellpading=2>
              <tr><th align=left>Username</th><td><input value=\"$row['Username']\" name=\"Username\" type=\"text\" id=\"username\" size=\"25\" maxlength=\"25\"></td></tr>
              <tr><th align=left>Email</th><td><input value=\"$row['Emailadres']\" name=\"Email\" type=\"text\" id=\"email\" size=\"25\" maxlength=\"100\</td></tr>"
;
   }
}

// Print einde van tabel
print "</table>";
?>
"><input type="hidden" name="id" value="<? echo $row['gebr_id']; ?>" /><input type="submit" value="opslaan" />
</form>


klopt niet helemaal maar U get the point

Graag in het vervolg bij code, [code] [/code] tags gebruiken. [/modedit]
Gewijzigd op 04/10/2010 13:30:44 door Bas IJzelendoorn
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

05/03/2007 22:26:00
Quote Anchor link
hij werkt voor geen meter
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
// (1) Deze functie maakt een verbinding  met My_SQL dataserver.

mysql_connect("localhost", "root", "20081987") or

     die ("could not connect to database");

 

// (2) Deze functie selecteert de administratie database.

mysql_select_db("hostingsite") or

     die("could not select database");
if (isset($_POST['Username']))
  {

  extract($_POST);
  mysql_query("UPDATE users SET Username = '".$Username."' AND Emailadres = '".$Emailadres."' WHERE gebr_id = ".$id);
echo "ok!";
  }

?>

wat doe ik fout
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stephan Sterrenberg
 
Toine vd P

Toine vd P

05/03/2007 22:31:00
Quote Anchor link
@wesley: Het ID wat in die hidden input type staat moet je natuurlijk wel aanpassen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
// (1) Deze functie maakt een verbinding  met My_SQL dataserver.

$verbinding = mysql_connect("localhost", "root", "20081987") or die ("could not connect to database");

mysql_select_db("hostingsite",$verbinding) or

     die("could not select database");

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

05/03/2007 22:31:00
Quote Anchor link
UPDATE ..... SET veld1 = 'a', veld2 = 'b' WHERE .....
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

05/03/2007 22:34:00
Quote Anchor link
ik heb nu dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<table width="455" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" background="image/longmenu.gif" height="34">
        <tr>
          <td><b>Change profile</b></td></tr></table><p>
          <form action="updateprofile.php" method="post">
<?php

 

// (1) Deze functie maakt een verbinding  met My_SQL dataserver.

mysql_connect("localhost", "root", "") or

     die ("could not connect to database");

 

// (2) Deze functie selecteert de administratie database.

mysql_select_db("hostingsite") or

     die("could not select database");

 

// (3) Dit is de tekst van een query naart de deelnemers tabel

$query = ("select * from users where Username='$user'");

 

// (4) Deze functie voert de query uit

// Het resultaat van de query vind je in container $resultaat


$resultaat= mysql_query($query) or

        die ( mysql_error( ) );

      while ($row = mysql_fetch_array($resultaat, MYSQL_ASSOC))

      {


 

   // Zolang er nog velden zijn in $row

   {

     // Print gegevens van het volgende veld

         print  "<table border=0 cellpading=2>

              <tr><th align=left>Username</th><td><input value=\"$row[Username]\" name=\"Username\" type=\"text\" id=\"username\" size=\"25\" maxlength=\"25\"></td></tr>
              <tr><th align=left>Email</th><td><input value=\"$row[Emailadres]\" name=\"Email\" type=\"text\" id=\"email\" size=\"25\" maxlength=\"100\"></td></tr>"
;

   }


}


 

// Print einde van tabel

print "</table>";

 

?>

<input type="hidden" name="id" value="">
<? echo $row['Username']; ?>
<input type="submit" value="Change" id="change"><input type="reset" value="Reset" id="reset"></form>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
// (1) Deze functie maakt een verbinding  met My_SQL dataserver.

mysql_connect("localhost", "root", "") or

     die ("could not connect to database");

 

// (2) Deze functie selecteert de administratie database.

mysql_select_db("hostingsite") or

     die("could not select database");
if (isset($_POST['Username']))
  {

  extract($_POST);
  mysql_query("UPDATE users SET Username = '".$Username."' AND Emailadres = '".$Emailadres."' WHERE gebr_id = ".$id);
echo "ok!";
  }

?>
 
K i p

K i p

05/03/2007 22:39:00
Quote Anchor link
Ik zou het zo doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
<?php
    // (1) Deze functie maakt een verbinding  met My_SQL dataserver.
    mysql_connect ( 'localhost' , 'root' , '' ) or
         die ( 'could not connect to database' );
    // (2) Deze functie selecteert de administratie database.
    mysql_select_db( 'hostingsite' ) or
         die ( 'could not select database' );
    // (3) Dit is de tekst van een query naart de deelnemers tabel
    $sql = "
        SELECT
            Username,
            Emailadres
        FROM
            users
        WHERE
            Username = '"
. mysql_real_escape_string ( $user ) . "'
        LIMIT
            1
    "
; #Waar haal je de variabele $user vandaan? Dit vroeg ik me af, en daarom haal ik er die functie over heen, voor de veiligheid. Ook heb ik LIMIT 1 erbij gezet, omdat ik denk dat je maar 1 rij wilt ophalen
    
    // (4) Deze functie voert de query uit
    // Het resultaat van de query vind je in container $resultaat

    $resultaat= mysql_query ( $sql );
    #or die ( mysql_error( ) );  <- deze regel heb ik even gecomment, dit kan beter
    
    #We controleren nu namelijk met een if() of de query is geslaagd

    if ( $resultaat === false )
    {

        ?>

        <fieldset>
            <legend>De query ging mis!</legend>
            <h2>Fout:</h2>
            <p><?php trigger_error ( mysql_error () ); ?></p>
            <h2>De gebruikte SQL:</h2>
            <p><pre><?php echo $sql; ?></pre></p>
        </fieldset>
        <?php
    }
    else
    {
        #De query is geslaagd, maar hebben we ook resultaten?
        if ( mysql_num_rows ( $resultaat ) > 0 )
        {

            #Een while loop is nu niet (meer) nodig, omdat er LIMIT 1 in de SQL staat
                #while ($row = mysql_fetch_array($resultaat, MYSQL_ASSOC))
                #{
                #// Zolang er nog velden zijn in $row
                #{
            #Dit vervangen we door de volgende regel:

            $row = mysql_fetch_assoc ( $resultaat );
            // Print gegevens van het volgende veld
            ?>

            <!-- Misschien een <form> tag openen? Of heb je die al? -->
            <form action="verwerk.php" method="post">
                <table border cellpading=2> <!-- wat doet 'border' in de tag? -->
                    <tr>
                        <th align="left">
                            Username
                        </th>
                        <td>
                            <input value="<?php echo $row['Username']; ?>" name="Username" type="text" id="username" size="25" maxlength="25" />
                        </td>
                    </tr>
                    <tr>
                        <th align="left">
                            Email
                        </th>
                        <td>
                            <input value="<?php echo $row['Emailadres']; ?>" name="Email" type="text" id="email" size="25" maxlength="100" />
                        </td>
                    </tr>
                    <!-- Een submit knopje is ook altijd leuk :-P -->
                    <tr>
                        <th align="left">
                            &nbsp;
                        </th>
                        <td>
                            <input value="Doe iets geks!" type="submit" id="submit" size="25" />
                        </td>
                    </tr>
                    <!-- Misschien de <table> tag afsluiten? Of doe je dat al? -->
                </table>
            </form>
            <?php
                #} <-- einde oude while (), nu weggecomment
            }
            else
            {
                #De gebruiker is niet gevonden
                ?>

                <h1>De gebruiker is niet gevonden!</h1>
                <?php
            }
        }
    }

    // Print einde van tabel
    #print "</table>"; <-- Ah, hier had je dus het einde van de tabel :-)

?>
En dan verwerk.php zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
<?php
    if ( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' )
    {

        $error = false;
        if ( empty ( ( isset ( $_POST['Email'] ) ) ? trim ( $_POST['Email'] ) : '' ) )
        {

            #Emailadres is niet ingevuld
            ?>

            Het email-adres is niet ingevuld!
            <?php
            $error
= true;
        }

        if ( empty ( ( isset ( $_POST['Username'] ) ) ? trim ( $_POST['Username'] ) : '' ) )
        {

            #Username is niet ingevuld
            ?>

            De username is niet ingevuld!
            <?php
            $error
= true;
        }

        if ( $error === false )
        {

            $sql = "
                UPDATE
                    users
                SET
                    Username = '"
. mysql_real_escape_string ( trim ( $_POST['Username'] ) ) . "'
                AND
                    Emailadres = '"
. mysql_real_escape_string ( trim ( $_POST['Email'] ) ) . "'
                WHERE
                    gebr_id = "
. $id . "
                ;
            "
; #Je moet zelf nog even aan $id komen ;-)
            
            if ( !$res = mysql_query ( $sql ) )
            {

                ?>

                Query ging mis.  <br />
                Fout: <?php trigger_error ( mysql_error () ); ?> <br />
                Query: <br />
                <pre><?php echo $sql; ?></pre>
                <?php
            }
            else
            {
                ?>

                Query geslaagd
                <?php
            }
        }
    }

    else
    {
        ?>

        Je hoort hier alleen te komen als je iets hebt gepost ;-)
        <?php
    }
?>
 
Toine vd P

Toine vd P

05/03/2007 22:39:00
Quote Anchor link
?><!-- ----------------------- IN DIE VALUE MOET HET ID VAN DIE PERSOON KOMEN EN ALS
JE ELKE USER WIL KUNNE WIJZIGEN MOET JE DE KNOP BINNEN JE WHILE ZETTe ---------------- --->
<input type="hidden" name="id" value="">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $row['Username']; ?>
 
- SanThe -

- SanThe -

05/03/2007 22:42:00
Quote Anchor link
Leer het scripten een beetje fatsoenlijk aan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
print  "<table border=0 cellpading=2>
              <tr><th align=left>Username</th><td><input value=\"$row[Username]\" name=................"
;

// Gebruik echo en gebruik enkele quotes dan hoef je de dubbele html-quotes niet te escapen.
// Haal $vars buiten de quotes.
// Gebruik bij array's enkele quotes.


echo '<table border="0" cellpading="2">
          <tr><th align="left">Username</th>
            <td><input value="'
. $row['Username'] . '" name=..................';
?>

Edit: Tag vergeten.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

05/03/2007 22:49:00
Quote Anchor link
nu snap ik er helemaal niks meer van
 
Toine vd P

Toine vd P

05/03/2007 23:01:00
Quote Anchor link
en dan $rij['gebruikernummer'] vervangen met de ID/sleutel van je tabel

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
if (isset($_POST['gebruiker']))
    {

    //--- alle gebruikers upadten
    $teller = 0;
    while (isset($gebruiker[$teller]))
        {

        $kwerie = "UPDATE users SET Username = '".$gebruiker[$teller]."', Emailadres = '".$email[$teller]."' WHERE id = ".$id[$teller]);
        $teller++;
        echo "<br>".$kwerie;
        // hier dan ook de mysql_query
        }
    }

?>

<html>
<head>
<title>Pagina test</title>
</head>
<body>
<b>Change profile</b><br />
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
    $verbinding
= mysql_connect("localhost","root","WAAACCHHTTOWOOROD");
    mysql_select_db("hostingsite",$verbinding);
    $resultaat= mysql_query("SELECT * FROM users WHERE Username = '".$user."'");
    if (mysql_num_rows($resultaat) >= 1)
        {

        echo "<form action=\"updateprofile.php\" method=\"post\">\r\n";
        while ($rij = mysql_fetch_array($resultaat, MYSQL_ASSOC))
            {

            echo "        <br>User: ".$rij['gebruikernummer']."\r\n";
            echo "        <br>Username <input value=\"".$rij['Username']."\" name=\"gebruiker[]\" type=\"text\" id=\"username\" size=\"25\" maxlength=\"25\">\r\n";
            echo "        <br>Email <input value=\"".$row['Emailadres']."\" name=\"email[]\" type=\"text\" id=\"email\" size=\"25\" maxlength=\"100\">\r\n";
            echo "        <input value=\"".$rij['gebruikernummer']."\" name=\"id[]\" type=\"hidden\"\r\n";
            echo "        <hr><br>\r\n";
            }

        echo "        <input type=\"submit\" value=\"Opslaan\" id=\"change\">\r\n";
        echo "    </form>\r\n";
        }

    else
        {
        echo "    Nog geen gebruiker!\r\n";
        }

    ?>

</body>
</html>
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

05/03/2007 23:04:00
Quote Anchor link
ik vind het ingewikkelt worden hoor
snap het echt niet meer
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

04/10/2010 11:48:22
Quote Anchor link
ik zit dit een beetje door te lezen , maar word er niet veel wijzer van, ik heb ongeveer het zelfde probleem als stephan, ik heb 19 resultaten, maar zodra ik op mijn opslaan knop druk, en ik de $_POST['name'] opvraag en die in een while loop gooi dan krijg ik alleen het laaste resultaat 19 keer weer gegeven. terwijl ik op de pagina ervoor ze allemaal netjes te zien krijg.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.