mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, null given in (storage) on line 17

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Caelan Eijnsbergen

Caelan Eijnsbergen

05/04/2019 17:12:18
Quote Anchor link
Ik moet voor school een script maken waarmee je iets kunt verwijderen en iets kunt toevoegen.
Het lukt alleen niet om iets te verwijderen en na van alles geprobeerd te hebben krijg ik deze error.
Kan iemand naar mijn script kijken en zeggen of ze de fout zien.
Hier is mijn PHP code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
// Hier worden de verbindingsgegevens opgehaald
include "connect.php";

    // Hier wordt connectie gemaakt met de database
    $mysql = mysqli_connect($server,$user,$pass,$db) or die("Fout: Er is geen verbinding met de MySQL-server tot stand gebracht!");

// Artikelen opvragen uit de database
$resultaat = mysqli_query($mysql,"SELECT * FROM Games") or die("De query op de database is mislukt!");

    // Hier wordt gecontroleerd of er op de verzend-knop is geklikt
    if(isset($_POST["verzend1"]))
    {
    
        // Hier worden de ingevulde gegevens veilig opgehaald uit het formulier
        $gamenr = mysqli_real_escape_string($mysql,$_POST["gamenr"]);    
        
[
b][u][i]hier zit de fout -->[/i][/u][/b]        mysqli_query($sql,"DELETE FROM Games WHERE gamenr=$Games") or die("De deletequery op de database is mislukt!");
        // sql to delete a record
    }

// Verbinding weer sluiten
mysqli_close($mysql) or die("Het verbreken van de verbinding met de MySQL-server is mislukt!");    

    // Hier wordt connectie gemaakt met de database
    $mysql = mysqli_connect($server,$user,$pass,$db) or die("Fout: Er is geen verbinding met de MySQL-server tot stand gebracht!");

// Hier wordt gecontroleerd of er op de verzend-knop is geklikt
if(isset($_POST["verzend"]))
{

    // Hier worden de ingevulde gegevens veilig opgehaald uit het formulier
    $gamenr = mysqli_real_escape_string($mysql,$_POST["gamenr"]);    
    $titel = mysqli_real_escape_string($mysql,$_POST["titel"]);
    $release_jaar = mysqli_real_escape_string($mysql,$_POST["release_jaar"]);

    mysqli_query($mysql,"INSERT INTO Games(gamenr,titel,release_jaar) VALUES('$gamenr','$titel','$release_jaar')") or die("De insertquery op de database is mislukt!");    
}


// Verbinding weer sluiten
mysqli_close($mysql) or die("Het verbreken van de verbinding met de MySQL-server is mislukt!");
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:19:29
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

05/04/2019 17:18:33
Quote Anchor link
Vergelijk regels 6, 9 en 15.

Hint : my
Gewijzigd op 05/04/2019 17:19:15 door Adoptive Solution
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.