mysqli_multi_query: Waar/wanneer/waarom gebruiken jullie dit

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

20/01/2023 07:17:46
Quote Anchor link
Hi

Ik heb mijn eerste query gemaakt welke gebruik maat van sql variabelen. Daarom moest ik ook gebruik maken van mysqli_multi_query.

Daarom bovenstaande vraag.

Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 23:05:32
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2023 11:52:28
Quote Anchor link
>> Daarom bovenstaande vraag.

Graag voortaan je vraag gewoon in het bericht zelf plaatsen en niet alleen in de titel.

mysqli_multi_query

Daar hebben we een handleiding voor die uitlegt wanneer je dat gebruikt:

https://www.php.net/mysqli_multi_query
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

20/01/2023 12:34:27
Quote Anchor link
Daarom moest je?


Twee versies. De eerste met 3 uitgebreide enkele queries.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
include ('connect.php');

$q   = "SELECT @voornaam := 'Grace' AS voornaam;";
$r   = $db->query( $q );
$row = $r->fetch_object();
echo $q . '<br />';
echo '<pre>' . print_r( $r, TRUE ) . '</pre>';
echo '<pre>' . print_r( $row, TRUE ) . '</pre>';
echo 'Voornaam = <b>' . $row->voornaam . '</b><br />';

?>


<hr />

<?php

$q
   = "SELECT @achternaam := 'Union' AS achternaam;";
$r   = $db->query( $q );
$row = $r->fetch_object();
echo $q . '<br />';
echo '<pre>' . print_r( $r, TRUE ) . '</pre>';
echo '<pre>' . print_r( $row, TRUE ) . '</pre>';
echo 'Achternaam = <b>' . $row->achternaam . '</b><br />';

?>


<hr />

<?php

$q
   = "SELECT CONCAT( @voornaam, ' ', @achternaam ) AS volledig;";
$r   = $db->query( $q );
$row = $r->fetch_object();
echo $q . '<br />';
echo '<pre>' . print_r( $r, TRUE ) . '</pre>';
echo '<pre>' . print_r( $row, TRUE ) . '</pre>';
echo 'Volledig = <b>' . $row->volledig . '</b><br />';

?>


En de tweede met multi_query

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

include ('connect.php');

$query  = "SELECT @voornaam := 'Grace' AS voornaam;";
$query .= "SELECT @achternaam := 'Union' AS achternaam;";
$query .= "SELECT CONCAT( @voornaam, ' ', @achternaam ) AS volledig;";

/* execute multi query */
$db->multi_query( $query );

do {
    /* store the result set in PHP */
    if ( $result = $db->store_result() ):
        while ( $row = $result->fetch_row() ):
            printf("%s\n", $row[0]);
        endwhile;
    endif;

    /* print divider */
    if ( $db->more_results() ):
        echo '<hr />';
    endif;
}
while ( $db->next_result() );

?>
 
Jan R

Jan R

22/01/2023 07:27:19
Quote Anchor link
Mijn vraag was Waar/wanneer/waarom gebruiken JULLIE dit.
Niet hoe. Daar zijn inderdaad handleidingen voor. Ik geef trouwens de voorkeur van de handleidingen van w3school. ze zijn duidelijker.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/01/2023 10:19:57
Quote Anchor link
Ik gebruik deze functie eigenlijk helemaal niet. Als ik zo zie kan je echt heel lastig debuggen.

Voor mij lijkt het een loze functie.
 
Jan R

Jan R

22/01/2023 17:51:53
Quote Anchor link
Heel zeker. Vandaar de vraag :)
Echter als ik zo een query splits kan ik geen variabelen gebruiken en hier wou ik dat toch wel.
via een omwegje kan ik ze natuurlijk wel toevoegen aan de lose query's
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

22/01/2023 18:37:58
Quote Anchor link
Maak er een stored procedure van

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
DELIMITER ;;

DROP PROCEDURE IF EXISTS `spGrace`;;
CREATE PROCEDURE `spGrace`()
BEGIN
SET @vn = (SELECT @voornaam := 'Grace' AS voornaam);
SET @an = (SELECT @achternaam := 'Union' AS achternaam);
SELECT CONCAT( @vn, ' ', @an ) AS volledig;
END;;

DELIMITER ;


En dan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
CALL `spGrace`();
 
Jan R

Jan R

23/01/2023 07:21:39
Quote Anchor link
Nog niet gewerkt met store procedures. Ik ga dat eens bekijken.

Allen bedankt!

Jan
 
Ad Fundum

Ad Fundum

23/01/2023 10:48:31
Quote Anchor link
Andere redenen waarom de mysqli_multi_query() zinloos is, is omdat andere PHP drivers zoals Postgres het niet ondersteunen.

Daarbij kan je in MySQL 8 (niets te vroeg) meerdere query's in een enkele query stoppen dankzij CTE.

Kortom, niemand heeft het ooit nodig gehad, het is de zoveelste dubbele functie in PHP waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet.
Gewijzigd op 23/01/2023 10:49:55 door Ad Fundum
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.