mysqli_multi_query: Waar/wanneer/waarom gebruiken jullie dit

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

20/01/2023 07:17:46
Quote Anchor link
Hi

Ik heb mijn eerste query gemaakt welke gebruik maat van sql variabelen. Daarom moest ik ook gebruik maken van mysqli_multi_query.

Daarom bovenstaande vraag.

Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:53:43
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2023 11:52:28
Quote Anchor link
>> Daarom bovenstaande vraag.

Graag voortaan je vraag gewoon in het bericht zelf plaatsen en niet alleen in de titel.

mysqli_multi_query

Daar hebben we een handleiding voor die uitlegt wanneer je dat gebruikt:

https://www.php.net/mysqli_multi_query
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

20/01/2023 12:34:27
Quote Anchor link
Daarom moest je?


Twee versies. De eerste met 3 uitgebreide enkele queries.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
include ('connect.php');

$q   = "SELECT @voornaam := 'Grace' AS voornaam;";
$r   = $db->query( $q );
$row = $r->fetch_object();
echo $q . '<br />';
echo '<pre>' . print_r( $r, TRUE ) . '</pre>';
echo '<pre>' . print_r( $row, TRUE ) . '</pre>';
echo 'Voornaam = <b>' . $row->voornaam . '</b><br />';

?>


<hr />

<?php

$q
   = "SELECT @achternaam := 'Union' AS achternaam;";
$r   = $db->query( $q );
$row = $r->fetch_object();
echo $q . '<br />';
echo '<pre>' . print_r( $r, TRUE ) . '</pre>';
echo '<pre>' . print_r( $row, TRUE ) . '</pre>';
echo 'Achternaam = <b>' . $row->achternaam . '</b><br />';

?>


<hr />

<?php

$q
   = "SELECT CONCAT( @voornaam, ' ', @achternaam ) AS volledig;";
$r   = $db->query( $q );
$row = $r->fetch_object();
echo $q . '<br />';
echo '<pre>' . print_r( $r, TRUE ) . '</pre>';
echo '<pre>' . print_r( $row, TRUE ) . '</pre>';
echo 'Volledig = <b>' . $row->volledig . '</b><br />';

?>


En de tweede met multi_query

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

include ('connect.php');

$query  = "SELECT @voornaam := 'Grace' AS voornaam;";
$query .= "SELECT @achternaam := 'Union' AS achternaam;";
$query .= "SELECT CONCAT( @voornaam, ' ', @achternaam ) AS volledig;";

/* execute multi query */
$db->multi_query( $query );

do {
    /* store the result set in PHP */
    if ( $result = $db->store_result() ):
        while ( $row = $result->fetch_row() ):
            printf("%s\n", $row[0]);
        endwhile;
    endif;

    /* print divider */
    if ( $db->more_results() ):
        echo '<hr />';
    endif;
}
while ( $db->next_result() );

?>
 
Jan R

Jan R

22/01/2023 07:27:19
Quote Anchor link
Mijn vraag was Waar/wanneer/waarom gebruiken JULLIE dit.
Niet hoe. Daar zijn inderdaad handleidingen voor. Ik geef trouwens de voorkeur van de handleidingen van w3school. ze zijn duidelijker.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/01/2023 10:19:57
Quote Anchor link
Ik gebruik deze functie eigenlijk helemaal niet. Als ik zo zie kan je echt heel lastig debuggen.

Voor mij lijkt het een loze functie.
 
Jan R

Jan R

22/01/2023 17:51:53
Quote Anchor link
Heel zeker. Vandaar de vraag :)
Echter als ik zo een query splits kan ik geen variabelen gebruiken en hier wou ik dat toch wel.
via een omwegje kan ik ze natuurlijk wel toevoegen aan de lose query's
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

22/01/2023 18:37:58
Quote Anchor link
Maak er een stored procedure van

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
DELIMITER ;;

DROP PROCEDURE IF EXISTS `spGrace`;;
CREATE PROCEDURE `spGrace`()
BEGIN
SET @vn = (SELECT @voornaam := 'Grace' AS voornaam);
SET @an = (SELECT @achternaam := 'Union' AS achternaam);
SELECT CONCAT( @vn, ' ', @an ) AS volledig;
END;;

DELIMITER ;


En dan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
CALL `spGrace`();
 
Jan R

Jan R

23/01/2023 07:21:39
Quote Anchor link
Nog niet gewerkt met store procedures. Ik ga dat eens bekijken.

Allen bedankt!

Jan
 
Ad Fundum

Ad Fundum

23/01/2023 10:48:31
Quote Anchor link
Andere redenen waarom de mysqli_multi_query() zinloos is, is omdat andere PHP drivers zoals Postgres het niet ondersteunen.

Daarbij kan je in MySQL 8 (niets te vroeg) meerdere query's in een enkele query stoppen dankzij CTE.

Kortom, niemand heeft het ooit nodig gehad, het is de zoveelste dubbele functie in PHP waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet.
Gewijzigd op 23/01/2023 10:49:55 door Ad Fundum
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.