MySQLi Collation

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

13/12/2015 17:47:31
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb even een kort vraagje..
Moet de MySQLi verbinding collatie hetzelfde zijn als de collatie van een tabel/tabelkolom?

Dus is toegestaan dat de MySQLi verbinding collatie utf8_general_ci is en de tabel/tabelkolom utf8_unicode_ci is?

Heeft het consequenties?
Zoals dat er rare tekens komen ofzo?

Ik kwam hierachter toen ik dit deed (nadat ik set_charset gebruikte):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
print_r($db->get_charset());


En dit mijn resultaat is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
stdClass Object
(
    [charset] => utf8
    [collation] => utf8_general_ci
    [dir] =>
    [min_length] => 1
    [max_length] => 3
    [number] => 33
    [state] => 1
    [comment] => UTF-8 Unicode
)


Alvast bedankt!
Gewijzigd op 13/12/2015 17:50:12 door Marthijn Buijs
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 17:47:34
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/12/2015 18:55:56
Quote Anchor link
Wat zijn character encoderingen?

en later in dezelfde thread

Collation is niet hetzelfde als character encoding!

Edit: het bovenstaande zal een default collation zijn, voor als een database/tabel/kolom collation niet gedefinieerd is en/of je geen expliciete COLLATE operatie doet waarbij je voorschrijft hoe je dan wel tekst vergelijkt/sorteert. Tenzij je met hele specifieke dingen bezig bent waarbij vergelijkingen en sorteringen heel nauw komen speelt dit waarschijnlijk niet snel een rol. Ik zou nu niet direct van defaults afwijken tenzij je op dit moment direct tegen problemen aanloopt.

If it ain't broke...
Gewijzigd op 13/12/2015 19:00:30 door Thomas van den Heuvel
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

13/12/2015 19:41:42
Quote Anchor link
Dus als ik het goed berijp hoef ik me niet druk te maken als ik overal utf-8 heb?

Quote:
Tenzij je met hele specifieke dingen bezig bent waarbij vergelijkingen en sorteringen heel nauw komen speelt dit waarschijnlijk niet snel een rol.


Hoe bedoel je specifieke dingen?
Characters vergelijken/sorteringen die 2 of meer bytes bevatten (zogenaamde multibyte characters) ?
Gewijzigd op 13/12/2015 20:56:20 door Marthijn Buijs
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/12/2015 21:25:29
Quote Anchor link
Quote:
Dus als ik het goed berijp hoef ik me niet druk te maken als ik overal utf-8 heb?

Indien je in MySQL enkel utf8-encoderingen gebruikt, en vervolgens ook utf8-collations dan lijkt mij dat goed, als je dat bedoelt.
Quote:
Hoe bedoel je specifieke dingen?
Characters vergelijken/sorteringen die 2 of meer bytes bevatten (zogenaamde multibyte characters) ?

Sorteerregels in specifieke talen, zoals Duits en ook andere (weet zo gauw niet welke). Waarbij bepaalde karakters niet noodzakelijkerwijs "onze" natuurlijke (alfabetische) volgorde / karaktermatching zou volgen.

Zoals ik al eerder zei, zolang die niet direct voor problemen zorgt hoef je toch ook niets te veranderen (Dat bedoelde ik met If it ain't broke, don't (try to) fix it).

Het enige wat je in principe hoeft in te stellen bij het opstellen van een tabel is de character encoding volgens mij (correct me if I'm wrong) ik denk dat MySQL zelf wel zo intelligent is dat 'ie geen latin1 collation pakt bij een utf8 tabel... En anders bekijk je dit met een SHOW CREATE TABLE statement.

EDIT: daarnaast kun je in je query zelf ook schuiven met case-sensitiviteit. Zo kun je een case-sensitive collated kolom case-insensitive vergelijken (of andersom) door in je query gebruik te maken van COLLATE.

Het enige wat je in principe hoeft in te stellen bij het maken van je database connectie is je character encoding (middels een _set_charset() functie). Als je dan toch utf8-tabellen gebruikt zou 'utf8' als character encoding wel een logische keuze zijn (of een utf8-variant die meer "multibytes" ondersteunt), daarnaast zou je document ook UTF-8 moeten zijn zodat alles in de pas loopt en er niets vertaald hoeft te worden van character encoding A naar character encoding B (waar je dan ook rekening mee zou moeten houden in je _set_charset() aanroep).

That is all. Als de bovenstaande vuistregels niet afdoende zijn zul je moeten kijken wat er aan de hand is, anders lijkt mij dit genoeg.

EDIT: en om (nogmaals) terug te komen op je oorspronkelijke vraag: als een tabel/kolom een specifieke collation heeft ingesteld, dan heeft deze naar alles waarschijnlijkheid ook prioriteit op een bovengelegen collation, waarbij de default collation je default "fallback" is met de laagste prioriteit.
Gewijzigd op 13/12/2015 21:29:59 door Thomas van den Heuvel
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/12/2015 08:38:12
Quote Anchor link
De collatie is niet alleen belangrijk voor sorteren, maar ook voor selecteren: voorbeelden van beide voor het Duits.

Voor het Nederlands geldt dat ook. Stel dat iemand zoekt op een, moet de WHERE … LIKE '%een%' dan uitsluitend een of ook één vinden? De functionele logica van je applicatie bepaalt dus wat de beste collatie is voor bepaalde query's.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.