MySQLI Vragen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

John De Zon

John De Zon

02/07/2014 18:36:53
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb aangewezen gekregen dat MySQL aan zijn laatste jaren bezig is daarom dacht ik. Ik stel de vragen waar ik nog niet uit ben.

Vroeger gebruikte ik deze:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query = mysql_query("SELECT * FROM `logins` WHERE `userName`='$userName' AND `password`='$password'");


Maar naar waar moet ik dit vervangen?

En deze:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if (mysql_num_rows($query)==true


Wat met dit?

En de laatste vraag:
Kan ik PHPMyAdmin nog gebruiker om tabellen aan te maken. Of is er hier ook iets nieuwers voor?


Ik hoop dat ik het hiermee eindelijk wat meer onder de knie kan krijgen.

Mvg,

Christophe
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 02:43:59
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/07/2014 18:45:40
Quote Anchor link
Het is alleen de functiebibliotheek die verandert, in de meeste gevallen voldoet het om er een 'i' achter de functie te zetten en op www.php.net te controleren of de parameters nog kloppen. Bij enkele mysqli-functies moet je ook een connectie-parameter meegeven.


De MySQL-database is en blijft zoals het is, dus PHPmyAdmin voldoet prima.
(hoewel het in mijn ogen wel belabberd werkt, maar dat terzijde)

Verder kan mysql_num_rows noch mysqli_num_rows geen TRUE returnen.
Gewijzigd op 02/07/2014 18:47:22 door - Ariën -
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

02/07/2014 18:48:42
Quote Anchor link
Mysql wordt/is vervangen door mysqli. Dat is je al verschillende malen verteld.
Alternatief voor mysqli is PDO.
Als je je voorgaande topics hebt gelezen en wat hebt gedaan met de reacties, dan had je
- Aar - op 29/06/2014 22:22:37:
Begin eerst maar eens hier:
http://phptuts.nl/view/41/
En als je hier goede ervaringen mee hebt opgedaan, ga dien hier verder:
http://phptuts.nl/view/26/

Of start een vacaturetopic, als je het zelf niet wilt bouwen.

gezien. Een verwijzing naar een tut over mysqli.

Lijkt me dus goed dat je zelf eens een poging gaat doen om het antwoord te vinden op je vraag.
Zo moeilijk is het echt niet (eventueel met Google 1e hit: http://php.net/manual/en/mysqli.query.php).
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

02/07/2014 19:13:09
Quote Anchor link
- Aar - op 02/07/2014 18:45:40:
De MySQL-database is en blijft zoals het is, dus PHPmyAdmin voldoet prima.
(hoewel het in mijn ogen wel belabberd werkt, maar dat terzijde)

Wat is jouw definitie van belabberd?
Ik vind het ook niet fijn om mee te werken, maar dat is meer omdat ik liever met dt apps werk.
- Aar - op 02/07/2014 18:45:40:
Verder kan mysql_num_rows noch mysqli_num_rows geen TRUE returnen.

Euh, in php is alles wat niet null of 0 is true (met ==)
 
John De Zon

John De Zon

02/07/2014 19:17:41
Quote Anchor link
Dit zou dan moeten werken (ja ik weet het er zitten nog foutjes in met foutafhandeling, enz.)
Het probleem is het wordt niet geïnsert in de database.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
function signup() {
    $userName = $_POST['userName'];
    $firstName = $_POST['firstName'];
    $lastName = $_POST['lastName'];
    $email = $_POST['email'];
    $day = $_POST['day'];
    $month = $_POST['month'];
    $year = $_POST['year'];
    $password = $_POST['password'];
    
    $query = "INSERT INTO 'logins' VALUES ('','$email','$password','','$userName','$firstName','$lastName','$day','$month','$year')" or die(mysqli_error);
    
    $errors = array();
    
    if (empty($userName)) {
        $errors[] = 'Je gebruikersnaam moet volledig.';
    }
    
    if (empty($firstName)) {
        $errors[] = 'Je voornaam moet volledig zijn.';
    }
    
    if (empty($lastName)) {
        $errors[] = 'Je achternaam moet volledig zijn.';
    }
    
    if (empty($email)) {
        $errors[] = 'Je email moet volledig zijn.';
    }
    
    if (empty($day)) {
        $errors[] = 'Je moet een dag ingeven.';
    }
    
    if (empty($month)) {
        $errors[] = 'Je moet een maand ingeven.';
    }
    
    if (empty($year)) {
        $errors[] = 'Je moet een jaar ingeven.';
    }
    
    if (empty($password)) {
        $errors[] = 'Je wachtwoord moet volledig zijn.';
    }

    if (strlen($pass) > 20) {
        $errors[] = 'Je wachtwoord kan niet langer dan 20 tekens zijn.';
    }

    if ($errors==true) {
        foreach ($errors as $error) {
            echo $error.'<br />';
        }
    } else {
        if (mysqli_num_rows($query)==1) {
            echo 'Oooooeeeps! Er is iets fout gelopen bij de registratie waardoor je niet bent geregistreerd! Gebeurt dit meermaals neem dan contact op.';
        } else {
            echo 'Je bent Succesvol gerigistreerd! Je kan nu inloggen.';
        }
    }

}

function begroeting (){
    if ('6' <= date('H') && date('H') < '12') {
    echo "<h4>Goedemorgen, welkom op mijn website!</h4>";
}
    elseif (date('H') >= '12' && date('H') < '18') {
    echo "<h4>Goedemiddag, welkom op mijn website!</h4>";
}
    elseif(date('H') >= '18' && date('H') < '24') {
    echo "<h4>Goedeavond, welkom op mijn website!</h4>";
}
    elseif(date('H') >= '0' && date('H') < '6') {
    echo "<h4>Goedenacht, welkom op mijn website!</h4>";
}
}
Gewijzigd op 02/07/2014 19:19:20 door John De Zon
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/07/2014 19:18:31
Quote Anchor link
Data of structuren dumpen en importeren werkt niet geheel prettig in combinatie met encoding.

En over dat laatste, daar heb je gelijk in. Ik zou vergelijken met 1 voor de duidelijkheid.
 
John De Zon

John De Zon

02/07/2014 19:19:30
Quote Anchor link
Aangepast zo goed?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/07/2014 19:20:35
Quote Anchor link
Ja, maar ik blijf het zeer jammer vinden dat met de andere gegeven tips in de voorgaande topics niks gebeurd is. Ik ga maar niet meer vertellen welke dat zijn....
 
John De Zon

John De Zon

02/07/2014 19:21:44
Quote Anchor link
Ja, oke ik ga eraan werken! Eerst moet ik nog zeggen dat ik nog steeds geen gegevens in mijn database krijg!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/07/2014 19:22:40
Quote Anchor link
Tja... als je nou eens eerst begon met correcte foutafhandeling.
Gewijzigd op 02/07/2014 19:24:44 door - Ariën -
 
John De Zon

John De Zon

02/07/2014 19:23:11
Quote Anchor link
Oké
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/07/2014 19:24:32
Quote Anchor link
En los daarvan snap ik niet waarom je een INSERT-query koppelt aan je mysqli_num_rows?
heb je uberhaupt een idee waar die functie voor dient?
 
John De Zon

John De Zon

02/07/2014 19:25:21
Quote Anchor link
Dit heb ik leren maken door een tutorial waar ik op verder gebouwd heb

Toevoeging op 02/07/2014 19:25:44:

Aan wat zou ik het wel moeten koppelen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/07/2014 19:30:09
Quote Anchor link
mysqli_num_rows is alleen effectief in combinatie met een SELECT-query.
Het is handig als je wilt weten hoeveel records je hebt. Ook is het handig om bijv. te kijken of iemand al geregistreerd is met een mailadres/username etc. In dat geval moet je kijken of deze groter is dan 0.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

02/07/2014 19:30:11
Quote Anchor link
Niet, num_rows is voor SELECT query's
INSERT, DELETE en UPDATE query controleer je op true or false (met ===)
 
John De Zon

John De Zon

02/07/2014 19:30:51
Quote Anchor link
En wat is er dan voor INSERT query's?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

02/07/2014 19:32:08
Quote Anchor link
Btw, je doet eerst de insert voordat je op fouten in de post controleert
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/07/2014 19:34:39
Quote Anchor link
Wat wil je controleren aan je INSERT-query dan?
 
John De Zon

John De Zon

02/07/2014 19:36:14
Quote Anchor link
ofdat er fouten waren anders een registratie dat bedoelde ik met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
        if (mysqli_num_rows($query)==1) {
            echo 'Oooooeeeps! Er is iets fout gelopen bij de registratie waardoor je niet bent geregistreerd! Gebeurt dit meermaals neem dan contact op.';
        } else {
            echo 'Je bent Succesvol gerigistreerd! Je kan nu inloggen.';
        }
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/07/2014 19:37:31
Quote Anchor link
Dan moet je gewoon goede foutafhandeling toevoegen, op elke query trouwens... of het nou INSERT, UPDATE, SELECT of DELETE is.
Gewijzigd op 02/07/2014 19:37:43 door - Ariën -
 
John De Zon

John De Zon

02/07/2014 19:40:23
Quote Anchor link
De foutafhandeling daar snap ik nu niets van.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.