mysqldump lijkt niet te worden herkent door windows 8

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

De Clercq Andy

De Clercq Andy

10/04/2014 11:14:21
Quote Anchor link
Hallo,
onderstaand mysql commando wordt niet uitgevoerd wanneer we hem aanspreken via php en dit op een wampserver op een windsows 8 pc.
Het commando zelf wil via de console wel lopen.
Heeft iemand enig idee wat er kan fout zijn?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
system('mysqldump  -user  --opt dvcheilighart | mysql --host="" --user="" --password="" -C dvcheilighart'));
?>
Gewijzigd op 10/04/2014 11:16:49 door De Clercq Andy
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 05:14:23
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/04/2014 11:31:41
Quote Anchor link
En als je het volledige pad naar mysqldump.exe in system() gebruikt?
 
Ivo P

Ivo P

10/04/2014 11:37:46
Quote Anchor link
en waarschijnlijk ook naar mysql.exe.

De user zou in het commando opgegeven zou bovendien create rechten moeten hebben op die database.

Persoonlijk hou ik niet zo van om dergelijke commando's redelijk blind uit te voeren.

Als mysqldump mislukt of iets oplevert wat niet de bedoeling was, dan sloop je mogelijk de database waarheen je de dump stuurt.

(tenminste: dat is toch wat je doet hier? dump op lokaal maken en dan sturen naar een database op een andere server?)
 
TJVB tvb

TJVB tvb

10/04/2014 12:18:43
Quote Anchor link
Staat je error reporting aan?

De return waarde van system is de laatste regel van het commando, misschien zie je daarmee wat meer.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

echo system('commando');

?>
 
De Clercq Andy

De Clercq Andy

10/04/2014 12:21:50
Quote Anchor link
Hallo,
bedankt voor de snelle reacties.
Van de gevaren zijn we ons bewust en dat is inderdaad wat we doen, onze verantwoordelijke past de website eerst okaal aan en dan eens hij op punt staat "dumpt" hij dit naar onze webserver. Vroeger werkte dit perfect maar nu na de installatie van windows 8 niet meer.
Met meegeven pad bedoel je waarschijnlijk een dergelijk iets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$command
='c:\wamp\mysqldump.exe -h192.168.254.199 -ukarel -p --opt dvcheilighart | mysql --host="" --user="" --password="" -C dvcheilighart';
?>

Maar dat geeft zelfde probleem, werkt wel via de console op een andere pc maar niet via php.
Ook dit commando opslaan in een .bat en dan aanroepen via windows 8 (dit was een plan b) lukt niet.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

10/04/2014 12:25:11
Quote Anchor link
Wat krijg je als je dit bovenaan je script zet? (en een echo van die system doet zoals ik hiervoor aangaf)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
?>
 
Chris PHP

Chris PHP

10/04/2014 12:33:17
Quote Anchor link
Kan zijn dat je UAC (User Account Control) in de weg zit, of dat je dit commando met elevated privilages moet runnen (uitvoeren als administrator).
 
Ivo P

Ivo P

10/04/2014 13:10:42
Quote Anchor link
en als je ook bij | mysql het path opneemt?

"mysql" is namelijk ook gewoon een .exe die gevonden moet worden
 
De Clercq Andy

De Clercq Andy

10/04/2014 16:30:39
Quote Anchor link
Hallo,
zoals hogerop gevraagd heb ik de foutafhandeling terug aan gezet en het geheel in een echo opdracht gezet en alles werkt prima.
Iedereen hartelijk dank voor de snelle en goede hulp!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.