mysqli_fetch_assoc

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

18/05/2022 18:39:15
Anchor link
Ik loop weer tegen de volgende melding aan:

Warning: mysqli_fetch_assoc() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in C:\USB WebServer\root\Youtube9\toon.php on line 77

Die hadden we al een keer. Iemand die me deze functie kan uitleggen? (En mogelijke oplossingen heeft)
Code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php

include ('./connect.php');
if(isset($_POST['submit']))
{

    $username = $_POST['username'];
    $mobile = $_POST['mobile'];
    $image = $_FILES['file'];
    //echo $username;
    //echo "<br>";
    //echo $mobile;
    //echo "<br>";
    //print_r($image);


    $imagefilename=$image['name'];
    //print_r($imagefilename);
    //echo "<br>";

    $imagefileerror=$image['error'];
    //print_r($imagefileerror);
    //echo "<br>";

    $imagefiletemp=$image['tmp_name'];
    //print_r($imagefiletemp);
    //echo "<br>";


    $filaname_seperate=explode('.', $imagefilename);
    //print_r($filaname_seperate);
    $file_extension=strtolower(end($filaname_seperate));
    //print_r($file_extension);

    $extension=array('jpeg', 'jpg', 'png');
    if(in_array($file_extension,$extension))
    {

        $upload_image='images/'.$imagefilename;
        move_uploaded_file($imagefiletemp, $upload_image);
        $sql = "INSERT INTO `registration` (name, mobile, image) VALUES ('$username','$mobile', '$upload_image')";
       // $sql = "INSERT INTO MyGuests (firstname, lastname, email) VALUES ('John', 'Doe', '[email protected]')";
        $result=mysqli_query($con, $sql);
        if($result)
        {

            echo '<div class="alert alert-success" role="alert"><strong>Succesfully </strong>Data inserted succesfully</div>';
        }

        else
        {
            die(mysqli_error($con));
        }
        
    }

}

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
            <?php

            $sql
= "SELECT * FROM 'registration'";
            $result = mysqli_query($con, $sql);
            while($row = mysqli_fetch_assoc($result))
            {

                echo '
                <tr>
                <td>'
.$id.'</td>
                <td>'
.$name.'</td>
                <td>'
.$image.'</td>
            </tr>'
;
            }

            
           ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 09:19:18
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

18/05/2022 18:46:42
Anchor link
Hier staat hoe het moet :

https://www.php.net/manual/en/mysqli-result.fetch-assoc.php

Toevoeging op 18/05/2022 19:05:36:

Vermoedelijk is de query niet goed .

Haal de ‘’ rond registration eens weg.

En dan dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$result = mysqli_query( $con, $query );
echo '<pre>' . print_r( $result, true ) . '</pre>';
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 19:41:56
Anchor link
Waarom pas je de eerste keer netjes controle op je query toe (eerste blok, lijn 38), terwijl je in je tweede blok (lijn 4) dit niet doet?


De bedoeling is al volgt:

Controleer of de query fout is of anders uitgevoerd kan worden:
Indien dit false geeft: Geeft een error met echo mysqli_error($con)
Indien dit anders geen false geeft (een resource om precies te zijn), ga verder met je data ophalen, en ga aan de slag met mysqli_fetch_assoc(). Je kan eventueel nog eerst met mysqli_num_rows() kijken of het record bestaat.

Als je het op deze logische manier je queries opbouwt, dan kom je nooit voor opvolgende verrassingen te staan.
Gewijzigd op 18/05/2022 19:45:35 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

18/05/2022 19:44:20
Anchor link
Hallo na wat weggehaald te hebben krijg ik het volgende:

mysqli_result Object ( [current_field] => 0 [field_count] => 4 [lengths] => [num_rows] => 8 [type] => 0 )

De code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<?php

include ('./connect.php');
if(isset($_POST['submit']))
{

    $username = $_POST['username'];
    $mobile = $_POST['mobile'];
    $image = $_FILES['file'];
    //echo $username;
    //echo "<br>";
    //echo $mobile;
    //echo "<br>";
    //print_r($image);


    $imagefilename=$image['name'];
    //print_r($imagefilename);
    //echo "<br>";

    $imagefileerror=$image['error'];
    //print_r($imagefileerror);
    //echo "<br>";

    $imagefiletemp=$image['tmp_name'];
    //print_r($imagefiletemp);
    //echo "<br>";


    $filaname_seperate=explode('.', $imagefilename);
    //print_r($filaname_seperate);
    $file_extension=strtolower(end($filaname_seperate));
    //print_r($file_extension);

    $extension=array('jpeg', 'jpg', 'png');
    if(in_array($file_extension,$extension))
    {

        $upload_image='images/'.$imagefilename;
        move_uploaded_file($imagefiletemp, $upload_image);
        $sql = "INSERT INTO `registration` (name, mobile, image) VALUES ('$username','$mobile', '$upload_image')";
       // $sql = "INSERT INTO MyGuests (firstname, lastname, email) VALUES ('John', 'Doe', '[email protected]')";
        $result=mysqli_query($con, $sql);
        if($result)
        {

            echo '<div class="alert alert-success" role="alert"><strong>Succesfully </strong>Data inserted succesfully</div>';
        }

        else
        {
            die(mysqli_error($con));
        }
        
    }

}

?>

            <?php

            $sql
= 'SELECT * FROM registration ORDER BY ID DESC';
           // print_r($sql);
            $result = mysqli_query($con, $sql);
            print_r ($result);
            while($row = mysqli_fetch_assoc($result))
           /*  {
               echo '
                <tr>
                <td>'.$id.'</td>
                <td>'.$name.'</td>
                <td>'.$image.'</td>
            </tr>';
            }
            */

           ?>


Maar wat is de oplossing?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 19:45:59
Anchor link
Zie mijn bericht net boven je die je bericht kruisde. ;-)

Met het verwijderen van die quotes om je tabelnaam zal het denk ik wel moeten werken. Maar zorg gewoon voor goede logica die je systematisch toevoegt.
Gewijzigd op 18/05/2022 19:47:04 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

18/05/2022 20:46:37
Anchor link
Ik heb het bijna!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
<?php

include ('./connect.php');
if(isset($_POST['submit']))
{

    $username = $_POST['username'];
    $mobile = $_POST['mobile'];
    $image = $_FILES['file'];
    //echo $username;
    //echo "<br>";
    //echo $mobile;
    //echo "<br>";
    //print_r($image);


    $imagefilename=$image['name'];
    //print_r($imagefilename);
    //echo "<br>";

    $imagefileerror=$image['error'];
    //print_r($imagefileerror);
    //echo "<br>";

    $imagefiletemp=$image['tmp_name'];
    //print_r($imagefiletemp);
    //echo "<br>";


    $filaname_seperate=explode('.', $imagefilename);
    //print_r($filaname_seperate);
    $file_extension=strtolower(end($filaname_seperate));
    //print_r($file_extension);

    $extension=array('jpeg', 'jpg', 'png');
    if(in_array($file_extension,$extension))
    {

        $upload_image='images/'.$imagefilename;
        move_uploaded_file($imagefiletemp, $upload_image);
        $sql = "INSERT INTO `registration` (name, mobile, image) VALUES ('$username','$mobile', '$upload_image')";
       // $sql = "INSERT INTO MyGuests (firstname, lastname, email) VALUES ('John', 'Doe', '[email protected]')";
        $result=mysqli_query($con, $sql);
        if($result)
        {

            echo '<div class="alert alert-success" role="alert"><strong>Succesfully </strong>Data inserted succesfully</div>';
        }

        else
        {
            die(mysqli_error($con));
        }
        
    }

}

?>

    

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
    <title>Display Data</title>
    <link href="https://cdn.jsdelivr.net/npm/[email protected]/dist/css/bootstrap.min.css" rel="stylesheet">
<body>
   <h1 class = "text-center my-4">User Data</h1>
   <dic class= "container mt-5 flex justify-content-center"></dic>
        <center><table class="table table-bordered w-50">
        <thead>
        <tr>
            <th scope="col">sl no</th>
            <th scope="col">Username</th>
            <th scope="col">Image</th>
        </tr>
        </thead>
        <tbody>
            <?php

            $sql
= 'SELECT * FROM registration ORDER BY ID ASC';
           // print_r($sql);
           $result = mysqli_query( $con, $sql);
           //print_r($result);
            while($row = mysqli_fetch_assoc($result))

            {

            $id=$row['id'];
            $name=$row['name'];
            $image=$row['image'];

               echo '
                <tr>
                <td>'
.$id.'</td>
                <td>'
.$name.'</td>
                <td><img src='
.$image.'/></td>
            </tr>'
;
            }

            
           ?>


        </tbody>
        </table></center>
</body>
</html>


$result was niet goed! Daarvoor foutmeldingen. Echter hij toont mijn plaatjes nog steeds niet

Zie bijgaand:

https://ibb.co/3Wpx64W
https://ibb.co/bdq3tx0

Wat doe ik nog niet goed?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 20:55:12
Anchor link
Tja, als je nog steeds niet zoals 5 keer gezegd is controleert op je $result.

Anyway, check het pad naar de afbeelding eens .
Gewijzigd op 18/05/2022 20:56:20 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

18/05/2022 21:18:29
Anchor link
Als ik de code in de ontwikkelaarsmodus bekijk dan zie ik dat er een . aan het einde wordt toegevoegd? Moet die weg? en hoe doe je dat dan?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<tbody>
            
                <tr>
                <td>1</td>
                <td>ed</td>
                <td><img src=images/Arien.png/></td>
            </tr>
                <tr>
                <td>2</td>
                <td>ed</td>
                <td><img src=images/Arien.png/></td>
            </tr>
                <tr>
                <td>3</td>
                <td>ed</td>
                <td><img src=images/Arien5.png/></td>
            </tr>
                <tr>
                <td>4</td>
                <td>ed</td>
                <td><img src=images/Arien5.png/></td>
            </tr>
                <tr>
                <td>5</td>
                <td>ed</td>
                <td><img src=images/Arien5.png/></td>
            </tr>
                <tr>
                <td>6</td>
                <td>ed</td>
                <td><img src=images/Arien5.png/></td>
            </tr>
                <tr>
                <td>7</td>
                <td>ed</td>
                <td><img src=images/Arien5.png/></td>
            </tr>
                <tr>
                <td>8</td>
                <td>ED</td>
                <td><img src=images/Arien5.png/></td>
            </tr>


De code tot nu toe

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
<?php

include ('./connect.php');
if(isset($_POST['submit']))
{

    $username = $_POST['username'];
    $mobile = $_POST['mobile'];
    $image = $_FILES['file'];
    //echo $username;
    //echo "<br>";
    //echo $mobile;
    //echo "<br>";
    //print_r($image);


    $imagefilename=$image['name'];
    //print_r($imagefilename);
    //echo "<br>";

    $imagefileerror=$image['error'];
    //print_r($imagefileerror);
    //echo "<br>";

    $imagefiletemp=$image['tmp_name'];
    //print_r($imagefiletemp);
    //echo "<br>";


    $filaname_seperate=explode('.', $imagefilename);
    //print_r($filaname_seperate);
    $file_extension=strtolower(end($filaname_seperate));
    //print_r($file_extension);

    $extension=array('jpeg', 'jpg', 'png');
    if(in_array($file_extension,$extension))
    {

        $upload_image='images/'.$imagefilename;
        move_uploaded_file($imagefiletemp, $upload_image);
        $sql = "INSERT INTO `registration` (name, mobile, image) VALUES ('$username','$mobile', '$upload_image')";
       // $sql = "INSERT INTO MyGuests (firstname, lastname, email) VALUES ('John', 'Doe', '[email protected]')";
        $result=mysqli_query($con, $sql);
        if($result)
        {

            echo '<div class="alert alert-success" role="alert"><strong>Succesfully </strong>Data inserted succesfully</div>';
        }

        else
        {
            die(mysqli_error($con));
        }
        
    }

}

?>

    

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
    <title>Display Data</title>
    <link href="https://cdn.jsdelivr.net/npm/[email protected]/dist/css/bootstrap.min.css" rel="stylesheet">
<body>
   <h1 class = "text-center my-4">User Data</h1>
   <dic class= "container mt-5 flex justify-content-center"></dic>
        <center><table class="table table-bordered w-50">
        <thead>
        <tr>
            <th scope="col">sl no</th>
            <th scope="col">Username</th>
            <th scope="col">Image</th>
        </tr>
        </thead>
        <tbody>
            <?php

            $sql
= 'SELECT * FROM registration ORDER BY ID ASC';
           // print_r($sql);
           $result = mysqli_query( $con, $sql);
           //print_r($result);
            while($row = mysqli_fetch_assoc($result))

            {

            $id=$row['id'];
            $name=$row['name'];
            $image=$row['image'];

               echo '
                <tr>
                <td>'
.$id.'</td>
                <td>'
.$name.'</td>
                <td><img src='
.$image.'/></td>
            </tr>'
;
            }

            
           ?>


        </tbody>
        </table></center>
</body>
</html>


@ Arien is er ook een aparte code om de |HTML beter zichtbaar te krijgen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 21:24:19
Anchor link
Probeer dit eens.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="'.$image.'"/>
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

18/05/2022 21:31:28
Anchor link
Dat werkt!

Complete code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
<?php

include ('./connect.php');
if(isset($_POST['submit']))
{

    $username = $_POST['username'];
    $mobile = $_POST['mobile'];
    $image = $_FILES['file'];
    //echo $username;
    //echo "<br>";
    //echo $mobile;
    //echo "<br>";
    //print_r($image);


    $imagefilename=$image['name'];
    //print_r($imagefilename);
    //echo "<br>";

    $imagefileerror=$image['error'];
    //print_r($imagefileerror);
    //echo "<br>";

    $imagefiletemp=$image['tmp_name'];
    //print_r($imagefiletemp);
    //echo "<br>";


    $filaname_seperate=explode('.', $imagefilename);
    //print_r($filaname_seperate);
    $file_extension=strtolower(end($filaname_seperate));
    //print_r($file_extension);

    $extension=array('jpeg', 'jpg', 'png');
    if(in_array($file_extension,$extension))
    {

        $upload_image='images/'.$imagefilename;
        move_uploaded_file($imagefiletemp, $upload_image);
        $sql = "INSERT INTO `registration` (name, mobile, image) VALUES ('$username','$mobile', '$upload_image')";
       // $sql = "INSERT INTO MyGuests (firstname, lastname, email) VALUES ('John', 'Doe', '[email protected]')";
        $result=mysqli_query($con, $sql);
        if($result)
        {

            echo '<div class="alert alert-success" role="alert"><strong>Succesfully </strong>Data inserted succesfully</div>';
        }

        else
        {
            die(mysqli_error($con));
        }
        
    }

}

?>

    

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
    <title>Display Data</title>
    <link href="https://cdn.jsdelivr.net/npm/[email protected]/dist/css/bootstrap.min.css" rel="stylesheet">
<body>
   <h1 class = "text-center my-4">User Data</h1>
   <dic class= "container mt-5 flex justify-content-center"></dic>
        <center><table class="table table-bordered w-50">
        <thead>
        <tr>
            <th scope="col">sl no</th>
            <th scope="col">Username</th>
            <th scope="col">Image</th>
        </tr>
        </thead>
        <tbody>
            <?php

            $sql
= 'SELECT * FROM registration ORDER BY ID ASC';
           // print_r($sql);
           $result = mysqli_query( $con, $sql);
           //print_r($result);
            while($row = mysqli_fetch_assoc($result))

            {

            $id=$row['id'];
            $name=$row['name'];
            $image=$row['image'];

               echo '
                <tr>
                <td>'
.$id.'</td>
                <td>'
.$name.'</td>
                <td><img src="'
.$image.'"/></td>
            </tr>'
;
            }

            
           ?>


        </tbody>
        </table></center>
</body>
</html>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 21:42:33
Anchor link
Mooi :-)
 
Ivo P

Ivo P

19/05/2022 13:28:11
Anchor link
En nu eens testen met het telefoonnummer 06'12345678

(en daarna met Bobby Tables, https://imgs.xkcd.com/comics/exploits_of_a_mom.png )
Gewijzigd op 19/05/2022 13:34:01 door Ivo P
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/05/2022 13:33:03
Anchor link
...en om deze reden dus mysqli_real_escape_string(....) toepassen voordat iemand per ongeluk of expres je query om zeep helpt, met mogelijk gevaren van dien!
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

26/05/2022 22:49:37
Anchor link
Hallo heren,

Ik ben er nog niet uit!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?php
  // Create database connection
  $db = mysqli_connect("localhost", "root", "usbw", "photos");

  // Initialize message variable
  $msg = "";

  // If upload button is clicked ...
  if (isset($_POST['upload'])) {
      // Get image name
      $image = $_FILES['image']['name'];
      // Get text
      $image_text = mysqli_real_escape_string($db, $_POST['text']);

      // image file directory
      $target = "images/".basename($image);

      //query
    $sql = "INSERT INTO images (image, image_text) VALUES ('$image', '$text')";
      
    // execute query
      mysqli_query($db, $sql);

    //file upload
      if (move_uploaded_file($_FILES['image']['tmp_name'], $target))
        {

          $msg = "Image uploaded successfully";
          }
else
        {
          $msg = "Failed to upload image";
          }
  }

  
  $result = mysqli_query($db, "SELECT * FROM images");
?>

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
    <head>
        <meta charset="UTF-8">
        <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
        <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
        <title>Image Upload</title>
        <link href="https://cdn.jsdelivr.net/npm/[email protected]/dist/css/bootstrap.min.css" rel="stylesheet">
    </head>

    <body>
        <div id ="content">
            <form method="POST"action = "index.php" enctype = "multipart/form-data">
                <input type="hidden" name="size" value="1000000">
                <div>
                    <input type="file" name="image">
                </div>
                <div>
                    <textarea name="text" cols = "40" rows = "4"placeho;der = "Say something about this image..."></textarea>
                </div>
                <div>
                    <input type="submit" name="upload" value="Upload Image">
                </div>          
            </form>
        </div>
    </body>
</html>


Ik krijg geen foutmeldingen maar het plaatje wordt niet geupload! Wat doe ik toch fout. Help aub!!!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/05/2022 22:59:49
Anchor link
Niet verwonderlijk als je niks met $msg doet. Nu weet je nog steeds niet wat er uit komt. Dus echo die eens minimaal.
Kijk ook eens naar $_FILES['image']['error']

Verder zie ik ook een hoop fouten met variabelen waar je niks mee doet.

Laten we maar in dit topic verder gaan. Die ging over het uploaden (gemengd met je fetch_assoc), deze sluit ik maar.
Gewijzigd op 26/05/2022 23:01:34 door - Ariën -
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.