mysqli_fetch_assoc

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

18/05/2022 18:39:15
Anchor link
Ik loop weer tegen de volgende melding aan:

Warning: mysqli_fetch_assoc() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in C:\USB WebServer\root\Youtube9\toon.php on line 77

Die hadden we al een keer. Iemand die me deze functie kan uitleggen? (En mogelijke oplossingen heeft)
Code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php

include ('./connect.php');
if(isset($_POST['submit']))
{

    $username = $_POST['username'];
    $mobile = $_POST['mobile'];
    $image = $_FILES['file'];
    //echo $username;
    //echo "<br>";
    //echo $mobile;
    //echo "<br>";
    //print_r($image);


    $imagefilename=$image['name'];
    //print_r($imagefilename);
    //echo "<br>";

    $imagefileerror=$image['error'];
    //print_r($imagefileerror);
    //echo "<br>";

    $imagefiletemp=$image['tmp_name'];
    //print_r($imagefiletemp);
    //echo "<br>";


    $filaname_seperate=explode('.', $imagefilename);
    //print_r($filaname_seperate);
    $file_extension=strtolower(end($filaname_seperate));
    //print_r($file_extension);

    $extension=array('jpeg', 'jpg', 'png');
    if(in_array($file_extension,$extension))
    {

        $upload_image='images/'.$imagefilename;
        move_uploaded_file($imagefiletemp, $upload_image);
        $sql = "INSERT INTO `registration` (name, mobile, image) VALUES ('$username','$mobile', '$upload_image')";
       // $sql = "INSERT INTO MyGuests (firstname, lastname, email) VALUES ('John', 'Doe', '[email protected]')";
        $result=mysqli_query($con, $sql);
        if($result)
        {

            echo '<div class="alert alert-success" role="alert"><strong>Succesfully </strong>Data inserted succesfully</div>';
        }

        else
        {
            die(mysqli_error($con));
        }
        
    }

}

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
            <?php

            $sql
= "SELECT * FROM 'registration'";
            $result = mysqli_query($con, $sql);
            while($row = mysqli_fetch_assoc($result))
            {

                echo '
                <tr>
                <td>'
.$id.'</td>
                <td>'
.$name.'</td>
                <td>'
.$image.'</td>
            </tr>'
;
            }

            
           ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:05:44
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

18/05/2022 18:46:42
Anchor link
Hier staat hoe het moet :

https://www.php.net/manual/en/mysqli-result.fetch-assoc.php

Toevoeging op 18/05/2022 19:05:36:

Vermoedelijk is de query niet goed .

Haal de ‘’ rond registration eens weg.

En dan dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$result = mysqli_query( $con, $query );
echo '<pre>' . print_r( $result, true ) . '</pre>';
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 19:41:56
Anchor link
Waarom pas je de eerste keer netjes controle op je query toe (eerste blok, lijn 38), terwijl je in je tweede blok (lijn 4) dit niet doet?


De bedoeling is al volgt:

Controleer of de query fout is of anders uitgevoerd kan worden:
Indien dit false geeft: Geeft een error met echo mysqli_error($con)
Indien dit anders geen false geeft (een resource om precies te zijn), ga verder met je data ophalen, en ga aan de slag met mysqli_fetch_assoc(). Je kan eventueel nog eerst met mysqli_num_rows() kijken of het record bestaat.

Als je het op deze logische manier je queries opbouwt, dan kom je nooit voor opvolgende verrassingen te staan.
Gewijzigd op 18/05/2022 19:45:35 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

18/05/2022 19:44:20
Anchor link
Hallo na wat weggehaald te hebben krijg ik het volgende:

mysqli_result Object ( [current_field] => 0 [field_count] => 4 [lengths] => [num_rows] => 8 [type] => 0 )

De code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<?php

include ('./connect.php');
if(isset($_POST['submit']))
{

    $username = $_POST['username'];
    $mobile = $_POST['mobile'];
    $image = $_FILES['file'];
    //echo $username;
    //echo "<br>";
    //echo $mobile;
    //echo "<br>";
    //print_r($image);


    $imagefilename=$image['name'];
    //print_r($imagefilename);
    //echo "<br>";

    $imagefileerror=$image['error'];
    //print_r($imagefileerror);
    //echo "<br>";

    $imagefiletemp=$image['tmp_name'];
    //print_r($imagefiletemp);
    //echo "<br>";


    $filaname_seperate=explode('.', $imagefilename);
    //print_r($filaname_seperate);
    $file_extension=strtolower(end($filaname_seperate));
    //print_r($file_extension);

    $extension=array('jpeg', 'jpg', 'png');
    if(in_array($file_extension,$extension))
    {

        $upload_image='images/'.$imagefilename;
        move_uploaded_file($imagefiletemp, $upload_image);
        $sql = "INSERT INTO `registration` (name, mobile, image) VALUES ('$username','$mobile', '$upload_image')";
       // $sql = "INSERT INTO MyGuests (firstname, lastname, email) VALUES ('John', 'Doe', '[email protected]')";
        $result=mysqli_query($con, $sql);
        if($result)
        {

            echo '<div class="alert alert-success" role="alert"><strong>Succesfully </strong>Data inserted succesfully</div>';
        }

        else
        {
            die(mysqli_error($con));
        }
        
    }

}

?>

            <?php

            $sql
= 'SELECT * FROM registration ORDER BY ID DESC';
           // print_r($sql);
            $result = mysqli_query($con, $sql);
            print_r ($result);
            while($row = mysqli_fetch_assoc($result))
           /*  {
               echo '
                <tr>
                <td>'.$id.'</td>
                <td>'.$name.'</td>
                <td>'.$image.'</td>
            </tr>';
            }
            */

           ?>


Maar wat is de oplossing?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 19:45:59
Anchor link
Zie mijn bericht net boven je die je bericht kruisde. ;-)

Met het verwijderen van die quotes om je tabelnaam zal het denk ik wel moeten werken. Maar zorg gewoon voor goede logica die je systematisch toevoegt.
Gewijzigd op 18/05/2022 19:47:04 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

18/05/2022 20:46:37
Anchor link
Ik heb het bijna!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
<?php

include ('./connect.php');
if(isset($_POST['submit']))
{

    $username = $_POST['username'];
    $mobile = $_POST['mobile'];
    $image = $_FILES['file'];
    //echo $username;
    //echo "<br>";
    //echo $mobile;
    //echo "<br>";
    //print_r($image);


    $imagefilename=$image['name'];
    //print_r($imagefilename);
    //echo "<br>";

    $imagefileerror=$image['error'];
    //print_r($imagefileerror);
    //echo "<br>";

    $imagefiletemp=$image['tmp_name'];
    //print_r($imagefiletemp);
    //echo "<br>";


    $filaname_seperate=explode('.', $imagefilename);
    //print_r($filaname_seperate);
    $file_extension=strtolower(end($filaname_seperate));
    //print_r($file_extension);

    $extension=array('jpeg', 'jpg', 'png');
    if(in_array($file_extension,$extension))
    {

        $upload_image='images/'.$imagefilename;
        move_uploaded_file($imagefiletemp, $upload_image);
        $sql = "INSERT INTO `registration` (name, mobile, image) VALUES ('$username','$mobile', '$upload_image')";
       // $sql = "INSERT INTO MyGuests (firstname, lastname, email) VALUES ('John', 'Doe', '[email protected]')";
        $result=mysqli_query($con, $sql);
        if($result)
        {

            echo '<div class="alert alert-success" role="alert"><strong>Succesfully </strong>Data inserted succesfully</div>';
        }

        else
        {
            die(mysqli_error($con));
        }
        
    }

}

?>

    

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
    <title>Display Data</title>
    <link href="https://cdn.jsdelivr.net/npm/[email protected]/dist/css/bootstrap.min.css" rel="stylesheet">
<body>
   <h1 class = "text-center my-4">User Data</h1>
   <dic class= "container mt-5 flex justify-content-center"></dic>
        <center><table class="table table-bordered w-50">
        <thead>
        <tr>
            <th scope="col">sl no</th>
            <th scope="col">Username</th>
            <th scope="col">Image</th>
        </tr>
        </thead>
        <tbody>
            <?php

            $sql
= 'SELECT * FROM registration ORDER BY ID ASC';
           // print_r($sql);
           $result = mysqli_query( $con, $sql);
           //print_r($result);
            while($row = mysqli_fetch_assoc($result))

            {

            $id=$row['id'];
            $name=$row['name'];
            $image=$row['image'];

               echo '
                <tr>
                <td>'
.$id.'</td>
                <td>'
.$name.'</td>
                <td><img src='
.$image.'/></td>
            </tr>'
;
            }

            
           ?>


        </tbody>
        </table></center>
</body>
</html>


$result was niet goed! Daarvoor foutmeldingen. Echter hij toont mijn plaatjes nog steeds niet

Zie bijgaand:

https://ibb.co/3Wpx64W
https://ibb.co/bdq3tx0

Wat doe ik nog niet goed?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 20:55:12
Anchor link
Tja, als je nog steeds niet zoals 5 keer gezegd is controleert op je $result.

Anyway, check het pad naar de afbeelding eens .
Gewijzigd op 18/05/2022 20:56:20 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

18/05/2022 21:18:29
Anchor link
Als ik de code in de ontwikkelaarsmodus bekijk dan zie ik dat er een . aan het einde wordt toegevoegd? Moet die weg? en hoe doe je dat dan?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<tbody>
            
                <tr>
                <td>1</td>
                <td>ed</td>
                <td><img src=images/Arien.png/></td>
            </tr>
                <tr>
                <td>2</td>
                <td>ed</td>
                <td><img src=images/Arien.png/></td>
            </tr>
                <tr>
                <td>3</td>
                <td>ed</td>
                <td><img src=images/Arien5.png/></td>
            </tr>
                <tr>
                <td>4</td>
                <td>ed</td>
                <td><img src=images/Arien5.png/></td>
            </tr>
                <tr>
                <td>5</td>
                <td>ed</td>
                <td><img src=images/Arien5.png/></td>
            </tr>
                <tr>
                <td>6</td>
                <td>ed</td>
                <td><img src=images/Arien5.png/></td>
            </tr>
                <tr>
                <td>7</td>
                <td>ed</td>
                <td><img src=images/Arien5.png/></td>
            </tr>
                <tr>
                <td>8</td>
                <td>ED</td>
                <td><img src=images/Arien5.png/></td>
            </tr>


De code tot nu toe

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
<?php

include ('./connect.php');
if(isset($_POST['submit']))
{

    $username = $_POST['username'];
    $mobile = $_POST['mobile'];
    $image = $_FILES['file'];
    //echo $username;
    //echo "<br>";
    //echo $mobile;
    //echo "<br>";
    //print_r($image);


    $imagefilename=$image['name'];
    //print_r($imagefilename);
    //echo "<br>";

    $imagefileerror=$image['error'];
    //print_r($imagefileerror);
    //echo "<br>";

    $imagefiletemp=$image['tmp_name'];
    //print_r($imagefiletemp);
    //echo "<br>";


    $filaname_seperate=explode('.', $imagefilename);
    //print_r($filaname_seperate);
    $file_extension=strtolower(end($filaname_seperate));
    //print_r($file_extension);

    $extension=array('jpeg', 'jpg', 'png');
    if(in_array($file_extension,$extension))
    {

        $upload_image='images/'.$imagefilename;
        move_uploaded_file($imagefiletemp, $upload_image);
        $sql = "INSERT INTO `registration` (name, mobile, image) VALUES ('$username','$mobile', '$upload_image')";
       // $sql = "INSERT INTO MyGuests (firstname, lastname, email) VALUES ('John', 'Doe', '[email protected]')";
        $result=mysqli_query($con, $sql);
        if($result)
        {

            echo '<div class="alert alert-success" role="alert"><strong>Succesfully </strong>Data inserted succesfully</div>';
        }

        else
        {
            die(mysqli_error($con));
        }
        
    }

}

?>

    

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
    <title>Display Data</title>
    <link href="https://cdn.jsdelivr.net/npm/[email protected]/dist/css/bootstrap.min.css" rel="stylesheet">
<body>
   <h1 class = "text-center my-4">User Data</h1>
   <dic class= "container mt-5 flex justify-content-center"></dic>
        <center><table class="table table-bordered w-50">
        <thead>
        <tr>
            <th scope="col">sl no</th>
            <th scope="col">Username</th>
            <th scope="col">Image</th>
        </tr>
        </thead>
        <tbody>
            <?php

            $sql
= 'SELECT * FROM registration ORDER BY ID ASC';
           // print_r($sql);
           $result = mysqli_query( $con, $sql);
           //print_r($result);
            while($row = mysqli_fetch_assoc($result))

            {

            $id=$row['id'];
            $name=$row['name'];
            $image=$row['image'];

               echo '
                <tr>
                <td>'
.$id.'</td>
                <td>'
.$name.'</td>
                <td><img src='
.$image.'/></td>
            </tr>'
;
            }

            
           ?>


        </tbody>
        </table></center>
</body>
</html>


@ Arien is er ook een aparte code om de |HTML beter zichtbaar te krijgen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 21:24:19
Anchor link
Probeer dit eens.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="'.$image.'"/>
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

18/05/2022 21:31:28
Anchor link
Dat werkt!

Complete code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
<?php

include ('./connect.php');
if(isset($_POST['submit']))
{

    $username = $_POST['username'];
    $mobile = $_POST['mobile'];
    $image = $_FILES['file'];
    //echo $username;
    //echo "<br>";
    //echo $mobile;
    //echo "<br>";
    //print_r($image);


    $imagefilename=$image['name'];
    //print_r($imagefilename);
    //echo "<br>";

    $imagefileerror=$image['error'];
    //print_r($imagefileerror);
    //echo "<br>";

    $imagefiletemp=$image['tmp_name'];
    //print_r($imagefiletemp);
    //echo "<br>";


    $filaname_seperate=explode('.', $imagefilename);
    //print_r($filaname_seperate);
    $file_extension=strtolower(end($filaname_seperate));
    //print_r($file_extension);

    $extension=array('jpeg', 'jpg', 'png');
    if(in_array($file_extension,$extension))
    {

        $upload_image='images/'.$imagefilename;
        move_uploaded_file($imagefiletemp, $upload_image);
        $sql = "INSERT INTO `registration` (name, mobile, image) VALUES ('$username','$mobile', '$upload_image')";
       // $sql = "INSERT INTO MyGuests (firstname, lastname, email) VALUES ('John', 'Doe', '[email protected]')";
        $result=mysqli_query($con, $sql);
        if($result)
        {

            echo '<div class="alert alert-success" role="alert"><strong>Succesfully </strong>Data inserted succesfully</div>';
        }

        else
        {
            die(mysqli_error($con));
        }
        
    }

}

?>

    

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
    <title>Display Data</title>
    <link href="https://cdn.jsdelivr.net/npm/[email protected]/dist/css/bootstrap.min.css" rel="stylesheet">
<body>
   <h1 class = "text-center my-4">User Data</h1>
   <dic class= "container mt-5 flex justify-content-center"></dic>
        <center><table class="table table-bordered w-50">
        <thead>
        <tr>
            <th scope="col">sl no</th>
            <th scope="col">Username</th>
            <th scope="col">Image</th>
        </tr>
        </thead>
        <tbody>
            <?php

            $sql
= 'SELECT * FROM registration ORDER BY ID ASC';
           // print_r($sql);
           $result = mysqli_query( $con, $sql);
           //print_r($result);
            while($row = mysqli_fetch_assoc($result))

            {

            $id=$row['id'];
            $name=$row['name'];
            $image=$row['image'];

               echo '
                <tr>
                <td>'
.$id.'</td>
                <td>'
.$name.'</td>
                <td><img src="'
.$image.'"/></td>
            </tr>'
;
            }

            
           ?>


        </tbody>
        </table></center>
</body>
</html>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 21:42:33
Anchor link
Mooi :-)
 
Ivo P

Ivo P

19/05/2022 13:28:11
Anchor link
En nu eens testen met het telefoonnummer 06'12345678

(en daarna met Bobby Tables, https://imgs.xkcd.com/comics/exploits_of_a_mom.png )
Gewijzigd op 19/05/2022 13:34:01 door Ivo P
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/05/2022 13:33:03
Anchor link
...en om deze reden dus mysqli_real_escape_string(....) toepassen voordat iemand per ongeluk of expres je query om zeep helpt, met mogelijk gevaren van dien!
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

26/05/2022 22:49:37
Anchor link
Hallo heren,

Ik ben er nog niet uit!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?php
  // Create database connection
  $db = mysqli_connect("localhost", "root", "usbw", "photos");

  // Initialize message variable
  $msg = "";

  // If upload button is clicked ...
  if (isset($_POST['upload'])) {
      // Get image name
      $image = $_FILES['image']['name'];
      // Get text
      $image_text = mysqli_real_escape_string($db, $_POST['text']);

      // image file directory
      $target = "images/".basename($image);

      //query
    $sql = "INSERT INTO images (image, image_text) VALUES ('$image', '$text')";
      
    // execute query
      mysqli_query($db, $sql);

    //file upload
      if (move_uploaded_file($_FILES['image']['tmp_name'], $target))
        {

          $msg = "Image uploaded successfully";
          }
else
        {
          $msg = "Failed to upload image";
          }
  }

  
  $result = mysqli_query($db, "SELECT * FROM images");
?>

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
    <head>
        <meta charset="UTF-8">
        <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
        <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
        <title>Image Upload</title>
        <link href="https://cdn.jsdelivr.net/npm/[email protected]/dist/css/bootstrap.min.css" rel="stylesheet">
    </head>

    <body>
        <div id ="content">
            <form method="POST"action = "index.php" enctype = "multipart/form-data">
                <input type="hidden" name="size" value="1000000">
                <div>
                    <input type="file" name="image">
                </div>
                <div>
                    <textarea name="text" cols = "40" rows = "4"placeho;der = "Say something about this image..."></textarea>
                </div>
                <div>
                    <input type="submit" name="upload" value="Upload Image">
                </div>          
            </form>
        </div>
    </body>
</html>


Ik krijg geen foutmeldingen maar het plaatje wordt niet geupload! Wat doe ik toch fout. Help aub!!!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/05/2022 22:59:49
Anchor link
Niet verwonderlijk als je niks met $msg doet. Nu weet je nog steeds niet wat er uit komt. Dus echo die eens minimaal.
Kijk ook eens naar $_FILES['image']['error']

Verder zie ik ook een hoop fouten met variabelen waar je niks mee doet.

Laten we maar in dit topic verder gaan. Die ging over het uploaden (gemengd met je fetch_assoc), deze sluit ik maar.
Gewijzigd op 26/05/2022 23:01:34 door - Ariën -
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.