MySQLi Collation

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

13/12/2015 17:47:31
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb even een kort vraagje..
Moet de MySQLi verbinding collatie hetzelfde zijn als de collatie van een tabel/tabelkolom?

Dus is toegestaan dat de MySQLi verbinding collatie utf8_general_ci is en de tabel/tabelkolom utf8_unicode_ci is?

Heeft het consequenties?
Zoals dat er rare tekens komen ofzo?

Ik kwam hierachter toen ik dit deed (nadat ik set_charset gebruikte):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
print_r($db->get_charset());


En dit mijn resultaat is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
stdClass Object
(
    [charset] => utf8
    [collation] => utf8_general_ci
    [dir] =>
    [min_length] => 1
    [max_length] => 3
    [number] => 33
    [state] => 1
    [comment] => UTF-8 Unicode
)


Alvast bedankt!
Gewijzigd op 13/12/2015 17:50:12 door Marthijn Buijs
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:27:26
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/12/2015 18:55:56
Quote Anchor link
Wat zijn character encoderingen?

en later in dezelfde thread

Collation is niet hetzelfde als character encoding!

Edit: het bovenstaande zal een default collation zijn, voor als een database/tabel/kolom collation niet gedefinieerd is en/of je geen expliciete COLLATE operatie doet waarbij je voorschrijft hoe je dan wel tekst vergelijkt/sorteert. Tenzij je met hele specifieke dingen bezig bent waarbij vergelijkingen en sorteringen heel nauw komen speelt dit waarschijnlijk niet snel een rol. Ik zou nu niet direct van defaults afwijken tenzij je op dit moment direct tegen problemen aanloopt.

If it ain't broke...
Gewijzigd op 13/12/2015 19:00:30 door Thomas van den Heuvel
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

13/12/2015 19:41:42
Quote Anchor link
Dus als ik het goed berijp hoef ik me niet druk te maken als ik overal utf-8 heb?

Quote:
Tenzij je met hele specifieke dingen bezig bent waarbij vergelijkingen en sorteringen heel nauw komen speelt dit waarschijnlijk niet snel een rol.


Hoe bedoel je specifieke dingen?
Characters vergelijken/sorteringen die 2 of meer bytes bevatten (zogenaamde multibyte characters) ?
Gewijzigd op 13/12/2015 20:56:20 door Marthijn Buijs
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/12/2015 21:25:29
Quote Anchor link
Quote:
Dus als ik het goed berijp hoef ik me niet druk te maken als ik overal utf-8 heb?

Indien je in MySQL enkel utf8-encoderingen gebruikt, en vervolgens ook utf8-collations dan lijkt mij dat goed, als je dat bedoelt.
Quote:
Hoe bedoel je specifieke dingen?
Characters vergelijken/sorteringen die 2 of meer bytes bevatten (zogenaamde multibyte characters) ?

Sorteerregels in specifieke talen, zoals Duits en ook andere (weet zo gauw niet welke). Waarbij bepaalde karakters niet noodzakelijkerwijs "onze" natuurlijke (alfabetische) volgorde / karaktermatching zou volgen.

Zoals ik al eerder zei, zolang die niet direct voor problemen zorgt hoef je toch ook niets te veranderen (Dat bedoelde ik met If it ain't broke, don't (try to) fix it).

Het enige wat je in principe hoeft in te stellen bij het opstellen van een tabel is de character encoding volgens mij (correct me if I'm wrong) ik denk dat MySQL zelf wel zo intelligent is dat 'ie geen latin1 collation pakt bij een utf8 tabel... En anders bekijk je dit met een SHOW CREATE TABLE statement.

EDIT: daarnaast kun je in je query zelf ook schuiven met case-sensitiviteit. Zo kun je een case-sensitive collated kolom case-insensitive vergelijken (of andersom) door in je query gebruik te maken van COLLATE.

Het enige wat je in principe hoeft in te stellen bij het maken van je database connectie is je character encoding (middels een _set_charset() functie). Als je dan toch utf8-tabellen gebruikt zou 'utf8' als character encoding wel een logische keuze zijn (of een utf8-variant die meer "multibytes" ondersteunt), daarnaast zou je document ook UTF-8 moeten zijn zodat alles in de pas loopt en er niets vertaald hoeft te worden van character encoding A naar character encoding B (waar je dan ook rekening mee zou moeten houden in je _set_charset() aanroep).

That is all. Als de bovenstaande vuistregels niet afdoende zijn zul je moeten kijken wat er aan de hand is, anders lijkt mij dit genoeg.

EDIT: en om (nogmaals) terug te komen op je oorspronkelijke vraag: als een tabel/kolom een specifieke collation heeft ingesteld, dan heeft deze naar alles waarschijnlijkheid ook prioriteit op een bovengelegen collation, waarbij de default collation je default "fallback" is met de laagste prioriteit.
Gewijzigd op 13/12/2015 21:29:59 door Thomas van den Heuvel
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/12/2015 08:38:12
Quote Anchor link
De collatie is niet alleen belangrijk voor sorteren, maar ook voor selecteren: voorbeelden van beide voor het Duits.

Voor het Nederlands geldt dat ook. Stel dat iemand zoekt op een, moet de WHERE … LIKE '%een%' dan uitsluitend een of ook één vinden? De functionele logica van je applicatie bepaalt dus wat de beste collatie is voor bepaalde query's.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.