MySQLi opstartproblemen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »
Christian Snijders

Christian Snijders

20/03/2020 16:29:15
Quote Anchor link
Beste forumleden,

Zelf probeer ik hetvolgende, ik heb deze mysqli query gemaakt:

$settingquery = mysqli_query($connect_mysql, "SELECT * FROM `usersettings` WHERE `user_id` = '".$user['id']."'");
$setting = mysqli_fetch_assoc($settingquery);

Nu wil ik eigenlijk niet steeds opnieuw dezelfde query maken om elke keer een andere info op te vragen.
Ik wil bijvoorbeeld in dat tabel de informatie van bijvoorbeeld setting_id de POB tonen, hoe kan ik dit het beste doen zonder de volgende query:

$settingquery = mysqli_query($connect_mysql, "SELECT * FROM `usersettings` WHERE `user_id` = '".$user['id']."' AND `setting_id` = 'POB'");
$setting = mysqli_fetch_assoc($settingquery);

Alvast bedankt voor de hulp
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 16:58:15
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2020 16:34:35
Quote Anchor link
Als ik zo zie haal je nu alle usersettings van één persoon op in een array in $settings.
Dus dan kan je alles van die persoon al ophalen, zodat je die per setting kan benaderen:

$setting['use_tracker']
$setting['refresh_newspage_automatically']
etc....
Gewijzigd op 20/03/2020 16:34:53 door - Ariën -
 
Christian Snijders

Christian Snijders

20/03/2020 16:39:00
Quote Anchor link
** quoteknip **
Ik haal het van een persoon op maar:
er zijn voor die persoon meerdere rijen.

Bijvoorbeeld een rij met: POB en BDAY

Hetgeen wat ik wil bereiken is, met één query meerdere rij value's ophalen bijvoorbeeld:

Hier de POB: $settings['setting_id'] = POB = Vlissingen (staat in table)
Hier de BDAY: $settings['setting_id'] = 'BDAY' = datum (staat in table)

Beiden dus losse rijen

Edit:
Het is niet nodig om het voorgaande bericht integraal te quoten.
Gewijzigd op 20/03/2020 16:53:33 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2020 16:52:47
Quote Anchor link
Het zijn toch losse records, met de settings en de UserID?
Dan zijn we er toch al? het is niet dat elke aanroep een nieuwe query aanmaakt.
 
Christian Snijders

Christian Snijders

20/03/2020 16:54:08
Quote Anchor link
** quoteknip **

Dan moet ik toch bij elke row de query opnieuw uitvoeren bijvoorbeeld:

$settingquery = mysqli_query($connect_mysql, "SELECT * FROM `usersettings` WHERE `user_id` = '".$user['id']."' AND `setting_id` = 'POB'");
$setting = mysqli_fetch_assoc($settingquery);

Of is er nog een snellere manier?
Elke setting type is een aparte regel trouwens
Gewijzigd op 20/03/2020 16:57:45 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2020 16:59:27
Quote Anchor link
Waarom wil je de query opnieuw uitvoeren?
Je slaat de hele array met *alle* settings van de gebruiker op in $settings. Of is die lijst echt gruwelijk groot met vele honderden records?
Gewijzigd op 20/03/2020 16:59:47 door - Ariën -
 
Christian Snijders

Christian Snijders

20/03/2020 17:02:50
Quote Anchor link
** quoteknip **

Elke setting is één row dus je hebt voor alle gebruikers een database waar per setting één aparte regel is, ik wil per aparte regel werken dus als ik de regel POB wil hebben moet ik dus op basis van id en setting_id de info uit die regel tonen, het is dus niet dat alle settings in één regel staan.

Ik zag eerder iets van $settings->POB->input1 maar weet niet hoe dat precies werkt
Gewijzigd op 20/03/2020 17:04:55 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2020 17:06:55
Quote Anchor link
Als elke setting één row is, dan is het probleem toch opgelost? Dat laat ik ook in mijn oplossing zien...
Gooi $setting anders eens door print_r() en zie wat er in zit.

En graag niet steeds het voorgaande bericht volledig quoten a.u.b. want dat is nergens voor nodig. ;-)
Gewijzigd op 20/03/2020 17:07:38 door - Ariën -
 
Christian Snijders

Christian Snijders

20/03/2020 17:08:36
Quote Anchor link
Dat betekent dus dat ik bij elke ophaling van de setting één query dien uit te voeren?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2020 17:09:50
Quote Anchor link
Neen, je haalt ze allemaal in één keer op.
Dat is toch niet erg....

..of gaat het om vele honderden?
Gewijzigd op 20/03/2020 17:11:08 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/03/2020 17:12:42
Quote Anchor link
Als je alle settings voor één user wilt ophalen dan moet dat stukje AND `setting_id` = 'POB' er natuurlijk uitgelaten worden.

Het probleem waar je waarschijnlijk tegen aanloopt is dat je dan een lusje moet maken waarmee je alle records inleest in een array of een class.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
// default settings
$settings = [
    'POB' => 0,
    'BDAY' => 1
];

// run query
$result = mysqli_query($connect_mysql, "SELECT * FROM usersettings WHERE user_id=" . $user['id']);
if($result === false) {
    throw new Exception(mysql_error($connect_mysql));
    exit;
}


// overschrijf settings
while($row = mysqli_fetch_assoc($result)) {
    $settings[$row['setting_id']] = $row['setting_value']; // IK WEET NIET WELKE KOLOMNAMEN JE HEBT DUS VERANDER settings_value naar een bestaande kolomnaam.
}

// voor deze test laat even het resultaat zien
echo '<pre>' . print_r($settings, true) . '</pre>';

// normaal gebruik
if($settings['POB'] == 0) {
    // doe iets
}
?>
 
Christian Snijders

Christian Snijders

20/03/2020 17:13:16
Quote Anchor link
Zie phpmyadmin dit bedoelde ik Ariën ;-)

Toevoeging op 20/03/2020 17:16:42:

@frank zie: De afbeelding
Gewijzigd op 20/03/2020 17:13:43 door Christian Snijders
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2020 17:19:22
Quote Anchor link
@Frank: Scherp!

Ik zie het, je hebt meerdere velden.
En dan vraag ik mij af waarom je genummerde velden hebt?
Wat als je straks 7 velden hebt? Ga je dan je hele structuur aanpassen?

Mijn advies: Werk in de lengte, en niet in de breedtte. Dus maak gewoon extra rijen per setting en value aan.
Dan hoef je ook niet zo lastig te doen en kan je onbeperkt uitbreiden.
Gewijzigd op 20/03/2020 17:35:25 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/03/2020 17:38:15
Quote Anchor link
En wat is de reden voor value1 tm 5?
 
Christian Snijders

Christian Snijders

20/03/2020 20:35:12
Quote Anchor link
@Frank dat is om meer informatie te vergaren zoals extra instellingen, dus per setting kan ik extra info toevoegen zoals bijvoorbeeld een taal.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2020 20:38:05
Quote Anchor link
Waarom dan in aparte genummerde velden? Een setting is toch een setting, en dus een aparte row.
Dit oogt zeker niet genormaliseerd.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

20/03/2020 21:07:06
Quote Anchor link
Ik zou configuratie simpel houden, dus gewone key-value paren.

Als je hier toch een bepaalde hierarchie in wil maken dan zou je dat misschien nog in de naamgeving kunnen doen, bijvoorbeeld birth.place, birth.date et cetera. Maar dit zijn dan meer profielgegevens dan "instellingen" (settings) van een gebruiker, en die stop je dan in aparte kolommen van een profieltabel ofzo, in plaats van in een apart record.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.