MySQLi Collation

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

13/12/2015 17:47:31
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb even een kort vraagje..
Moet de MySQLi verbinding collatie hetzelfde zijn als de collatie van een tabel/tabelkolom?

Dus is toegestaan dat de MySQLi verbinding collatie utf8_general_ci is en de tabel/tabelkolom utf8_unicode_ci is?

Heeft het consequenties?
Zoals dat er rare tekens komen ofzo?

Ik kwam hierachter toen ik dit deed (nadat ik set_charset gebruikte):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
print_r($db->get_charset());


En dit mijn resultaat is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
stdClass Object
(
    [charset] => utf8
    [collation] => utf8_general_ci
    [dir] =>
    [min_length] => 1
    [max_length] => 3
    [number] => 33
    [state] => 1
    [comment] => UTF-8 Unicode
)


Alvast bedankt!
Gewijzigd op 13/12/2015 17:50:12 door Marthijn Buijs
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:47:55
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/12/2015 18:55:56
Quote Anchor link
Wat zijn character encoderingen?

en later in dezelfde thread

Collation is niet hetzelfde als character encoding!

Edit: het bovenstaande zal een default collation zijn, voor als een database/tabel/kolom collation niet gedefinieerd is en/of je geen expliciete COLLATE operatie doet waarbij je voorschrijft hoe je dan wel tekst vergelijkt/sorteert. Tenzij je met hele specifieke dingen bezig bent waarbij vergelijkingen en sorteringen heel nauw komen speelt dit waarschijnlijk niet snel een rol. Ik zou nu niet direct van defaults afwijken tenzij je op dit moment direct tegen problemen aanloopt.

If it ain't broke...
Gewijzigd op 13/12/2015 19:00:30 door Thomas van den Heuvel
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

13/12/2015 19:41:42
Quote Anchor link
Dus als ik het goed berijp hoef ik me niet druk te maken als ik overal utf-8 heb?

Quote:
Tenzij je met hele specifieke dingen bezig bent waarbij vergelijkingen en sorteringen heel nauw komen speelt dit waarschijnlijk niet snel een rol.


Hoe bedoel je specifieke dingen?
Characters vergelijken/sorteringen die 2 of meer bytes bevatten (zogenaamde multibyte characters) ?
Gewijzigd op 13/12/2015 20:56:20 door Marthijn Buijs
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/12/2015 21:25:29
Quote Anchor link
Quote:
Dus als ik het goed berijp hoef ik me niet druk te maken als ik overal utf-8 heb?

Indien je in MySQL enkel utf8-encoderingen gebruikt, en vervolgens ook utf8-collations dan lijkt mij dat goed, als je dat bedoelt.
Quote:
Hoe bedoel je specifieke dingen?
Characters vergelijken/sorteringen die 2 of meer bytes bevatten (zogenaamde multibyte characters) ?

Sorteerregels in specifieke talen, zoals Duits en ook andere (weet zo gauw niet welke). Waarbij bepaalde karakters niet noodzakelijkerwijs "onze" natuurlijke (alfabetische) volgorde / karaktermatching zou volgen.

Zoals ik al eerder zei, zolang die niet direct voor problemen zorgt hoef je toch ook niets te veranderen (Dat bedoelde ik met If it ain't broke, don't (try to) fix it).

Het enige wat je in principe hoeft in te stellen bij het opstellen van een tabel is de character encoding volgens mij (correct me if I'm wrong) ik denk dat MySQL zelf wel zo intelligent is dat 'ie geen latin1 collation pakt bij een utf8 tabel... En anders bekijk je dit met een SHOW CREATE TABLE statement.

EDIT: daarnaast kun je in je query zelf ook schuiven met case-sensitiviteit. Zo kun je een case-sensitive collated kolom case-insensitive vergelijken (of andersom) door in je query gebruik te maken van COLLATE.

Het enige wat je in principe hoeft in te stellen bij het maken van je database connectie is je character encoding (middels een _set_charset() functie). Als je dan toch utf8-tabellen gebruikt zou 'utf8' als character encoding wel een logische keuze zijn (of een utf8-variant die meer "multibytes" ondersteunt), daarnaast zou je document ook UTF-8 moeten zijn zodat alles in de pas loopt en er niets vertaald hoeft te worden van character encoding A naar character encoding B (waar je dan ook rekening mee zou moeten houden in je _set_charset() aanroep).

That is all. Als de bovenstaande vuistregels niet afdoende zijn zul je moeten kijken wat er aan de hand is, anders lijkt mij dit genoeg.

EDIT: en om (nogmaals) terug te komen op je oorspronkelijke vraag: als een tabel/kolom een specifieke collation heeft ingesteld, dan heeft deze naar alles waarschijnlijkheid ook prioriteit op een bovengelegen collation, waarbij de default collation je default "fallback" is met de laagste prioriteit.
Gewijzigd op 13/12/2015 21:29:59 door Thomas van den Heuvel
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/12/2015 08:38:12
Quote Anchor link
De collatie is niet alleen belangrijk voor sorteren, maar ook voor selecteren: voorbeelden van beide voor het Duits.

Voor het Nederlands geldt dat ook. Stel dat iemand zoekt op een, moet de WHERE … LIKE '%een%' dan uitsluitend een of ook één vinden? De functionele logica van je applicatie bepaalt dus wat de beste collatie is voor bepaalde query's.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.