MySQLi opstartproblemen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »
Christian Snijders

Christian Snijders

20/03/2020 16:29:15
Quote Anchor link
Beste forumleden,

Zelf probeer ik hetvolgende, ik heb deze mysqli query gemaakt:

$settingquery = mysqli_query($connect_mysql, "SELECT * FROM `usersettings` WHERE `user_id` = '".$user['id']."'");
$setting = mysqli_fetch_assoc($settingquery);

Nu wil ik eigenlijk niet steeds opnieuw dezelfde query maken om elke keer een andere info op te vragen.
Ik wil bijvoorbeeld in dat tabel de informatie van bijvoorbeeld setting_id de POB tonen, hoe kan ik dit het beste doen zonder de volgende query:

$settingquery = mysqli_query($connect_mysql, "SELECT * FROM `usersettings` WHERE `user_id` = '".$user['id']."' AND `setting_id` = 'POB'");
$setting = mysqli_fetch_assoc($settingquery);

Alvast bedankt voor de hulp
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 17:15:16
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2020 16:34:35
Quote Anchor link
Als ik zo zie haal je nu alle usersettings van één persoon op in een array in $settings.
Dus dan kan je alles van die persoon al ophalen, zodat je die per setting kan benaderen:

$setting['use_tracker']
$setting['refresh_newspage_automatically']
etc....
Gewijzigd op 20/03/2020 16:34:53 door - Ariën -
 
Christian Snijders

Christian Snijders

20/03/2020 16:39:00
Quote Anchor link
** quoteknip **
Ik haal het van een persoon op maar:
er zijn voor die persoon meerdere rijen.

Bijvoorbeeld een rij met: POB en BDAY

Hetgeen wat ik wil bereiken is, met één query meerdere rij value's ophalen bijvoorbeeld:

Hier de POB: $settings['setting_id'] = POB = Vlissingen (staat in table)
Hier de BDAY: $settings['setting_id'] = 'BDAY' = datum (staat in table)

Beiden dus losse rijen

Edit:
Het is niet nodig om het voorgaande bericht integraal te quoten.
Gewijzigd op 20/03/2020 16:53:33 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2020 16:52:47
Quote Anchor link
Het zijn toch losse records, met de settings en de UserID?
Dan zijn we er toch al? het is niet dat elke aanroep een nieuwe query aanmaakt.
 
Christian Snijders

Christian Snijders

20/03/2020 16:54:08
Quote Anchor link
** quoteknip **

Dan moet ik toch bij elke row de query opnieuw uitvoeren bijvoorbeeld:

$settingquery = mysqli_query($connect_mysql, "SELECT * FROM `usersettings` WHERE `user_id` = '".$user['id']."' AND `setting_id` = 'POB'");
$setting = mysqli_fetch_assoc($settingquery);

Of is er nog een snellere manier?
Elke setting type is een aparte regel trouwens
Gewijzigd op 20/03/2020 16:57:45 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2020 16:59:27
Quote Anchor link
Waarom wil je de query opnieuw uitvoeren?
Je slaat de hele array met *alle* settings van de gebruiker op in $settings. Of is die lijst echt gruwelijk groot met vele honderden records?
Gewijzigd op 20/03/2020 16:59:47 door - Ariën -
 
Christian Snijders

Christian Snijders

20/03/2020 17:02:50
Quote Anchor link
** quoteknip **

Elke setting is één row dus je hebt voor alle gebruikers een database waar per setting één aparte regel is, ik wil per aparte regel werken dus als ik de regel POB wil hebben moet ik dus op basis van id en setting_id de info uit die regel tonen, het is dus niet dat alle settings in één regel staan.

Ik zag eerder iets van $settings->POB->input1 maar weet niet hoe dat precies werkt
Gewijzigd op 20/03/2020 17:04:55 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2020 17:06:55
Quote Anchor link
Als elke setting één row is, dan is het probleem toch opgelost? Dat laat ik ook in mijn oplossing zien...
Gooi $setting anders eens door print_r() en zie wat er in zit.

En graag niet steeds het voorgaande bericht volledig quoten a.u.b. want dat is nergens voor nodig. ;-)
Gewijzigd op 20/03/2020 17:07:38 door - Ariën -
 
Christian Snijders

Christian Snijders

20/03/2020 17:08:36
Quote Anchor link
Dat betekent dus dat ik bij elke ophaling van de setting één query dien uit te voeren?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2020 17:09:50
Quote Anchor link
Neen, je haalt ze allemaal in één keer op.
Dat is toch niet erg....

..of gaat het om vele honderden?
Gewijzigd op 20/03/2020 17:11:08 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/03/2020 17:12:42
Quote Anchor link
Als je alle settings voor één user wilt ophalen dan moet dat stukje AND `setting_id` = 'POB' er natuurlijk uitgelaten worden.

Het probleem waar je waarschijnlijk tegen aanloopt is dat je dan een lusje moet maken waarmee je alle records inleest in een array of een class.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
// default settings
$settings = [
    'POB' => 0,
    'BDAY' => 1
];

// run query
$result = mysqli_query($connect_mysql, "SELECT * FROM usersettings WHERE user_id=" . $user['id']);
if($result === false) {
    throw new Exception(mysql_error($connect_mysql));
    exit;
}


// overschrijf settings
while($row = mysqli_fetch_assoc($result)) {
    $settings[$row['setting_id']] = $row['setting_value']; // IK WEET NIET WELKE KOLOMNAMEN JE HEBT DUS VERANDER settings_value naar een bestaande kolomnaam.
}

// voor deze test laat even het resultaat zien
echo '<pre>' . print_r($settings, true) . '</pre>';

// normaal gebruik
if($settings['POB'] == 0) {
    // doe iets
}
?>
 
Christian Snijders

Christian Snijders

20/03/2020 17:13:16
Quote Anchor link
Zie phpmyadmin dit bedoelde ik Ariën ;-)

Toevoeging op 20/03/2020 17:16:42:

@frank zie: De afbeelding
Gewijzigd op 20/03/2020 17:13:43 door Christian Snijders
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2020 17:19:22
Quote Anchor link
@Frank: Scherp!

Ik zie het, je hebt meerdere velden.
En dan vraag ik mij af waarom je genummerde velden hebt?
Wat als je straks 7 velden hebt? Ga je dan je hele structuur aanpassen?

Mijn advies: Werk in de lengte, en niet in de breedtte. Dus maak gewoon extra rijen per setting en value aan.
Dan hoef je ook niet zo lastig te doen en kan je onbeperkt uitbreiden.
Gewijzigd op 20/03/2020 17:35:25 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/03/2020 17:38:15
Quote Anchor link
En wat is de reden voor value1 tm 5?
 
Christian Snijders

Christian Snijders

20/03/2020 20:35:12
Quote Anchor link
@Frank dat is om meer informatie te vergaren zoals extra instellingen, dus per setting kan ik extra info toevoegen zoals bijvoorbeeld een taal.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2020 20:38:05
Quote Anchor link
Waarom dan in aparte genummerde velden? Een setting is toch een setting, en dus een aparte row.
Dit oogt zeker niet genormaliseerd.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

20/03/2020 21:07:06
Quote Anchor link
Ik zou configuratie simpel houden, dus gewone key-value paren.

Als je hier toch een bepaalde hierarchie in wil maken dan zou je dat misschien nog in de naamgeving kunnen doen, bijvoorbeeld birth.place, birth.date et cetera. Maar dit zijn dan meer profielgegevens dan "instellingen" (settings) van een gebruiker, en die stop je dan in aparte kolommen van een profieltabel ofzo, in plaats van in een apart record.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.