mysqli_multi_query: Waar/wanneer/waarom gebruiken jullie dit

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

20/01/2023 07:17:46
Quote Anchor link
Hi

Ik heb mijn eerste query gemaakt welke gebruik maat van sql variabelen. Daarom moest ik ook gebruik maken van mysqli_multi_query.

Daarom bovenstaande vraag.

Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 09:19:35
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2023 11:52:28
Quote Anchor link
>> Daarom bovenstaande vraag.

Graag voortaan je vraag gewoon in het bericht zelf plaatsen en niet alleen in de titel.

mysqli_multi_query

Daar hebben we een handleiding voor die uitlegt wanneer je dat gebruikt:

https://www.php.net/mysqli_multi_query
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

20/01/2023 12:34:27
Quote Anchor link
Daarom moest je?


Twee versies. De eerste met 3 uitgebreide enkele queries.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
include ('connect.php');

$q   = "SELECT @voornaam := 'Grace' AS voornaam;";
$r   = $db->query( $q );
$row = $r->fetch_object();
echo $q . '<br />';
echo '<pre>' . print_r( $r, TRUE ) . '</pre>';
echo '<pre>' . print_r( $row, TRUE ) . '</pre>';
echo 'Voornaam = <b>' . $row->voornaam . '</b><br />';

?>


<hr />

<?php

$q
   = "SELECT @achternaam := 'Union' AS achternaam;";
$r   = $db->query( $q );
$row = $r->fetch_object();
echo $q . '<br />';
echo '<pre>' . print_r( $r, TRUE ) . '</pre>';
echo '<pre>' . print_r( $row, TRUE ) . '</pre>';
echo 'Achternaam = <b>' . $row->achternaam . '</b><br />';

?>


<hr />

<?php

$q
   = "SELECT CONCAT( @voornaam, ' ', @achternaam ) AS volledig;";
$r   = $db->query( $q );
$row = $r->fetch_object();
echo $q . '<br />';
echo '<pre>' . print_r( $r, TRUE ) . '</pre>';
echo '<pre>' . print_r( $row, TRUE ) . '</pre>';
echo 'Volledig = <b>' . $row->volledig . '</b><br />';

?>


En de tweede met multi_query

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

include ('connect.php');

$query  = "SELECT @voornaam := 'Grace' AS voornaam;";
$query .= "SELECT @achternaam := 'Union' AS achternaam;";
$query .= "SELECT CONCAT( @voornaam, ' ', @achternaam ) AS volledig;";

/* execute multi query */
$db->multi_query( $query );

do {
    /* store the result set in PHP */
    if ( $result = $db->store_result() ):
        while ( $row = $result->fetch_row() ):
            printf("%s\n", $row[0]);
        endwhile;
    endif;

    /* print divider */
    if ( $db->more_results() ):
        echo '<hr />';
    endif;
}
while ( $db->next_result() );

?>
 
Jan R

Jan R

22/01/2023 07:27:19
Quote Anchor link
Mijn vraag was Waar/wanneer/waarom gebruiken JULLIE dit.
Niet hoe. Daar zijn inderdaad handleidingen voor. Ik geef trouwens de voorkeur van de handleidingen van w3school. ze zijn duidelijker.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/01/2023 10:19:57
Quote Anchor link
Ik gebruik deze functie eigenlijk helemaal niet. Als ik zo zie kan je echt heel lastig debuggen.

Voor mij lijkt het een loze functie.
 
Jan R

Jan R

22/01/2023 17:51:53
Quote Anchor link
Heel zeker. Vandaar de vraag :)
Echter als ik zo een query splits kan ik geen variabelen gebruiken en hier wou ik dat toch wel.
via een omwegje kan ik ze natuurlijk wel toevoegen aan de lose query's
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

22/01/2023 18:37:58
Quote Anchor link
Maak er een stored procedure van

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
DELIMITER ;;

DROP PROCEDURE IF EXISTS `spGrace`;;
CREATE PROCEDURE `spGrace`()
BEGIN
SET @vn = (SELECT @voornaam := 'Grace' AS voornaam);
SET @an = (SELECT @achternaam := 'Union' AS achternaam);
SELECT CONCAT( @vn, ' ', @an ) AS volledig;
END;;

DELIMITER ;


En dan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
CALL `spGrace`();
 
Jan R

Jan R

23/01/2023 07:21:39
Quote Anchor link
Nog niet gewerkt met store procedures. Ik ga dat eens bekijken.

Allen bedankt!

Jan
 
Ad Fundum

Ad Fundum

23/01/2023 10:48:31
Quote Anchor link
Andere redenen waarom de mysqli_multi_query() zinloos is, is omdat andere PHP drivers zoals Postgres het niet ondersteunen.

Daarbij kan je in MySQL 8 (niets te vroeg) meerdere query's in een enkele query stoppen dankzij CTE.

Kortom, niemand heeft het ooit nodig gehad, het is de zoveelste dubbele functie in PHP waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet.
Gewijzigd op 23/01/2023 10:49:55 door Ad Fundum
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.