mysqli_free_result geeft fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

20/01/2023 07:23:24
Quote Anchor link
Ik krijg volgende fout
Quote:
Fatal error: Uncaught TypeError: mysqli_free_result(): Argument #1 ($result) must be of type mysqli_result, bool given

Bij onderstaande code terwijl de code toch werkt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
<?php
    $sql
= '
        set @id:=54;
        select
            @id:=t.id,
            @pw:=t.p_winst,
            @pr:=t.p_remise,
            @pv:=t.p_verlies,
            @pgf:=t.p_geefforfait,
            @pkf:=t.p_krijgforfait,
            @pa:=t.p_afgebroken,
            @pu:=t.p_uitgesteld,
            @po:=t.p_onbekend
        from
            trn_toernooien t
        where
            id=@id;
        SELECT
            naam,
            voornaam,
            (select count(id) from trn_partijen p where s.id in (p.speler1, p.speler2) and p.uitslag in ("0", "1", "2", "3", "f")) partijen,
            @wg := (select count(id) from trn_partijen p where p.speler1=s.id and p.uitslag ="3") wg,
            @zg := (select count(id) from trn_partijen p where p.speler2=s.id and p.uitslag ="1") zg,
            @wr := (select count(id) from trn_partijen p where p.speler1=s.id and p.uitslag ="2") wr,
            @zr := (select count(id) from trn_partijen p where p.speler2=s.id and p.uitslag ="2") zr,
            @wv := (select count(id) from trn_partijen p where p.speler1=s.id and p.uitslag ="1") wv,
            @zv := (select count(id) from trn_partijen p where p.speler2=s.id and p.uitslag ="3") zv,
            
            @wgf := (select count(id) from trn_partijen p where p.speler1=s.id and p.uitslag ="0") wgf,
            @wkf := (select count(id) from trn_partijen p where p.speler2=s.id and p.uitslag ="f") zgf,
            
            
            @zkf := (select count(id) from trn_partijen p where p.speler1=s.id and p.uitslag ="f") wkf,
            @zgf := (select count(id) from trn_partijen p where p.speler2=s.id and p.uitslag ="0") zgf,
            
            @wa := (select count(id) from trn_partijen p where p.speler1=s.id and p.uitslag ="a") wa,
            @za := (select count(id) from trn_partijen p where p.speler2=s.id and p.uitslag ="a") za,
            @wu := (select count(id) from trn_partijen p where p.speler1=s.id and p.uitslag ="u") wu,
            @zu := (select count(id) from trn_partijen p where p.speler2=s.id and p.uitslag ="u") zu,
            @wo := (select count(id) from trn_partijen p where p.speler1=s.id and p.uitslag ="?") wo,
            @zo := (select count(id) from trn_partijen p where p.speler2=s.id and p.uitslag ="?") zo,
            (
                (@wg+@zg) * @pw +
                (@wr+@zr) * @pr +
                (@wv+@zv) * @pv +
                (@wa+@za) * @pa +
                (@wu+@zu) * @pu +
                (@wo+@zo) * @po +
                (@wgf+@zgf) * @pgf +
                (@wkf+@zkf) * @pkf +
                s.voorsprong_punten
            ) punten
        FROM
            trn_spelers s
        WHERE
            id_toernooi=@id
        ORDER BY
            voornaam,
            naam
    '
;
    $con = opendatabasei();
    $res = mysqli_multi_query($con, $sql);
    if($res) {
        do {
            if($result = mysqli_store_result($con)) {
                $data = mysqli_fetch_all($result, MYSQLI_ASSOC);
                echo array2table($data);
                //var_dump($data);
            }else{
                fout(mysqli_error($con));
            }

            //mysqli_free_result($result);
            
            if (mysqli_more_results($con)) {
              echo '<hr>';
            }
        }
while (mysqli_next_result($con));
    }
else{
        fout(mysqli_error($con));
    }

?>


query 1: Mijn variabele geeft correct de waarde 54
query 2: 9 variabelen hebben de juiste waarde
Query 3: Resultaat klopt met wat het moet zijn

Waarom bestaat de functie dan?
Moet ik die dan wel gebruiken?

Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 23:17:37
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2023 11:49:56
Quote Anchor link
mysqli_free_result staat in jouw voorbeeld uitgecommentariseerd en kan dus niks doen.

Verder legt de foutmelding uit wat er misgaat:

Argument #1 ($result) must be of type mysqli_result, bool given

Blijkbaar is $result niet van het type mysqli_result.
 
Ivo P

Ivo P

20/01/2023 16:35:29
Quote Anchor link
moet
mysqli_free_result($result);

niet zijn:

mysqli_free_result($res);
 
Jan R

Jan R

22/01/2023 07:35:20
Quote Anchor link
Bedankt voor de antwoorden.

Ozzie PHP op 20/01/2023 11:49:56:
mysqli_free_result staat in jouw voorbeeld uitgecommentariseerd en kan dus niks doen.

het is niet de kwestie van uitgeschakeld.
De vragen
* "Waarom bestaat de functie dan?"
* "Moet ik die dan wel gebruiken?"
als ik ze uitschakel dan werkt het wel als ik ze inschakel heb ik een fatal error. Ter info enkel op de 1° query niet op de 2 anderen.

Ivo P op 20/01/2023 16:35:29:
moet
mysqli_free_result($result);
niet zijn:
mysqli_free_result($res);


Volgens mij niet $res is de variable voor mysqli_multi_query en niet voor mysqli_store_result


Voorbeeldcode komt van https://www.w3schools.com/php/func_mysqli_free_result.asp

Jan
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.