MySQL waarde via $_GET functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Joren

Joren

03/04/2009 10:30:00
Quote Anchor link
Ik wist niet goed hoe ik het moet omschrijven ; en mijn probleem omschrijven is even moeilijk. Hieronder het stuk script :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$coaster = $_GET['coaster'];
$query = mysql_query("SELECT * FROM gebruikers WHERE id='".$_SESSION['user_id']."'");
$result = mysql_fetch_array($query);
echo $coaster;
echo $result['$coaster'];


Ik zou dus uit mijn MySQL de waarde van $coaster willen hebben...
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 11:48:35
 
Frank -

Frank -

03/04/2009 10:37:00
Quote Anchor link
Voeg nog een vergelijking toe aan de WHERE en klaar ben je.

Hoewel, 80% van de code ontbreekt, beveiliging en foutafhandeling schitteren door afwezigheid. Of is SQL injection en ander hackwerk soms gewenste functionaliteit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
  kolom
FROM
  tabelnaam
WHERE
  id = 1
AND
  x = 'y';
 
Kees Schepers

kees Schepers

03/04/2009 10:38:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT coaster FROM gebruikers


Bedoel je dat?

Of

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = 'SELECT "'.mysql_real_escape_string($_GET['coaster']).'" AS `coaster` FROM gebruikers WHERE id = '.(int)$_SESSION['user_id'];


Of ik begrijp het hele probleem niet :p
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door kees Schepers
 
Johan

johan

03/04/2009 10:43:00
Quote Anchor link
Doe is voor de grab print_r();
print "<p><pre>".print_r($result, true)."</pre>";
Wat krijg je dan ?
Ps heb je een colom $coaster
Ik wist niet dat dat kon
 
Joren

Joren

03/04/2009 10:53:00
Quote Anchor link
Wow! Bedankt voor jullie snelle reacties !
@pgFrank : Dit is niet het volledige script ; het is namelijk een ledensysteem
Op dit systeem bouw ik momenteel iets uit:
Ik heb een kolom BobExpress met waarde Ja. Ik zou graag hebben dat ik dit kan weergeven op de site.
Het is voor een soort telsysteem.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
$coaster = $_GET['coaster'];
$query = mysql_query("SELECT * FROM gebruikers WHERE id='".$_SESSION['user_id']."'");
$result = mysql_fetch_array($query);
echo $coaster;


if ( $result['$coaster'] == "Ja") {
    echo "Iets";
} else {
        echo "Niets";
}

johan schreef op 03.04.2009 10:43:
Doe is voor de grab print_r();
print "<p><pre>".print_r($result, true)."</pre>";
Wat krijg je dan ?
Ps heb je een colom $coaster
Ik wist niet dat dat kon

Dan krijg ik dit :
Array
(
[0] => 1
[id] => 1
[1] => Joren
[naam] => Joren
[2] => 312f91285e048e09bb4aefef23627994
[wachtwoord] => 312f91285e048e09bb4aefef23627994
[3] => 1
[status] => 1
[4] => [email protected]
=> [email protected]
[5] => 1
[actief] => 1
[6] =>
[actcode] =>
[7] => 2009-04-03 09:48:25
[lastactive] => 2009-04-03 09:48:25
[8] => Ja
[BobExpress] => Ja
)
 
Johan

johan

03/04/2009 10:58:00
Quote Anchor link
echo $result['BobExpress'];

http://nl.php.net/manual/en/function.mysql-fetch-array.php
is een PRE om even door te lezen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door johan
 
Joren

Joren

03/04/2009 11:07:00
Quote Anchor link
johan schreef op 03.04.2009 10:58:
echo $result['BobExpress'];

http://nl.php.net/manual/en/function.mysql-fetch-array.php
is een PRE om even door te lezen

Dat is't probleem nu net : ik doorzoek telkens php ; maar begrijp niets van die " tutorials "....
 
Johan

johan

03/04/2009 11:17:00
Quote Anchor link
Joren schreef op 03.04.2009 11:07:
johan schreef op 03.04.2009 10:58:
echo $result['BobExpress'];

http://nl.php.net/manual/en/function.mysql-fetch-array.php
is een PRE om even door te lezen

Dat is't probleem nu net : ik doorzoek telkens php ; maar begrijp niets van die " tutorials "....


Hmmm begrijp jij niks van php.net
bol.com en een php boek bestellen
een goed boek om mee te beginnen vond ik " ZEND PHP 5 Certification study guide"
 
Joren

Joren

03/04/2009 11:35:00
Quote Anchor link
johan schreef op 03.04.2009 10:58:
echo $result['BobExpress'];

http://nl.php.net/manual/en/function.mysql-fetch-array.php
is een PRE om even door te lezen

Bedankt voor de tip :)

Oja ; zo heb ik het ook geprobeerd en lukte het wel , maar aangezien ik via ?coaster=... wil aanduiden WELKE waarde hij moet weergeven , moet het dus eigenlijk via echo $result['$coaster']; ...
 
Johan

johan

03/04/2009 11:40:00
Quote Anchor link
doe het is zonder de " ' "
duss zo $result[$coaster];
 
Joren

Joren

03/04/2009 11:42:00
Quote Anchor link
johan schreef op 03.04.2009 11:40:
doe het is zonder de " ' "
duss zo $result[$coaster];

Oooow :D Dat werkte ! Bedankt !
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.